Visând la decorul casei mele…

Întâmplător am fost cândva implicată în decorarea și mobilarea unui spațiu iar experiența s-a repetat la începutul acestui an, numai că a fost ceva mai diferit. Ideea e că treaba asta cu mobilatul și/sau decoratul implică multă muncă, mult search pe google, stres, imaginație și studiu. Mi-a plăcut să fac asta și tot timpul am fost entuziasmată când am avut ocazia să fiu implicată. Când eram mică obișnuiam să redecorez foarte des și acasă, dar și la bunica unde îmi petreceam cam toate vacanțele. Schimbările întotdeauna mi-au influențat starea în bine și au contribuit la confortul meu psihic.

De multe ori mă întreb cum ar fi să fiu nevoită să mobilez și să decorez propria mea casă….probabil că nu aș mai dormi noaptea de fericire și de idei. Aș adormi cu Pinterest în brațe și mi-aș imagina fel și fel de stiluri. Acum câțiva ani eram foarte atrasă de un stil mai romantico-copilăresc, gen shabby chic, dar odată cu vârsta se mai schimbă și gusturile. Visam la un moment dat la o măsuță albă de toaletă cu sertare micuțe, oglindă ovală reglabilă și un taburet fancy din catifea. Acum însă aș alege un birou simplu, dar încăpător, cu multe sertare și/sau eventual să fie cumva pe colț. Mobila ar fi cu siguranță în proporție de 90% albă pentru că alb îmi inspiră curățenie, căldură, luminozitate și spațiu.
Jocul de culori al obiectelor de decor ar fi o mare problemă pentru mine începând de la covor până la tablouri, draperii, fotolii și vase, pentru îmi plac și accentele galbene, turcoaz sau verzi.
Un lucru însă e sigur, ar predomina plantele verzi și naturale, lumina și oglinzile.
De asemenea mi-aș urma visul din copilărie de a avea o bibliotecă lângă fereastră și un fotoliu comod, mare și colorat. Și recunosc că mi-ar plăcea să am camera mea de lucru în care să-mi aranjez totul așa cum visez, o cameră din care nu ar lipsi un dresing încăpător și o canapea micuță.

Pentru living ar fi necesar un șemineu fie el și fals iar deasupra lui ar fi un tablou inspirat din natură și poze de jur împrejur cu cele mai frumoase amintiri. De rame foto nu aș avea nevoie, colecționez de câțiva ani și s-ar încadra perfect.
Îmi place să visez și ca să vedeți puțin prin ochii mei vă las câteva poze cu obiecte și spații care m-au acaparat, cu lucruri pe gustul meu. Se găsesc pe siteul www.FAVI.ro, care aduce laolaltă piese de mobilier frumos și incearcă să inspire vizitatorii în decorarea unei locuințe frumoase.

Comment (1)

 1. Irina Lemnaru

  Te-am adaugat in lista mea de bloguri! As fi incantata daca m-ai adauga si tu
  MI-am uitat parola la blogul vechi, si am facut altul 🙂
  https://universulcosmeticelor.blogspot.com/
  Merci!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *