Photoderm Kid SPF 50+ sau cum protejez pielea copilului vara

Așa m-am săturat să văd mămici care se laudă că și-au bronzat copilașii și vai ce negricioși și frumoși sunt ei așa. Nu am putere să stau să mă lupt cu morile de vânt și să explic de atâtea ori cât de nociv este soarele și cât trebuie să ne ferim și protejăm de el. Aș vorbi în zadar și n-aș face decât să întorc lume împotriva mea. Mi s-a întâmplat de multe ori. Degeaba e internetul plin de informații utile și foarte bine explicate, degeaba sunt reclame în farmacii și apar atâtea produse cu factor de protecție. Lumea se prăjește în continuare voit și mai rău de atât, își prăjesc proprii copii. Toată lumea iubește soarele, inclusiv eu (I`m a June girl), dar este un prieten fals.
Desigur că unele lucruri se bat cap în cap, dar o cale de mijloc tot există. Când era Ed bebeluș îmi era frică să-i aplic pe piele cremă cu factor de protecție. Undeva citeam că este necesar, altundeva citeam că nu e bine, că are nevoie de vitamina D și în plus cremele alea au și chimicale iar el are piele sensibilă, subțire și foarte “transparentă” iar acestea pot pătrunde în corp. Așa cum spuneam am ales o cale de mijloc și l-am scos afară doar dimineața și seara și i-am aplicat cremă cu SPF parțial (pe pielea expusă) doar când mergeam la mare și era mai periculos. Și bineînțeles că tot timpul am căutat umbră și am ales purtarea hainelor adecvate.

În ultimii ani am tot auzit de alergiile solare, parcă apar din ce în ce mai des. Și eu m-am confruntat cu așa ceva de mic copil. Atunci nu erau atâtea creme sau remedii rapide, dar țin minte că bunica-mea mă îmbrăca complet în haine subțiri din bumbac, albe și uneori le umezea la încheietura mâinii unde îmi apăreau cele mai multe pustule. Acum slavă Domnului, există atâtea creme și pentru protecție și pentru prevenire/tratament. Pentru a proteja pielea împotriva arsurilor solare recomand o protecție solară cu spectru larg anti-UVB si, în special, filtru anti-UVA, responsabil pentru alergie. Am testat multe creme de-a lungul timpului și am observat că mi se potrivesc și mă înțeleg mai bine cu cele ce au formulă minerală, și nu filtre chimice.

“Odată cu vârsta și prin expunerile repetate la soare, pielea are tendința să se păteze, în special pe zonele cu risc ridicat, cum ar fi decolteul, dosul palmelor și fața. Aceste pete sunt cauzate de o disfuncție a distribuției de melanină. Orice nouă expunere solară tinde să accentueze fenomenul.”

“Căldura și radiațiile UV sunt factori care provoacă vasodilatatia. În cazul expunerii la soare, vasele mici de sânge responsabile cu roșeață se dilată și devin mai vizibile, mai ales pe pielea deschisă la culoare și subțire, fiind cea mai afectată de fenomenul de roseată.” Prin urmare, aceste tipuri de piele trebuie protejate cu creme formulate în mod special pentru a preveni agravarea roșeții.

“Soarele este un prieten fals pentru pielea cu tendintă acneică, atât la adolescenți, cât și la adulți. La început, pare că în mod “miraculos” a imbunătătit starea pielii uscând coșurile. În realitate, bronzul ingroasă epidermul, ceea ce în mod progresiv inseamnă obturarea porilor. Acest lucru agravează dificultatea sebumului (care este îngroșat în acnee) de a curge. “Iar asta nu duce decât la agravarea situației.”
Greșeala asta am făcut-o și eu sfătuită chiar de un medic. Am avut acnee de spate cândva în adolescență și pe lângă tratamentul personalizat pe care l-am urmat, mi-au fost recomandate și câteva ședințe de solar. Așa i-am prins și gustul. Și încă mai sunt medici care recomandă soarele sau solarul pentru anumite afecțiuni ale pielii. Chiar anul trecut am auzit un caz. Șocant, știu.

Dacă vreți să citiți mai multe despre protecția solară si pericolele soarelui intrați pe siteul BIODERMA, unde explică foarte bine și pe înțelesul tuturor.
Evoluăm din toate punctele de vedere (sau așa vreau eu să cred) așa că brandurile studiază în continuare și scot tot felul de produse care mai de care mai cu moț. Eu am doar 2-3 branduri pe care le prefer când e vorba de protecție solară, dar și de copil și astăzi vreau să vă povestesc despre produsele de la Bioderma. Cele din imagini le-am avut anul trecut în vacanță și le-am folosit cu brio, dar le folosim și anul ăsta. Prin parc și pe unde mai mergem noi sub soare, că vacanță nu avem.

Photoderm Kid Spray SPF 50+, Photoderm Kid Spumă SPF 50+ și Photoderm Kid lapte colorant SPF 50+ sunt  produse cu fotoprotectie inaltă care stimulează mecanismele de autoapărare ale pielii delicate și sensibile a copiilor. Preferatele mele sunt primele, de tip spray și spumă pentru că se utilizează mai ușor.

ACȚIUNE BIOLOGICĂ

Pe lângă protecţia UVA/UVB de suprafață (sisteme de filtrare), gama Photoderm KID oferă protecție biologică internă: Cellular Bioprotection™. Acest brevet exclusiv exercită două acțiuni principale:

  • Conservarea și stimularea mecanismului de autoapărare al pielii (imunitate) în timpul expunerii la soare.
  • Oferă protecție biologică genomului, celulelor şi integrităţii țesuturilor pielii.

Acest brevet a fost combinat special cu Peptide C, un derivat a 3 aminoacizi naturali (metionină, arginină, glicină) care consolidează protecția împotriva deteriorării ADN-ului cauzată de razele UVB, care sunt deosebit de dăunătoare pentru pielea subțire, fragilă a copiilor.

Se aplică generos și uniform pe piele, înaintea expunerii la soare (o cantitate mai mică de produs reduce nivelul de fotoprotecţie).

INGREDIENTE Photoderm Kid Spray SPF 50

AQUA/WATER/EAU, DICAPRYLYL CARBONATE, DIISOPROPYL SEBACATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, DECYL GLUCOSIDE, METHYLPROPANEDIOL, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, C20-22 ALCOHOLS, ECTOIN, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, PENTYLENE GLYCOL, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, CREATINE, XANTHAN GUM, CELLULOSE GUM, PROPYLENE GLYCOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL. [BI552]

INGREDIENTE Photoderm Lapte colorat SPF 50

AQUA/WATER/EAU, DICAPRYLYL CARBONATE, DIISOPROPYL SEBACATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, GLYCERIN, DECYL GLUCOSIDE, HYDROXYPROPYL DIMETHICONE BEHENATE, METHYLPROPANEDIOL, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, ECTOIN, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, C20-22 ALCOHOLS, DIMETHICONE, CREATINE, PENTYLENE GLYCOL, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, BLUE 1 (CI 42090), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN. [BI 589]

Așa cum spuneam, le-am folosit în mare parte în zilele de concediu la mare. Obișnuiesc să aplic pe pielea copilului pe tot corpul, în strat generos de mai multe ori pe zi. Chiar și așa am avut emoții pentru că soarele era foarte puternic și nici nu avea astâmpăr să stea mai mult la umbră. Știți cum sunt copiii când e vorba de bălăceală și cum fac ei exact pe dos.
Cu toate că produsele sunt rezistente la apă (pielea era la fel de grasă și încă se observa o peliculă albicioasă pe piele), am preferat să aplic un strat chiar și după bălăceală.
A fost o zi în care am uitat TOT pouchul cu produse pentru plajă la hotel și nu eram deloc aproape. Așa că am împrumutat un spray de la o prietenă, un spray cu SPF 50 de la Garnier. Nu vreau să defăimez brandul în nici un caz, Doamne ferește, dar sprayul ăla s-a dovedit total nepotrivit în cazul pielii copilului. L-am folosit deși avea în conținut alcool și se simțea și-n miros, am zis că decât deloc, mai bine ăla. Seara, după duș, pielea a devenit ușor roșiatică și îmi spunea că îl ustură puțin și-l mănâncă. Am avut emoții, dar i-a trecut repede iar în zilele următoare am continuat cu produsele de la Bioderma.
Nu mă deranjează că lasă peliculă albicioasă (crema lasa, sprayul nu), în felul ăsta îmi dau seama unde nu am aplicat sau unde mai trebuie. Nu am observat să se irite de la ele, în schimb pătează puțin hainele dar se curăță până la urmă.

Beneficiile produselor:

  • Garanţia unei protecţii maxime UVA/UVB împotriva efectelor nocive ale soarelui (arsuri solare, intoleranța la soare etc).
  • Activează mecanismele de apărare naturală ale pielii, exercită o dublă acțiune împotriva riscurilor de deteriorare celulară: brevetul Cellular Bioprotection™ combinat cu Peptide-C.
  • Culoarea albastru deschis  evidențiază zonele neprotejate și asigură o protecție optimă. Culoarea albastră dispare la scurt timp după aplicare.
  • Textură plăcută, nu lasă film gras sau urme.
  • Toleranță excelentă.
  • 99.8%* protecție împotriva leziunilor ADN cauzate de UVA și 81%** împotriva celor cauzate de UVB.

Sfaturi:

“Părinții responsabili trebuie să urmeze niște reguli simple și esențiale:

Fără expunere voluntară la soare, în special între orele 11am și 16pm
Copiii ar trebui să aibă întotdeauna îmbrăcăminte de protecție adecvată: tricouri cu mâneci lungi, de preferință închise la culoare, pălărie, ochelari de soare,
La fiecare 2 ore, se aplică o fotoprotecție cu un SPF mare 50+ sau produse formulate special pentru copii. Nu uita să reînnoiești stratul de fotoprotecție după înot și, în caz de frecare, cum ar fi după jocuri în nisip sau după utilizarea prosopului …
De asemenea, copilul trebuie să bea apă în mod frecvent pentru a se rehidrata.”
În concluzie, fiecare alege să facă ce vrea, dar să nu uităm că suntem responsabili pentru sănătatea copiilor noștri. Razele au devenit din ce în ce mai puternice și amenință sănătatea tuturor iar pentru a garanta o piele sănătoasă și bine protejată, produsele de calitate sunt obligatorii.
Credeți că Ed al meu s-a distrat mai puțin în vacanța la mare dacă s-a întors tot alb? Pentru că asta am auzit-o la fiecare întoarcere “dar nu te-ai bronzat și tu deloc?” Mi se scoală părul în cap când aud. Iar răspunsul e NU, nu s-a distrat mai puțin.
Voi cum vă protejați copiii de razele soarelui? Ați auzit de gama Photoderm Kid?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *