Inelul talisman ~ Evil Eye Ring

Ultima dată când am primit un inel a fost atunci când m-am logodit. Și nici eu nu mi-am luat nimic între timp, nu prea am avut atracție pentru inele, așa cum am pentru cercei, de exemplu. Cerceii îi schimb zilnic, inelele pe care le am, pe astea pe port, nu le schimb toată ziua bună-ziua. Dar cele pe care le port sunt cele mai drăguțe iar două dintre ele chiar sunt noi luate recent. Într-o bombă de magazinas am găsit unul din argint cu piatră verde, superb iar la sfârșitul anului trecut mi-a ajuns comanda de pe oNecklace. Am avut experiențe plăcute cu siteul așa că am comandat cu încredere. Mi-am ales un inel su-perb. Îl ador. De când a ajuns, nu l-am dat jos. Este un inel finuț, reglabil, cu o piatră și un ochi înconjurat de pietre mici transparente și albastre – Evil Eye Ring. Este ochiul talisman sau amuleta care de scapă de deochi. Conceptul și semnificația acestuia variază foarte mult între diferite culturi. Am găsit mai multe informații pe net, cum că ar fi ochiul râului și provine din Turcia, dar și din Grecia și/sau din alte țări. Oricum ar fi, cert e că în antichitate era un simbol important în casa omului.

“Ochiul răului. Ochiul a fost considerat din toate timpurile un simbol puternic care avea menirea de a proteja împotriva forțelor malefice. Este un simbol păgan de care sunt atrași din ce în ce mai mulți oameni, unii neavând habar ce simbolizează. Ochiul răului este foarte popular în Turcia dar și în Grecia, talisman purtat pentru a feri de deochi și farmece. În Turcia este cunoscut sub numele “Nazar Boncuk” și poate fi văzut atârnat deasupra ușilor, aplicat pe imbrăcămintea bebelușilor, purtat la gât sau agătat pe luneta mașinilor.
Efectele deochiului variază de la minore la foarte grave, putând, conform legendei, să cauzeze chiar și decesul.

„Simptomele” deochiului sunt: lipsa apetitului, sughițul, starea de oboseală, febra și vărsăturile. Despre copii se spune că sunt cei mai sensibili la deochi, motiv pentru care în anumite tări, precum România, India sau Grecia, aceștia nu trebuie lăudati în public, pentru a nu atrage acest blestem.
Talismanele create pentru a vindeca sau feri de deochi se numesc adesea „ochiul răului” și pot fi întâlnite în Armenia, Turcia, Egipt, Irak, Iran, Liban, Maroc, Grecia, Spania sau Mexic. Incă din Antichitate, oamenii au început să creadă în deochi, insă această superstiție este foarte puternică în statele europene mediteraneene si in cele islamice.”

Când eram mică auzeam des “să nu fi de deochi”, “hai să îți descânt”, “pune-i ceva roșu să nu se deoache”, etc. Tradiția la noi era să porți ceva roșu ca să nu fie de deochi. Erau chiar și metode prin care îți puteai da seama dacă durerea de cap sau starea de rău vine de la deochi.
Eu nu cred în deochi și nici în talismane. Inelul meu cu ochi a fost ales doar pentru că mi se pare foarte fin și frumos lucrat. M-am bucurat tare mult că este reglabil și îl port pe ce deget vreau, dar simt că i-am găsit locul stabil pe degetul din mijloc de la mâna dreaptă. Am reușit să îl agăț de vreo 2-3 ori, dar nu a pățit nimic, a revenit la forma degetului.

Inelul a venit însoțit de un certificat de garanție, băgat într-o cutie din carton dur și am observat că este ceva mai calitativă față de cea pe care o am dintr-o comandă făcută acum câțiva ani. În afară de asta, am primit și o mică cârpiță pentru îngrijirea și șlefuirea lui.

Au foarte multe drăguțenii pe site și încă sunt tentată să mă uit după inele, dar și după coliere sub formă de nume și cercei finuți. Au bijuterii din argint, din aur platinat și zirconiu.

Vă place inelul talisman? Sau ce bijuterie v-ar surâde de pe site?

Comment (1)

  1. Simona Tucu

    Wow, ce multe chestii dragute au pe site! Eu tot cu cerceii sunt innebunita, ma si plictisesc foarte repede de toti 😛

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *