Câteva sfaturi pentru un bronz frumos și sănătos

E vară și curge cu vacanțe și escapade prin locuri de soare pline. Dorința de a căpăta un bronz frumos și sănătos se naște vrei nu vrei. În atmosferă plutește pofta de viață, dorina de înot în ape albastre și tolănit la soare pe șezlong.
Vacanța mea e în “standby” dar escapadele nu, și pentru asta vreau să fiu pregătită atât teoretic cât și practic.
Am pielea albă și sensibilă și m-am ales cu ceva pete și pistrui pe spate în urma unei veri în care m-am expus la soare necontrolat, excesiv și fără protecție (ca să nu zic fără cap). Eram mai mică, informațiile despre asta erau mai puține iar mami la servici. Atunci am înțeles că de vară trebuie să mă bucur mai mult îmbrăcată sau de la umbră, dar ce te faci când te mănâncă și vrei să ieși puțin din “Albă ca zăpada”?

Te bronzezi cu cap, ai grijă să te protejezi!


 Sfaturile mele: 

1. NU recomand expunerea la soare la ore nerecomandate (adică între 11 și 16), când soarele este foarte puternic și periculos. Decât să te trezești cu arsuri pe piele, mai bine te trezești dimineața devreme când oricum nu e așa cald și insuportabil cum e la orele prânzului.

2. Pentru un bronz uniform și frumos ai grijă ca pielea să fie proaspăt epilată și exfoliată (proaspăt însemnând cu o zi în urmă). Consider că o mare greșeală să te expui în aceași zi în care pielea a fost agresată în urma procedurilor de epilare/exfoliere.

3. Hidratează pielea regulat, atât înainte de expunerea la soare cât și după. În afară de hidratare, pielea are nevoie și de hrănire de aceea recomand uleiuri sau loțiuni ce conțin vitamina C și E.

4. Expunerea la soare trebuie să fie treptată astfel încât să nu apară surprize – arsuri. Pielea trebuie pregătită pentru expuneri mai lungi. Nu uita: puțin câte puțin, controlat și moderat.

5. Loțiunea pentru protecție solară trebuie aplicată întotdeauna înainte cu 20 de minute de expunerea la soare. Iar dacă intri în apă sau faci duș, reaplic-o, indiferent dacă e rezistentă la apa sau nu.
Deocamdată eu n-am descoperit un produs preferat dar mi-ar plăcea să încerc ceva din gama L`Erbolario. 
Toate produsele conțin ingrediente naturale, hidratante, hrănitoare, calmante, cu o eficiență deosebită.
În urma aplicației de pe facebook am aflat cam ce produse mi se potrivesc mie și stilului meu activ de bronzare:

 • Crema solară cu ulei auriu de palmier SPF 50 – Concepută pentru pielea deschisă la culoare, fragilă, care se înroșește ușor, ideală pentru primele zile de expunere și pentru copii, este recomandată tuturor atunci când ora, așezarea geografică sau anotimpul fac acțiunea soarelui deosebit de agresivă. Protecție Foarte înaltă SPF 50
 • Soleombra – Fluid după expunerea la soare care conferă pielii și corpului un efect mătăsos. Cu ceară de orez și unt de KaritA + ulei de argan . Produs de protecție solară care ajută la refacere. În zonele în care pielea este uscată sau foarte roșie, Soleombra poate acționa ca o masca de tratament.
 • Balsam pentru protecția buzelor – Extraprotectie invizibilă La soare și la vânt buzele au nevoie de o îngrijire deosebită pentru a nu se usca și a crăpa. Filtrele cu protecție foarte înaltă ajută la păstrarea moliciunii și culorii rozalii a feței bronzate și protejează contururile feței de îmbătrânirea precoce. Protecție Foarte înaltă SPF 50+.

Și dacă aș alege să îl distrez și pe bebeluș în băile solare, aș alege cu siguranță Piccolosole cremă solară pentru copii – este absolut necesar ca pielea copiilor să fie bine protejată de mângâierile continue ale soarelui, crema Picolosole Protecție + se dovedește întotdeauna un aliat prețios și de încredere pentru liniștea fiecărei mame. Protecție Foarte înaltă * SPF 50.

După sesiunile de plajă sunt de preferat dușurile mai reci dar mie îmi plac mai scoțiene (alternative) iar după, nu uit niciodată de o hidratare intensă.
De asemenea, să nu uităm că și părul și ochii au nevoie de protecție (pălării, ochelari, uleiuri, sprayuri) iar  pentru alegerea produselor potrivite cu factor de protecție solară, trebuie ținut cont de anumiți factori (îi găsiți în detaliu la Ioana).

Sper ca astfel de postări să fie citite de cât mai multă lume iar sfaturile în legătură cu protecția solară, să fie luate mai în serios.
Bronzaj plăcut!

Comments (2)

 1. Anonymous

  L’erbolario sunt cele mai bune!
  Cam scumpe, prea scumpe chiar, dar merita fiecare banut!

  Mihhaela

  Reply
 2. Anonymous

  Keep this going please, great job!

  Visit my weblog; viagra

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *