Clipe de relaxare cu Ayurveda și Ceai Verde Matcha ~ Tesori d`Oriente

La cum sună titlul cred că aș putea să închid ochii și să îmi imaginez că mă relaxez la povești cu o indiană pe nume Ayuverda și savurăm împreună un ceai verde Matcha pe undeva prin Sri Lanka, într-o cabană pe plajă 😀 . Am eu imaginația prea bogată, dar n-ar fi rău deloc. Ca să vorbim de realitate, adevărul e că m-am răsfățat singură cu noua gamă Ayurveda de la Tesori d`Oriente, în Bucureștiul nostru cald și toxic. Când am primit setul a fost dragoste la prima vedere deși habar nu aveam cum miroase. Ambalajul viu colorat însă m-a cucerit pe loc și am zis că musai păstrez măcar gelul de duș pentru zilele de concediu, dar se pare că deja e pe terminate. Ador gelurile de duș de la Tesori și nu cred că mă voi sătura vreodată de ele.
Odată ce-am aflat despre noile game: Ayurveda și Ceai Verde Matcha, am citit câte ceva și despre o practică indiană și mixul al celor cinci elemente esențiale și m-am gândit să împărtășesc cu voi câteva tehnici motivante din punctul meu de vedere. Nu e nevoie să mergeți în India pentru menținerea unei vieți echilibrate deși mi se pare o experiență inedită, care te poate schimba complet. Ca și destinație de vacanță, India nu a fost pe lista mea de preferințe niciodată, dar nu pentru că nu mi-ar plăcea să o vizitez ci pentru că mi se pare un vis prea măreț și mi se pare că am văzut prea puțin din Europa ca să îndrăznesc să visez și mai departe de atât.

Revenind la subiect, “Ayurveda reprezintă un sistem complex de cunoştinţe medicale indiene şi înseamnă „stiinţa vieţii. Ştiinţa Ayurveda deţine tehnici vechi de mai bine de 5.000 de ani pentru asigurarea longevităţii şi menţinerea unei vieţi echilibrate:

 • Consumul ceaiului de ghimbir,
 • Mâncatul în tăcere,
 • Masa de prânz trebuie să fie cea mai consistentă,
 • Râdeţi de câte ori aveţi ocazia,
 • Nu uitati de beneficiile masajului, meditaţia în mişcare sau yoga,
 • Beneficiile uleiului de cocos în igiena orală,
 • Răzuirea limbii,
 • Pranayama (Exerciţii de respiraţie).

Ayurveda, terapia oferită de Brahma, este ideală pentru îngrijirea completă a minții, corpului și a conștiinței, cele trei aspecte ale unei persoane. O practică indiană, aceasta are la bază credința conform căreia fiecare persoană este constituită dintr-o “dosha”, un mix al celor cinci elemente esențiale: apă, pământ, aer, foc și eter. Există trei doshe, numite vata (asociată cu mișcarea), pitta (asociată cu metabolismul) şi kapha (asociată cu materia solidă, carnea și oasele). Desigur, fiecare dosha are calități diferite, pe care Ayurveda are ca țintă să le mențină în echilibru.”

Mi-a făcut plăcere să descopăr ce înseamnă de fapt numele scris pe gama de la Tesori d`Oriente. Am înțeles că multe practici ayurvediene nu se găsesc în cărți ci se transmit din generație în generație, oral.Noua gama Ayurveda este îmbogățită cu aloe vera, gălbenele, ulei de amla, neem și susan. Produsele au un miros oriental foarte plăcut și puternic, fix pe gustul meu, un parfum ce îmbină într-o armonie perfectă aroma de patchouli și de ambră, atinse de aroma portocalelor și a lămâiei. Dețin gelul de duș, crema de baie și sprayul de corp. Nu pot să spun că mirosul gelului de duș se menține până dimineața pe piele, dar nici nu am pretenția asta la ce nopți calde avem. Și nici nu aș dormi bine dacă aș fi mai parfumată de atât 😀 . O să vă las o introducere și despre gama Ceai Verde Matcha deși nu o dețin. Când o să-mi sară în ochi în magazin sigur rezolv și problema asta. Designul și culorile de pe ambalaje sunt la fel de prezentabile ca întotdeauna, tipic produselor lor.

Tesori d’Oriente Ceai Verde Matcha

“Istoria ceaiului este cu adevărat antică, însă în sec. XII, sub influența călugărilor budiști, prepararea și prezentarea ceaiului Matcha, o pudră verde foarte fină, a devenit un ritual pentru regăsirea și restabilirea echilibrului interior și a stării de bine. Camellia Sinensis, cunoscută încă din antichitate drept un elixir al frumuseții, grație proprietăților sale antioxidante, de detoxifiere, anti-îmbătrânire și de rejuvenare, stă la baza ceaiul Matcha, obținut prin procesul de uscare a celor mai fine frunze de ceai verde.
Aceste ritualuri, prețuite încă din antichitate pentru efectele benefice pe care le au asupra minții și corpului, au fost sursa de inspirație pentru gama Tesori d’Oriente Ceai Verde Matcha. Notele proaspete de citrice și cele prețioase de Matcha din gelul de duș și din parfum se combină cu energia și căldura condimentelor, a lemnului și a moscului, iar rezultatul este o aromă intensă care ajută la regenerarea și relaxarea simțurilor.”

Voi ce noutăți de la Tesori d`Oriente ați mai încercat?
Pentru mai multe detalii îi găsiți pe facebook și pe Instagram.

Comment (1)

 1. Simion Andreea Marina

  Crema de corp aromata Tesori d’Oriente Egipt 300ml o primisem cadou de ziua mea anull trebut ..si nu am apucat sa o pun in practica deoarece scumpa mea nepotica a avut grije sa o foloseasca pe post de mancare combinata cu nisip.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *