Philps Lumea IPL Seria 9000 – epilarea IPL la mine acasă

În septembrie a început experiența mea cu cel mai rapid și eficient dispozitiv IPL – Philips Lumea IPL Seria 9000. Am spus DA provocării din mai multe motive. Îmi doream scap de epilatul clasic măcar pentru o perioadă de timp și știam astfel de tratamente sunt fară riscuri și ajuta și la foliculită. În trecut am mai testat epilarea IPL la salon și am fost foarte mulțumită de rezultate, dar cel mai mult m-am bucurat am scapăt de foliculită, adică firele care cresc sub piele iar la un moment dat unele se transformă și-n pustule. Pățeam asta frecvent în zona inghinală.

Am avut încredere în epilatorul Philips fară citesc nici o recenzie pe net pentru prietenele mele aveau deja de ceva timp un astfel de dispozitiv șimi povesteau mereu cât de comod e iți faci ședințele singură acasă și cât de eficient s-a dovedit. Așa am început cu încredere folosesc aparatul de când am intrat în posesia lui.

Pachetul conține aparatul Philips Lumea IPL Seria 9000, încărcătorul (aparatul se poate folosi și fară fir, având acumulator încorporat), 4 accesorii, respectiv capetele pentru epilare (fată, axile, linia bikinilor, corp (picioare/brațe/abdomen) , manualul de instrucțiuni și un pouch gen husă.

“Philips Lumea folosește lumina intens pulsata (IPL) – o tehnologie avansată adaptată pentru utilizarea în intimitatea propriei locuințe. Puterea tehnologiei IPL din sistemul Philips Lumea, atât timp cât este utilizat cu regularitate, ajută la stoparea creșterii părului prin aplicarea de pulsații delicate de lumina foliculilor de păr. Philips Lumea derivă din tehnologia IPL profesională folosita în saloane și are mai mult de 14 ani de cercetare în spate. A fost dezvoltat împreună cu medicii dermatologi pentru a ne asigura se poate folosi în siguranță în confortul casei tale. Philips Lumea a fost testat în cadrul studiilor clinice pe mai mult de 2.000 de femei, având rezultate demonstrate.”

Am avut rezultate de la prima ședință și nu prea așteptam. Chiar dacă aveam încredere în el, nu așteptam pentru eu am firul de păr mai blond și gândeam poate nu îl vede așa de bine din prima. Cu tehnologia SenseIQ din dotare, o tehnologie concepută detecteze culoarea pielii cu ajutorul senzorului SmartSkin și recomande cea mai potrivită intensitate a luminii (între 1 și 5), epilarea este fară iritații și fară fire crescute sub piele, un timp îndelungat.

Înainte de toate am studiat manualul de instrucțiuni ( recomand citiți instrucțiunile de utilizare înainte de începerea tratamentului) după care am făcut testarea automată a intensității potrivite pentru pielea mea. Pielea a fost pregătită în prealabil de seara, adică rasă cu lama iar a doua zi la prânz am făcut testul (un puls cu fiecare intensitate de la 1 la 5), am așteptat 24h, timp în care am urmărit zona respectivă și după câteva zile am început cu prima ședință de epilare chiar în confortul casei. Mi se pare foarte ușor de efectuat. M-am ajutat de un creion dermatograf alb pentru a-mi marca anumite puncte de reper și pentru a acoperi câteva alunițe.

Zonele pe care am testat epilarea IPL sunt: inghinal și picioare până la genunchi. Intensitatea pe care o suport este 4. Nu simt durere nici la 5, dar cred am ales 4 mai mult pentru confortul psihic, pișcătura simțită fiind puțin mai intensă la 5.

După ce poziționez corect aparatul și apăs pe buton, emite o lumină roșiatică, care se simte pe piele ca o senzație de căldură însoțită de o mica pișcătură, ce durează 2-3 secunde. După aplicarea pulsului aparatul indică o luminta pe capătul din spate, prin care semnalizează când este gata pentru următorul puls (2-3 secunde). Pentru zonele pe care le-am ales eu aplic tratamentul, tot procesul durează în jur de 20-30 de minute.

Primele 4-5 ședințe se fac o dată la 2 săptămâni, fiind apoi nevoie de retușuri la 4-8 săptămâni, pentru întreținere. Durata dintre tratamente poate varia în funcţie de ritmul de creştere a părului şi de diferitele zone ale corpului. Studiile Philips indică o reduce de până la 92% după 3 tratamente*, iar după un program complet de 12 ședințe, vei scăpa de epilare pentru o perioadă mai lungă de timp de aproximativ 6 luni**; epilare definitivă definitivă sper că știe toată lumea că nu există.

Manualul de instrucțiuni este foarte explicit și clar, dar Philips a pus la dispoziție aplicaţia gratuită Philips Lumea IPL ce include programe de tratament personalizate, programare adaptivă şi sfaturi şi recomandări pentru a obţine uşor o piele catifelată de durată. Eu nu am avut timp  o descarc și m-am descurcat foarte ușor după ce am citit manualul de instrucțiuni și mi-am setat o alarmă la 2 săptămâni ca fiu sigură nu uit, dar recomandarea mea e folosiți aplicația pentru un tratament eficient.

După prima ședință am observat goluri de păr în proporție de 40% după care a început mai crească procentul după fiecare ședință efectuată. Momentan încă îmi mai crește părul, dar sunt în curs de tratament. Chiar și așa, declar foarte mulțumită de rezultate, mai ales că, după cum spuneam mai sus, am firul mai deschis la culoare și aveam emoții în privința asta. Și cel mai mult bucur de faptul fac ședințele singură în confortul casei, nu mai e nevoie merg la salon pentru un astfel de serviciu, nu mai pierd vremea în trafic, așteptând cine știe pe unde și nici nu mai expun vreunui pericol. Pentru vedeți bine ce vremuri trăim.

Ce am observat la aparat și îmi place foarte mult este sistemul de siguranță integrat pentru a preveni pulsarea neintenționată. Practic dacă nu îl poziționez pe piele corect șiapăsat” și rămâne o porțiune din capîn aer”, lumina nu se declanșează. Nu știu cât de bine m-am expirmat, dar e clar dacă e folosit incorect, nu merge, nu se declanșează pulsul pentru nu detectează piele pe toată suprafața accesoriului/capului.

Beneficiile produsului, pe scurt:

  • Tehnologia SenseIQ asigură o epilare personalizată.
  • Senzorul SmarktSkin indică cea mai confortabilă setare de energie luminoasă, potrivită pielii tale. 4 accesorii special create pentru fiecare zona a corpului. 
  • 450 000 de impulsuri, echivalentul a aprox. 39 de ani de utilizare, în condițiile respectării instrucțiunilor din manualul de utilizare.
  • Aplicație gratuită care te ajuta ții pasul cu planul de tratament și iți oferă recomandări / sfaturi / tips&tricks.

Mai multe detalii despre Philps Lumea IPL Seria 9000 găsiți pe siteul oficial AICI și tot aici expertul campaniei dr. Oana Spanu (medic primar dermatolog) clarifică miturile din jurul acestei proceduri și raspunde la cele mai frecvente întrebări legate de siguranța utilizării aparatului în câteva materiale video.

*Când se respectă programul de tratament, măsurat la utilizarea pe picioare. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

**Reducere medie a părului după 12 tratamente: 77 % pe picioare, 64 % în zona inghinală, 64 % în zonele axilare.

#Lumeamea #PhilipsLumea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *