Noua Gamă Avène Sun Care și Sfântul SPF-ul

„Dacă-ți iubești pielea, o protejezi în orice sezon”

Pielea noastra iubește soarele, plaja, marea, căldura, dar este sensibilă la razele solare puternice, așa că, în special vara, are nevoie de mai multă atenție decât oricând!

De curând am participat la evenimentul de lansare a noilor produse Avène și mi-am adus aminte încă o dată, ascultând-o pe dna. Dr. dermatolog Levente Mihaela, cât de nociv este soarele și ce grijă mare trebuie să avem de pielea noastră. Gama Avène Sun Care, conține un număr minim de filtre solare, oferă eficacitate dovedită*, oferă toleranță optimă și minimizează impactul ingredientelor asupra mediului înconjurător.

SOARELE ESTE BUN, DAR SĂ EVITĂM RISCURILE

Bineînțeles, soarele are un efect pozitiv asupra pielii, corpul sintetizează Vitamina D și conferă o stare de bună-dispoziție. Însă, razele solare pot avea o acțiune nocivă asupra organismului, de la efectele negative pe termen scurt, precum arsurile solare și insolația, până la cele pe termen lung, cauzate de expunerea prelungită, fără utilizarea produselor cu factor de protecție, adaptate tipului de piele.  Mai mult, putem vorbi chiar și de leziuni la nivelul ADN-ului, care pot cauza cancer de piele. De asemenea, foto-îmbătrânirea este o altă consecință a expunerii cronice la soare fără a utiliza fotoprotecție, razele UVA distrugând colagenul și fibrele de elastină, în acest fel fiind afectată structura pielii tale.

Pentru toate acestea, experți Avène au creat ASOCIEREA PROTECTOARE EXCLUSIVĂ** SUNSITIVE®:

  • Sistem patentat de filtre solare, fotostabil: UVB-UVA cu spectru larg de acoperire
  • Asociere de ingrediente cu rol anti-oxidant: protecție celulară
  • Apă Termală Avène: calmantă, anti-iritantă

Noile texturi rezistente la apă ale gamei Avène Sun Care sunt imperceptibile pe piele și aduc confort instantaneu. Protejarea eficace împotriva razelor solare nu a fost niciodată mai plăcută!

Gama de protecție solară de la Eau Thermale Avène vine în întâmpinarea nevoilor pielii prin noi tehnologii:

  • Tehnologia SWOPTM (prezentă în produsele de protecție solară pentru copii) – transformarea fazei uleioase în fază apoasă în timpul aplicării. Rezultatul este aplicare facilă și o protecție solară mai ridicată.
  • Nude Skin (prezentă în toate produsele de protecție solară) – asociază 2 ingrediente active, cu rol în absorbția atât a transpirației, cât și a sebumului.
  • Ambalaje noi pentru Spray-uri.

Mai mult, începând cu 2019, în gama de protecție solară Eau Thermale Avène, avem produse noi:

  • Sport Fluid SPF50+, dedicat persoanelor ce practică activități sportive, care oferă protecție solară foarte ridicată, fiind foarte rezistent la apă și transpirație.
  • B-Protect SPF50+, conceput pentru protecția solară în mediul urban. Formula 3 în 1 a acestui produs aduce protecție anti-UV, anti-poluare, oferind, în același timp, și luminozitate tenului. Produsul ăsta l-am testat la eveniment și mi s-a părut foarte interesant. Imediat aplicat lasă o peliculă albă iar prin masaj se transformă în nuanță de BB cream până dispare complet. Pielea nu rămâne abosult deloc grasă.
  • Mist SPF 30+, uleiul protector ce se utilizează atât pentru față, cât și pentru corp. Are o textură transparentă, non-lipicioasă, și un finish invizibil.

PROTECȚIE CU RIGOARE MEDICALĂ

Din cadrul gamei de protecție solară Eau Thermale Avène poți alege și dispozitivul medical clasa I – Sunsimed, ce oferă un spectru foarte larg de protecție UVA – UVB alături de eficacitate, siguranță și toleranță ridicate*. Aplicarea SunsiMed este un mijloc excelent de protecție a ADN-ului în cazul iradierii solare repetate. Sunsimed previne keratoza actinică, cancerul de piele (exceptând melanomul) și foto-îmbătrânirea**.

*Sistem patentat de filtrare; Spectru larg UVB-UVA; Complex antioxidant unic; Protecția celulelor globale: Apă Termală Avène calmantă, anti-iritantă
**Laboratoarele de cercetare Pierre Fabre

Răsfoind catalogul am găsit și gama ce o zarisem la eveniment și mi-a atras atenția în mod special: gama Minerală ce conține Cremă minerală SPF 50, Cremă zone sensibile SPF 50 și un fond de ten compact SPF 50.

Mai multe informații despre Avène Sun Care:

www.eau-thermale-avene.ro

www.facebook.com/EauThermaleAveneRomania

www.instagram.com/eauthermaleaveneromania

Articolul este în mare parte preluat de la Avène pentru că, după cum se observă, conține informații foarte utile de care sper să ținem cont cât mai mulți. Practic folosirirea unei creme cu SPF peste 30 este cel mai bun truc ce ajută la prevenirea ridurilor și combaterea îmbătrânirii premature a pielii. Vă mai las un link de pe pasagera în caz că vreți să citiți mai multe informații legate de acest subiect.
Există încă foarte multă lume care nu realizează pericolul și conform statiticilor, la eveniment am aflat că una din 5 persoane suferă de cancer de piele.
Este trist ce se întâmplă… Să nu uităm că razele UVA pătrund în profunzime și distrug fibrele de colagen iar efectele nu se văd pe moment ci în timp. Așa ne trezim cu riduri, pete, aspect tern al pielii și alunițe apărute peste noapte. Și nu mai vorbesc de cancer de piele. Deja mă repet.

Voi ce produse cu SPF folosiți? 🙂 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *