Avene Sun Mineral ~ SPF 50+ fără filtre chimice

Pentru că am avut experiențe anterioare plăcute cu produsele de la Avene și pentru că am mare încredere în acest brand, mi-am luat recent Avène spf 50 fluid.

Aveam deja ceva produse speciale pentru ten, dar voiam ceva cu filtre minerale în ambalaj mai mic, să-l pot căra când mai plecăm în weekenduri.

Nu ies afară din casă fară SPF aplicat pentru că am câteva pete de câțiva ani de la arsurile solare, pete care nu s-au dus cu nimic și nu vreau să mă aleg cu altele. Așa că, de vreo lună am trecut la SPF 50 și în curând cred că o să îmi aplic și pe corp când ies din casă. Mi se pare puțin incomod pentru că transpir și nici nu aș avea timp să fac asta mereu, dar dacă știu stau mai mult în soare cu siguranță îmi aplic pentru că mi-e teamă să nu fac vreo alergie solară. Când e vorba de Ed lucrurile stau puțin altfel, prefer să îl dau cu SPF 50 la orice ieșire pentru că moștenește pielea mea sensibilă din păcate și face alergie la soare exact cum făceam eu când eram mică. De câțiva ani n-am mai făcut, dar mai pățesc și eu din când în când în concedii când mi-e lumea mai dragă. E o senzație aproape insuportabilă, se manifestă prin coșuri mici, roșii, inflamate urmate de mâncărimi. Și apare în anumite zone ale corpului: la încheieturi, pe gât sau pe brațe. În orice caz, ne protejam cum putem, nu doar cu creme ci și cu haine, pălării, eșarfe.

Revenind la Avène spf 50 fluid, l-am folosit în ultimul timp și am zis să-i fac un review pentru este un produs bun și merită lăudat. Are și un mic minus, dar depinde de gusturi. Ajungem imediat și acolo.

Avène Sun Minéral are filtre 100% minerale, cu eficacitate și stabilitate de lungă durată, ce oferă toleranță ridicată și protecție optimă împotriva radiațiilor UVB și UVA.

Caracteristici:

 • protejează împotriva razelor UVA și UVB
 • hidratează pielea
 • textură ușoară
 • nu lasă urme albe
 • finisaj mat
 • fotostabil
 • rezistență ridicată la apă
 • efect calmant

Ingrediente:

 • pre – tocoferilul – antioxidant puternic, protejează celulele de radicalii liberi
 • apa termală Avene – cu proprietăți calmante și anti – iritante
 • SPF 50 – protejează împotriva efectelor nocive ale razelor UVA și UVB
 • fără filtre chimice
 • fără parfum

Are o textură ușoară, lichidă, hidratează pielea sensibilă oferind un finisaj mat. Imediat după aplicare pielea se vede ușor albă, dar în câteva minute, pe măsură ce intră în piele, dispare (poza mai jos). Ăsta ar fi un minus, dar nu neapărat. Mai ales pentru mine care machiez și folosesc fond de ten sau BB Cream.

Îmi place lasă pielea hidratată și nu mai simt nevoia de aplicare a unei creme de zi.

Aplic Avène spf 50 fluid doar dimineața pe față și pe gât. Nu sunt genul care revină cu aplicarea unuie creme cu factor de protecție, dar nici nu stau pe afară prea mult de când cu work from home. Daca merge în concediu la mare atunci cu siguranță aplica-o de 2-3 ori. Mai ales daca intra în apă.

De menționat este faptul trebuie evitat contactul cu ochii. Vedețlista de ingrediente mai sus. Eu nu am simțit nici o usturime la ochi, dar am fost și atentă cu zona din cauza unor experiențe anterioare cu alte creme.

Nu este parfumată, dar un miros ușor pudrat eu tot simt când o deschid. Este acel miros specific produselor cu SPF, care dispare destul de repede.

Motivele pentru care recomand Avène spf 50 fluid sunt: nu conține parfum și este fară filtre chimice. Uneori ingredientele produselor cu factor de protecție (cu filtre chimice) pot fi iritante și pot bloca porii iar de-a lungul timpului am încercat multe produse care mi-au și demonstrat asta. Drept urmare, de cele mai multe ori prefer produsele cu filtre minerale. Bineînțeles reacția pielii la ingrediente poate difere iar ce mi se potrivește mie nu înseamnă se potrivește oricui.

În concluzie, indiferent aveți sau nu alergie la soare, nu uitați folosiți SPF zilnic, nu neglijați îngrijirea pielii și alegeți produse de bună calitate chiar dacă acestea pot fi ceva mai scumpe.

Dacă veți întrebări, le aștept cu mare drag 🙂 .

Nu uitați   urmăriți și pe contul meu de INSTAGRAM, unde postez aproape zilnic.

Pe curând!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *