LET`S MASK! ~ măștile mele Pupa Milano

Parcă a trecut o veșnicie de când n-am mai scris pe blog, e mai bine de o lună de pauză neintenționată. Bănuiam că așa o să se întâmple și sincer nici nu știu dacă mai are rost să scriu, adică stau și mă întreb câți/câte mai citesc bloguri. NU o să-l închid niciodată, Doamne ferește, asta e oaza mea de liniște, are un loc special în sufletul meu și ar fi culmra să dau cu piciorul la atâta muncă depusă cu mare pasiune. Chiar dacă a avut loc această pauză, eu am continuat să testez produse, să fac poze frumoase și să împărtășesc păreri cu voi, dar mai pe scurt, pe Instagram. Mi se pare că e mult mai acccesibil și mai popular. Pe lângă Insta, mă ocup intens de Youtube. Știu că nu prea se vede și abia postez un clip pe săptămână, dar cu pași mărunți, ușor-ușor o să-mi intru în ritm. Sper eu. Și apropo de subiectul de astăzi, în ultimul clip de pe Youtube am vorbit despre Produsele Preferate de la Pupa Milano.
Am impresia că ăsta e anul măștilor de față. A fost o perioadă când a explodat piața de beauty cu CC-cream-ul, apoi cu fel și fel de creme cu SPF. De apă micelară nu mai zic, a ieșit și bunică-sa și stră-stră-bunică-sa. Cred că nu există brand care să n-o aibe în portofoliu. Măștile de față au fost întotdeauna o atracție pentru mine, dar cu toate astea de foarte multe ori s-a întâmplat să uit de ele și să sfârșească la gunoi. Recent am făcut cunoștință cu măștile de la Pupa Milano și am zâmbit instant când am văzut ambalajele. În sfasit o mască de față la plic care se și închide. Plicul e ceva mai măricel și astfel e mai spornică decât una de unică folosință.

Inspirația pentru crearea noii game de măști de față Pupa, a fost Coreea, cu ritualurile sale de frumusețe pentru piele. Noua gamă este dedicată rutinei zilnice de înfrumusețare, în sensul că măștile pot fi folosite de 2 ori pe săptămână sau în funcție de necesitate, pentru a avea o pielea frumoasă în orice moment. Eu n-aș recomanda folosirea unei măști de față zilnic oricât de tolerant ar fi tenul. Sau poate da, doar dacă e una pentru hidratare și timpul de acțiune este foarte scurt, altfel eu n-aș îndrăzni. Pielea este delicată iar măștile de față pot fi iritante și agresive cu ea, chiar dacă sunt naturale și/sau preparate în casă.
Folosite de 2 ori pe săptămână mie mi se pare ideal și relaxant iar diferența se vede imediat, cel puțin în cazul meu.
M-am grăbit puțin să fac postarea asta pentru că nu am apucat să le încerc chiar pe toate, dar sunt atât de încântată de efectele celor folosite încât n-am mai avut răbdare și-am zis hai să scriu. Așa că o să dau cu copy-paste despre fiecare în parte iar la final vă zic părerea mea despre cele încercate și despre cum se prezintă tenul meu în momentul de față.

EXFOLIATING & ENERGISING MASK
Masca de față gel efectuează un micro-peeling pe față, eficient dar delicat.
Extractul de Portocală, bogat în vitamine și AHA din formulă, în combinație cu acțiunea mecanică a microgranulelor de fructe, desfășoară o acțiune exfoliantă și energizantă.

FORMULA:
AHA – ALFA – HIDROXIACIZI pentru un micro-peeling eficient;
EXTRACT DE PORTOCALĂ bogat în Vitaminele A ș i B1 pentru o acțiune energizantă asupra pielii;
MICROGRANULE DE FRUCTE pentru o exfoliere mecanică delicată;
Consistență de gel revigorantă și delicată.

PURIFYING & MATTIFYING MASK
Masca de față ideală pentru tenul mixt și cu impurități, cu acțiune purifiantă și matifiantă.
Datorită prețioaselor proprietăți astringente și purifiante ale Argilei Verzi din formula sa, ajută la eliminarea în mod natural a impurităților de pe suprafața pielii și la absoarbția excesului de sebum.

FORMULA
ARGILA VERDE purifiantă , ajută la eliminarea gră simii de pe piele.
CEAI VERDE tonifiantă , anti/radicalică , restituie echilibrul pielii.
Indicată pentru ten mixt-cu impurități.

EXFOLIATING & REVITALISING MASK
Masca de față gel efectuează un micro-peeling eficient, dar delicat.
Extractul de Lămâie, bogat în AHA ș i vitamine, din formula sa, în combinație cu acțiunea mecanică a microgranulelor de fructe, desfășoară o acțiune exfoliantă și revitalizantă.

FORMULA
AHA – ALFA – HIDROXIACIZI pentru un micro-peeling eficient
EXTRACTUL DE LĂMÂIE bogat în Vitamina C pentru o acțiune revitalizantă a pielii
MICROGRANULE DE FRUCTE pentru o exfoliere mecanică delicată
Consistență de gel revigorantă și delicată.

PEEL-OFF PORE PERFECTING MASK
Masca purifiantă care acționează eficient împotriva impurităților.
Datorită acțiunii de curăț are profundă a Cărbunelui de Bambus din formula sa, ajută la eliminarea punctelor negre și la eliberarea porilor și absorbț ia sebumului în exces.

FORMULA
CĂRBUNE DE BAMBUS: Purifiant, absoarbe sebumul în exces, curăță în profunzime și eliberează porii.
VITAMINA E: Are o acțiune eficientă antioxidantă .

PURIFYING & SMOOTHING MASK
Masca de față care oferă pielii un efect neted și catifelat. Argila Roz din formula sa ajută la eliminarea în mod natural a impurităților de pe suprafața pielii, datorită proprietăților sale purifiante și reechilibrante.

FORMULA
ARGILĂ ROZ purifiantă, de netezire, calmantă .
FLOARE DE CIREȘ hidratantă, calmantă, antioxidantă.
Indicată pentru tenul sensibil.

PEEL-OFF BRIGHTENING MASK
Masca de față cu acțiune iluminatoare pentru un aspect tânăr și radios.
Datorită acțiunii Aurului Coloidal, Activi Iluminatori, oferă o culoare uniformă.

FORMULA
AUR COLOIDAL iluminator, acționează pentru sănătatea celulelor
ACTIVUL ILUMINATOR sporește luminozitatea pielii stimulând microcirculația.

Toate măștile sunt testate dermatologic și nu conțin parabeni. Gramajul unei măști este de 30 ml iar prețul recomandat 33 lei.
Se aplică în mod normal un strat subțire pe pielea curată, evitând zona ochilor, se lasă să acționeze între 5 și 20 minute (în funcție de tipul măștii), după care se îndepărtează cu apa călduță.

Înainte aveam impresia că doar o mască de față cu particule exfoliante lasă tenul fin, dar se pare că nu e așa. Preferata mea din cele încercate este masca pentru ten sensibil PURIFYING & SMOOTHING MASK ce conține argilă roz. Nu conține particule abrazive, arată ca o pastă, se usucă și pe măsură ce se usucă pe ten simt cum îmi strânge pielea. Îmi place la nebunie cum lasă tenul de fin, catifelat și iluminat. Am sesizat o luminozitate inclusiv dimineața după ce m-am trezit. E adevărat că în afară de cele 2 scruburi pe care le am de câteva luni, n-am mai aplicat de mult o mască de față și poate și de-asta sunt așa încântată.
Nu am probleme majore, nu am coșuri proeminente sau pete foarte vizibile, problemele tenului meu ar fi pielea foarte uscată și de aici și ridurile fine care se evidențiază pe parcursul zilei. Și bineînțeles porii veșnic vizibili.

Am pus poze și cu ingredinetele pentru cine știe să le descifreze și e interesat. Mai voiam să precizez că după ce îmi aplic cam orice mască pe față simt o ușoară senzație de usturime, dar atât. După ce mă spăl nu am observat roșeață sau ten iritat deși îl am sensibil în general.

Pentru că au ambalajele astea colorate sunt mai entuziasmată să le folosesc și chiar tânjesc după câteva minute de relaxare seara cu o mască pe față. Aleg ce vreau să folosesc în funcție de starea pe care o am iar după ce mă spăl, îmi fac un scurt masaj cu ulei din sâmburi de struguri sau aplic un serum și o cremă. Despre tot ritualul și produsele pentru față pe care le folosesc în prezent vreau să vorbesc într-o postare separat. E mult de povestit și am nevoie de timp…și spațiu.

În concluzie, sunt încântată de măștile de la Pupa Milano, nu pot să zic că una e mai bună decât alta pentru că au cam aceleași efecte. Diferențele sunt minore, poate după una simt cum mă strânge fața și după alta nu. Sau poate alta îmi usucă tenul mai rău sau îmi lasă fața mai luminoasă, dar folosite aleatoriu și în combinație cu produsele pentru îngrijire, îmi lasă o părere bună. Au un miros plăcut și deloc puternic.În afară de măștile astea la 30 ml, Pupa Milano dispune și de o gamă de măști în doză unică, acele măști de unică folosință din material textil îmbibat într-o soluție. Nu-mi dau seama cât sunt de eficiente, dar sunt foarte revigorante și relaxante, mai ales după ce stau câteva minute la frigider. Ultima care mi-a fost suuper utilă a fost o mască pentru picioare, sub formă de șosete impermeabile, dar îmbibate pe interior într-un lichid. Extrem de relaxante după o zi de stat cocoțată pe tocuri.

În magazinele Pupa Milano găsiți toate aceste minunății iar dacă vreți să fiți la curent cu noutățile puteți să vă abonați sau să-i urmăriți pe Instagram.
Voi folosiți măști de față? Ați încercat ceva de la Pupa Milano? 😀 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *