Cum să revin la silueta ce-o aveam dinainte de sarcină

Se zice că îți privești minunea de bebeluș și nimic nu mai contează. Nici carnea moale, nici colacelul din jurul taliei, nici pielea albă, nici sânii lăsați, nici..nici… 
Așa să fie oare? că la mine nu a funcționat. 

Îmi era un dor nebun de sala de fitness și abia așteptam să-mi dea doctora undă verde la asta.

Pentru că n-am știut că sunt însărcinată, în prima lună am mers la sală și-am făcut exercițiile mele obișnuite (pe saltea și la aparate cu greutăți). Apoi pe perioada sarcinii doctora m-a sfătuit să-mi continui antrenamentele dar să nu exagerez, eventual să fac doar bicicletă. Ei da, simțeam o mare nevoie să lenevesc și numai chef de sport nu aveam. O tentativă a existat în luna a 4-a când am mers la înot și deși m-a obosit foarte tare mi-ar fi plăcut mult să continui însă costul abonamentului mi-a pus pofta în cui instant.
Vrând-nevrând am reușit să iau aproape 18 kg până la sfârșitul sarcinii dar s-a întâmplat o minune și cam la o lună după ce am născut am scăpat cam de toate fără nici un efort sau dietă. 
Problema era (pentru că s-a rezolvat parțial) tonusul și aspectul pielii și pentru asta cea mai bună soluție sigur e sportul.

Unii medici nu recomandă efortul fizic în perioada alăptării dar doctora mea a zis să merg liniștită (după două luni), să încep cu exerciții ușoare și să nu insist cu abdomenele. Menționez că am fost nevoită să nasc prin cezariană.
Asta cu “ușor cu abdomenele” a cam durut pentru că la mine fix acolo e marea problemă, în jurul taliei. Cifrele din jurnalul meu de sarcină arată că încă am vreo 9 cm afurisiți în plus.  
Mi-am reînceput antrenamentele, merg la sala de fitness de 3 ori pe săptămână și deja mă simt mai bine. Încep să-mi simt carnea altfel iar febra musculară îmi dă o stare de bine, în talie însă nu a scăzut nici un cm. 
Mi-am adus aminte de o prietenă mai veche care a reușit să scape de câțiva cm cu o Sauna Belt. Am dat fuga pe borprettystore și mi-am comandat una. 
E dintr-un plastic subțire iar în momentul în care o înfășor în jurul taliei se mulează pe piele și stă ca și cum ar fi lipită. E un fel de folie alimentară numai că nu e de unică folosință.
Nu m-am îndurat până acum s-o port la sala de fitness pentru că mi se pare puțin incomodă. Dacă după doar 10 min de purtat prin casă mă fac fleașcă, ce se întâmplă după 100 de min petrecute la sală?! Nici nu vreau să mă gândesc.
Încă experimentez cu ea, după cum se vede în poze nici măcar nu reușesc să mi-o pun cum trebuie.
Îmi place că e lavabilă și probabil o s-o încerc și cu măști când voi avea timp și chef. Îmi e dor de masca cu cafea și miere dar când îmi aduc aminte câtă mizerie se face…mi se taie. 

Sper să am rezultate cu sauna belt și să rezist cu ea. 
Credeți că o să aibe efect? 
Mă scapă sau nu măcar de 5cm? 😀

Comments (30)

  1. Deea

    Draga mea eu sunt sigura ca vei reveni la aspectul si kg dinainte de sarcina!! Nu ma indoiesc nicio clipa de asta (mai ales ca deja arati ff bine, nici nu zici ca-i nascut)! Totusi, recunosc, tare-s curioasa daca sauna asta te va ajuta in vreun fel, asa ca tine-ne la curent! :*

    Reply
    1. Federova

      Si eu sunt optimista si cred ca imi voi reveni dar cand??? Vreau cat mai repede :P.
      O sa va tin la curent cu salua belt desi nu prea ma vad purtand-o pe caldurile astea, nu suport transpiratia si plasticul ala exact asta produce, muulta transpiratie in jurul taliei :|.
      :*

      Reply
  2. Mihaela Pojogu

    Daca ai reusit in doua luni, cu siguranta vei reusi si cu burtica. Se da greu, dar sa ai rabdare s perseverenta. pupp

    Reply
    1. Federova

      Momentan sunt ambitioasa, vreau si lupt sa arat cat mai bine dar nu stiu cat ma tine :D. Ms de incurajare draga mea! :*

      Reply
  3. bydee-make-up

    Spor la treaba. 😀
    Tine-ne la curent cu rezultatele “saunei”.
    Pupici

    Reply
    1. Federova

      Multumesc frumos! Chiar am nevoie de incurajari.
      Pupici

      Reply
  4. coco

    esti tanara si se rezolva , nu te nelinisti…aud si eu deja’ tot felul de vaiete de la Monik…cu toate ca are 6 luni si burtica…cat a mea :)))

    Reply
    1. Federova

      Ce dulce, cateodata mi-e dor de burtica mea. Nici n-am scapat bine de ea si abia astept s-o mai am asa umflata :)). Va pup pe toti trei :D.

      Reply
  5. Ioana-Carmen

    sa ne ti la curent cu rezultatele, sunt foarte curioasa 😉 pup!

    Reply
    1. Federova

      Si eu sunt. Pup!

      Reply
  6. Claudia Vaga

    Vroiam sa-ti scriu ca e de admirat (si de urmat!!) ceea ce faci tu!!:) Cele mai multe mamici cad in milogeala si inventeaza scuze ca sa nu merga la sala si sa nu aiba grija de ele. Nu zic ca scuzele nu sunt cat de cat reale, dar cand vrei sa faci ceva, iti aloci si timp!:) Asa ca ai toate felicitarile mele!:)

    Reply
    1. Federova

      Eu le inteleg pe cele care nu pot, adica nu oricine accepta sa stea cu un bebe mic, e o responsabilitate mare. Eu am noroc cu socrii intelegatori si ca e bebe cuminte altfel nu m-as indura sa-mi fac asa de cap :P. Dar sunt si mamici care cauta scuze aiurea, am vazut.
      Multumesc frumos pentru incurajare, te pup Claudia!

      Reply
  7. flori0304

    cate luni ai de cand ai nascut?

    daca ai rabdare si bunavointa (spun bunavointa deoarece eu nici dupa aproape 6 ani nu am reusit sa revin la kg de dinaintea sarcinii si asta nu pt ca nu reusesc ci pt ca sunt lenesa) totul se va rezolva.

    multa sanatate si tie si bebicului.

    Reply
    1. Federova

      Am nascut acum 2 luni jumate si am pretentii de la mine.
      Vorbesti de 6 ani?? Doamne fereste, pai nu mai fac al doilea copil niciodata daca nu reusesc sa revin la corpul meu dinainte de sarcina. Dar daca zici ca esti lenesa, poate de-aia nu ai reusit :P. Eu sunt ambitioasa acum, sa vedem cat ma mentin asa.
      Multumesc mult! La fel si voua! Pupici

      Reply
  8. Daniela

    Sigur ai sa scapi …..insa trebuie sa ai un pic de rabdare …copilul a crescut in burta ta 9 luni …corpului ii ia un pic de timp pana sa ajunga laformele de dinainte. S-a latit bazinul ….tot coprul a avut de suferit…trebuie sa-i dai un pic de timp
    pentru rezultate super cumpara oun namol extraforte pentru slabit de la Ardes ….am inteles ca face minuni….am inteles ca au si o crema geniala pentru sani …ma rog cica ii tonifica.
    Si eu am nascut acum 4 luni…am ramas cu o burta imensa si sanii mi s-au lasat ( sunt la a doua sarcina si am nascut tot prin cezariana) insa doctorul mi-a explicat ca dpdv clinic corpului ii este necesar timp sa revina la formele initiale …cam 6 – 8 luni de la nastere.
    Pupici…esti o frumoasa …daca imi permiti mult mai frumoasa decat inainte sa ai minunea din patut

    Reply
    1. Federova

      Ahh, da, s-a latit bazinul ca nu era destul de lat :((.
      Nu stiam de Ardes, oare e recomandat acel namol in timpul alaptarii?
      Cine stie cum o sa arat la a doua sarcina (daca va mai fi).
      Multumesc pentru frumoasele complimente! Felicitari daca esti si tu o proaspata mamica :*

      Reply
  9. Cherry Queen

    mult succes in lupta cu centimetrii.. 🙂 si euma lupt cu ei
    cred ca este destul de eficienta sauna belt.. 🙂
    pupicei!

    Reply
    1. Federova

      Cu timpul o sa insist mai mult cu sportul, acum stau prost cu timpul dar si conditia fizica e jalnica. Pic franta in zilele cand merg la sala :(.

      Reply
  10. Ela

    Iti recomand altceva.Este mai scump produsul insa este eficient.Intra aici:

    http://www.jellybeangroup.com/bamboo-belly-bandit-p491758.html

    Daca te hotarasti sa il iei sper sa iti fie de folos!

    Te pup!

    Reply
    1. Federova

      Uhh, chiar ca e scumpa. Am purtat ceva de genul asta in primele zile si mi-a fost de mare ajutor. Aveam tendinta sa merg cocosata de la operatie si burtiera aia m-a ajutat sa-mi revin. Plus ca imi ameliora durerile de spate. Acum port chestii mai light, adica nu foarte rigide, nici sa ma sufoce nu suport e caldurile astea.
      Te pup si multumesc mult pentru sugestie draga Ela!

      Reply
  11. Ela

    Aaa si apropos,nici la mine nu ar functiona cu siguranta sa imi vad copilul si sa nu ma deprime aspectul meu fizic dupa nastere.Te sustin si chiar ma bucur ca esti printre femeile care vor sa se ingrijeasca si sa le pese de ele chiar si dupa casatorie si nastere!Foarte bine!Niciodata sa nu renunti la iubirea de sine(bineinteles in proportiile normale :p)!

    Incearca ceea ce ti-am recomandat,fa miscare constant,mergi si la salon de infrumusetare si fa-ti niste tratamente speciale si pe viitor cand nu o sa mai fie probleme incearca si cu sala.
    Bafta in continuare!

    Reply
    1. Federova

      Pai mai inainte de toate tre` sa ne iubim pe noi insine si apoi unii pe altii, parca asa zicea Iisus :D.
      La salon nu prea pot sa merg, procedurile pentru modelare corporala nu prea sunt recomandate in timpul alaptarii iar eu tin foarte mult la aspectul asta..Poate pe viitor, cine stie..
      Multumesc! :*

      Reply
  12. Descude

    Auzisem ca in cazul operatiei de cezariana,kilogramele se dau jos mult mai greu…banuaiam eu ca e doar un mit:)
    Cea mai mare temere a mea e sa nu mai pot reveni la ce am fost.
    Pupici

    Reply
    1. Federova

      Descude, eu le-am dat foarte repede jos. Nu pot sa afirm sau sa infirm ca e doar un mit, cred ca depinde de corpul fiecareia.
      Asta a fost si temerea mea dar sper ca o sa reusesc in final.
      Pupici!

      Reply
  13. Hapi

    Daca privim chestiunea dpdv medical , cu sauna beltu e astfel: te poate scapa de un strat mic de depuneri dar nu_ti reda elasticitatea pielii si nici nu previne aparitia (sau nu le face sa dispara in caz c-ar fi aparut) vergeturilor
    Asa ca eu iti recomand un masaj usor pe care sa ti-l faci chiar tu seara pe zona respectiva pentru ca pielea sa se retraga frumos
    Si bineinteles sport

    Reply
    1. Federova

      Eu elasticitatea pielii o vreau inapoi :(, aspectul pe care il avea.
      Imi fac masaj seara din cand in cand chiar daca pic franta dar nu stiu cu ce sa-mi fac. Orice crema ma face fleasca la cateva minute, cred ca de la alaptat am probleme cu transpiratia. Ma bazez pe sport deocamdata :(.

      Reply
  14. Anonymous

    Felicitari pentru bebe frumos si sanatos! Si eu am nascut acum 4 ani tot prin cezariana. De revenit mi-am revenit complet in vreo 3-4 luni alergand. Este adevarat, sunt si am fost si inainte de sarcina pasionata de alergare si de sport. Cu acordul medicului, la o luna dupa nastere alergam in jurul lacului Herastrau (o jumatate de tura, usurel)
    Am observat ca dupa nastere trebuie sa am mai multa grija de alimentatie si de sport pentru ca am impresia ca se depun kilogramele ceva mai rapid, cu toate astea nu am avut si nu am probleme sa incap in vechile haine.

    Ai grija de voi!

    Oana

    Reply
    1. Federova

      Felicitari si tie dupa 4 ani! Deci ai copilas marisor.
      Eu sunt praf la cardio, prefer bicicleta sau steper decat sa alerg. Nu-mi place deloc. Sunt pofticioasa si simt nevoia sa mananc multe dulciuri in ultima perioada, sper sa-mi treaca. Alaptez dar nu ma abtin de la nimic. Mi-am propus oricum sa mananc mai slab caloric..
      Multumesc pentru sfaturi. Pupici!

      Reply
  15. ioana fagadariu

    de cati cetimetrii ai scapat? sau ai scapat ? :)) te pup si mersi de post

    Reply
    1. Federova

      Nu mai stiu :))

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *