Dear autumn…

         Dragă toamnă,

         Aș fi vrut să fim mai apropiate, tu să fii mai caldă și eu mai rece. Aș fi vrut să te văd în splendoarea ta mai des. Să mă joc cu mulțimea de frunze ofilite așa, ca în alți ani, să adun câteva pentru acasă și să mă încarc cu energie pozitivă scăldată în ale tale nuanțe ruginii.
Tot timpul îmi aduci aminte de copilărie. Melancolie trebuie să fie numele tău mic. La început de noiembrie îmi vin în minte bostanii pe care îi aduna bunica în curte. Decupați cu grijă de mânuțele noastre mici, luminau câteva seri pe scară după care ajungeau la troc. Nu țineam nici o tradiție și nici o sărbătoare, era doar o joacă pentru noi, o bucurie, o activitate, cum ar zice Ed al meu.
Mă surprinzi în fiecare an cu alte nuanțe și amintiri, mă schimbi fără să mă întrebi și te asortezi atât de bine cu pustiul din parcuri, cu clădirile părăsite și goale. Îmi provoci o tristețe veselă dar îmi faci și pofte nebune. Nu mai vreau plăcinte cu dovleac, vreau un parfum nou, n-am chef de haine groase dar mi-am comandat ceva pufos. Îmi placi când ești mai blândă și spulberi norii pentru că ador soarele și strălucirea frunzelor aurii. Mă enervezi dimineața când ești exagerat de rece și în zilele gri când cerul parcă apasă peste tot. Îți admir spectacolul de fiecare dată când privesc pe geam și-mi face bine dansul frunzelor în drumul lor către pământ.
Ai gust de ceață amară și ești frumoasă fără nori dar te prefer tot seara. Atunci când, ghemuită sub pătura moale…uit complet de tine.

Semnat,
F.  
Iubitoarea de vară..

autumn-perfect-outfitMi-am pus rochița scurtă și colorată ca o floricică și-am vrut în parc. Acolo unde peisajul îți taie răsuflarea și te face să uiți de toate. Rochia mea de vară nu prea se încadra în poveste dar am îndrăznit totuși să ies, după ce mi-am adus aminte de frumoasele mele botine portocalii și mănușile din altă epocă primite de la mami. Când aud din gurița ei: “îți dau ceva frumos, dar ai grijă de ele?” zâmbesc cu inima 😀 și amuțesc pentru că știu ce urmează. Când și când îmi mai dă câte o comoară de-asta vintage. Ador mănușile care au fost lucrate cu iglița cred, de o mătușă de-a mamei. Le port foarte rar tocmai ca să am grijă de ele.

Rochie: ZAFUL

Palton similar AICI

Botine: Milanoo

Gentuță și mănuși vintagezaful-fall-ootd zaful-dress vintage-look smile-fashion-federova ootd-fall jacquard-white-dress colorful-dress-zaful autumn-outfit colorful-dress-autumn autumn-fashion-style autumn-ootd

Comments (4)

 1. Lory's Blog

  Ce scrisoare frumoasa!!!!!

  Imi place rochita ta, am si eu una asemanatoare, dar a mea e mai lunguta. Frumoase manusile 🙂

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc draga Lory! Ador manusile, sunt de la mami meu 😀

   Reply
 2. Descude

  Vai, Fede, ce frumos scrii, atat de tare imi place de tine, ai devenit preferata mea instant de cand te-am descoperit!
  Pup

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Wow, cum adica preferata ta? Din atatea fete faine din blogosfera?? Sunt magulita, I`m blushing..
   Esti o draguta! Te pup!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *