Produse naturale de pe Ecoera. Ce-am încercat și ce mi-a plăcut

În general sunt atrasă de produsele naturale pentru îngrijire și deși n-am fost întotdeauna mulțumită de ce am încercat, interesul de a testa ceva nou nu a dispărut niciodată.
Acum ceva timp am făcut o comandă pe siteul Ecoera și la sfatul reprezentantului mi-am ales 3 produse de îngrijire: Săpun lichid Alep, Săpun negru african și Apă de lavandă.
Ecoera și-au început acitivitatea în 2008 când au adus din India nucile de săpun iar în prezent sunt importatori și distribuitori pentru produsele: Saryane – săpun de Alep, Ecoera – nuci de săpun și înălbitori, Masmi – produse de igienă intimă, Okonorm – plastilină și vopsea pentru ouă, Carl Victor – vase din fontă pentru gătit.DSC09008DSC08957 DSC08949

Săpun lichid Alep

L-am primit la gramaj de 500ml și mi se pare rentabil pentru că se consumă destul de greu. Conține 60% ulei de măsline de prima presiune, 40% ulei de dafin.
Ingredientul principal în prepararea faimosului săpun, uleiul de dafin, are proprietăți detoxifiante, antibacteriene, antiseptice, antifungice și antalgezice, anti-acneic, ameliorează seboreea.
M-am bucurat să aflu toate astea despre noul meu săpun dar nu m-am aventurat să-l folosesc pe tot corpul. De exemplu, nu mi-am spălat părul și fața cu el dar pe restul corpului l-am folosit liniștită atât eu cât și copilașul. Nu usucă pielea absolut deloc, face o spumă cremoasă și curăță foarte bine. După ce îmi întind fondul de ten pe față obișnuiesc să mă spăl imediat pe mâini și țin minte perfect că altă dată, cu săpunuri obișnuite trebuia să insist ceva ca să scap de fondul de ten de pe degete. Cu săpunul lichid de la Saryane imediat se îndepărtează.
Are ingrediente puține și după denumiri cred că oricine își poate da seama că este un produs de calitate. Singurul minus pe care îl consider eu că îl are este mirosul de dafin. Mi-a amintit de verile toride în care bunica-mea făcea săpun de casă în grădina de vară și noi stăteam desculți pe lângă foc și adulmecam acel miros de dafin și pelin. Era interesant cum în tuciul imens pus pe pirostrii clocotea un lichid care avea să se solidifice până a doua zi. Mirosul ăla amărui îmi rămâne pe mâini după ce mă spăl, m-am obișnuit cu el dar primul contact n-a fost tocmai plăcut.

Probabil o să revin pe viitor cu păreri mai complete pentru că am de gând să-l testez și pe ten. Am citit că este un excelent demachiant, poate fi folosit și ca săpun de bărbierit sau de ras (eu l-am folosit și mi-a plăcut) și previne infecțiile cutante.

Compoziție: 60% ulei de măsline de primă presiune, 40% ulei de dafin
Ingrediente INCI: Aqua, Olea Europea Oil, Laurus Nobilis Oil, Potassium Hydroxide.
Cantitate: 500ml
Produs în Alep, Siria de Sarjilla Soaps Ltd.

DSC09042 DSC09026

Săpun negru african

Am avut un șoc când l-am primit. Îl știam din pozele de pe site dar altceva a fost să îl văd în realitate. Felul în care era ambalat în frunze uscate de banan și forma lui neregulată m-au convins că e un săpun african tradițional.
Este fabricat manual în Nordul Ghanei și are 70-90gr.
M-am amuzat puțin de cum arată și recunosc că în primele zile, dimineața când intram în baie chiar tresăream când îl zăream în săpunieră, nefiind obișnuită cu ceva închis la culoare în zona aia.
Îi analizam consistența la fiecare utilizare pentru că n-am mai încercat așa ceva până acum și părea interesant. Spuma era maronie, foarte cremoasă și abundentă. Pe parcurs s-a mai rotunjit, n-a mai fost așa solid ca la început iar în contact cu apa a devenit mai maleabil. Dacă mă chinuiam puțin reușeam să-i schimb și forma.
L-am folosit atât pe mâini  cât și pe corp. Făcea o spumă cremoasă nu era chiar hidratant. Pielea rămânea curată, moale dar cu acea senzație de scârțâit.
Mirosul, tipic săpunului de casă, nu era foarte puternic. Dacă aveți bunici la țară și-ați avut ocazia să cunoașteți săpunurile tradiționale românești făcute din sodă caustică, grăsime, pelin și nu-mai-știu-ce, atunci vă puteți imagina și mirosul lui.

Ingrediente: unt de shea, apă distilată, cenușă din plante.
INCI: Butyrospermum Parkii, Aqua, Carbo medicinalis vegetabilis.
Nu au fost adăugați aditivi,  parfum sau colorant.
Datorită untului de shea, pielea rămâne moale și elastică. Excelent pentru față, mâini și întregul corp.
Importator Afrikahandel, Germania.

DSC08974 DSC08976

Apă de lavandă

Am fost tare încântată să-mi aleg apa de lavandă și-am decis s-o utilizez cel mai mult pentru relaxare. Am revenit la un vechi obicei de a-mi pulveriza puțin pe pernă pe care dorm sau în aer în cameră. Îmi place mult mirosul și chiar mă relaxează.
Chiar dacă are PH 7,25, alcoolul etilic din compoziție nu mă lasă să o folosesc pe față. Știu că e în procentaj mic dar încă n-am putut să trec de bariera asta. În ultima perioadă mi-am simțit tenul foarte uscat. Chiar azi i-am făcut o diagnosticare cu aparatură specială iar bănuielile mele s-au adeverit. Deja iau măsuri pentru această problemă și tocmai de-asta mă feresc cât pot de produse ce conțin alcool.
În schimb, am folosit-o pe pielea proaspăt epilată, nu știu cât de benefică este dar cert e că nu m-am mai iritat ca altă dată. Plus că lasă un parfum plăcut și deloc puternic.

Apa de lavandă este produs 100% natural.
Obținut prin distilare prin vaporizare a lavandei Lavandula Vera.
Conține ulei esențial 0.20%, alcool etilic 4.6 %, ph 7.25.
Utilizare: antibacterial, antialergic, antidepresiv, relaxant, proprietăți de echilibrare și antiseptice.
Se folosește pentru curățarea și catifelarea oricărui tip de piele, antiacneic, pentru relaxare și aromoterapie, efect antistres, împrospătează aerul și hainele, îndepărtează insectele, după arsuri solare, mâncărimi și iritații ale pielii.
Fabricat în Bulgaria de Damascena Ltd.

În concluzie, mi-au plăcut produsele încercate de pe siteul Ecoera dar pe viitor vreau să încerc altceva. Am deja pe listă câteva uleiuri și vreau să analizez mai bine categoriile “Cosmetice naturale” și “Produse pentru bebeluși și copii“.

Voi ați încercat ceva de acolo sau vă surâde vreun produs anume? Poate vă fac o surpriză 😀

Comments (10)

  1. Ana Maria Blog

    Mi se par interesante produsele incercate de tine, in special sapunurile 🙂
    Te pup :*

    http://fashionsofa.net

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Sapunul solid l-am terminat repede dar asta lichid inca il am, e foarte econom si imi si place.
      Pup si eu!

      Reply
  2. Lilian

    Nu am achizitionat nimic pana acum de pe Ecoera, dar ma tenteaza dupa descrierea ta sapunul de Alep. Sa ai o zi frumoasa!

    Reply
    1. Federova (Post author)

      E chiar bun, mie imi place desi initial m-am gandit ca n-o sa ma obisnuiesc cu mirosul de dafin. Nu e deloc rau pana la urma.
      Multumesc la fel!

      Reply
  3. coco

    nu am incercat de la ei, apa de lavanda imi place, dar am de la Plafar!

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Au si produse pentru bebelusi, poate te intereseaza 😀

      Reply
  4. Ilda

    Ambele sapunuri suna foarte bine! Mi-a placut sa retraiesc impreuna cu tine amintiri din copilarie! Ni se-aseamana povestea… 🙂
    Apa de lavanda ma atrage si ea, din motive subiective!

    Multumim pentru review, draga Fede!
    Esti pupacita tare-tare!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    Reply
    1. Federova (Post author)

      La TINE m-am gandit cand mi-a ajuns apa de lavanda si cam tot ce-mi pica in mana si include levantica, imi aduce aminte de tine 😛
      Sa inteleg ca si tu “ai gustat” din sapunul de casa facut din lesie?
      Pup si eu, la fel de tare!!

      Reply
  5. Hapi

    Sapunul lichid e tentant.
    Le schimb mereu, il caut “pe acela” care miroase bine si arata bine. Da, un ambalaj conteaza, imi sunt dragi “produsele mele” de la piatra ponce pana la sapun si peria pentru plete.

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Si eu ma cam uit dupa miros, recunosc 😀 , sunt constienta ca nu asta conteaza la un produs dar de ce sa nu ma bucur si olfactiv, nu?
      Pup hapi!

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *