Pricomigdalele mele greșite…

 …sau dulce dezastru în bucătărie.
 
Înainte de toate vreau să amintesc că îmi place tot ce e dulce și prefer să mă joc eu în bucătărie când vreau să gust ceva anume. Sunt o mică pofticioasă păcătoasă și nu pot și nu vreau să țin nici un regim cu atâtea bunătățuri ce trebuie gustate și degustate. 
Să nu va imaginați că am făcut ce se vede în poza plină de macarons pentru că e imposibil. Nu zic imposibil pentru că nu mi-ar ieși frumoși dar sunt total împotriva coloranților alimentari (excepție făcând cei naturali). Recunosc că țin mai mult la un gust sănătos decât la aspect frumos.
 
Am gustat pricomigdale la ziua cuiva și mi-a zburat gândul instant la renumitul desert macarons, au gustul similar, singura diferență e umplutura și procesul de preparare (la macarons e mai complicat). 

Am căutat o rețetă cât mai simplă și apropiată de cele două deserturi și-am găsit.
    

       Ingrediente: 
 
 – 300 gr zahăr pudra
 – 300 gr migdale (eu am pus 150gr nuci și 150 migdale) 
 – 6 albușuri
 – 150 gr zahăr vanilat
 – gem de căpșuni
 – mascarpone  
Albușurile se bat spumă după care se adaugă zahărul puțin câte puțin. Aici am greșit eu și am stricat consistența care trebuia să fie una spumoasă și bățoasă :|. Am adăugat nucile și migdalele date bine prin râșniță și-am sperat că își revine dar cu atâtea ingrediente grele nu mai erau șanse. Am constatat că e prea lichidă compoziția și nu pot face acele “cochilii” cu lingura sau cu punga.  
 
Ca să nu-mi stric seara după tot entuziasmul de dinainte am zis s-o salvez cumva. Am adăugat 3 linguri de făină și am hotărât s-o coc într-o tăviță dreptunghiulara întrucât tot nu puteam face forma aceea de “rondel”.
 
 Am băgat tava la cuptorul preîncălzit și-am scos-o după ochi, am lăsat-o puțin la răcit apoi am tăiat-o că să formez 2 blaturi, am umplut cu mascarpone, gem de căpșuni și gata pricomigdalele-macarons à  la Federova :)). 
La cât de dulci sunt se pot mânca și fără umplutura sau cu altceva, de exemplu cu cremă făcută din gălbenușurile rămase. Eu le-am păstrat cu gândul că îmi fac masca pe păr a două zi dar le-am aruncat în final. Lazy me :D. 
Au ieșit foarte gustoase și fără aspectul acela de macarons, sunt simplu de făcut și am ieșit mai ieftin zic eu. În mall la nu știu ce cofetărie am mâncat un macarons cu 12 ron (sper să nu greșesc, a trecut 1 an și ceva de atunci).
 V-am îndulcit puțin ? 😀
Pup tare atunci!

      Federova….

Comments (20)

  1. Miu Miu

    Vai de mine decat am citit titlul si am zis: iubi maine de asta vreau :))))

    Mor de pofta :X

    Reply
    1. Federova

      Si el trebuie sa-ti cumpere sau cum? ;))
      Eu am pofta de ceva dulce in fiecare zi :|.

      Reply
  2. Sudessa

    si eu am patit la fel prima data cand am facut pricomidale,dar nu am reusit sa le salvez din pacate si a trebuit sa arunc tot compozitul…Pupici,mi-ai fauct pofta!

    Reply
    1. Federova

      Nu m-a lasat inima sa arunc tot, l-am salvat. Oricum ulterior am gasit si retete ce contin faina deci n-am gresit foarte rau :D.
      Pup!

      Reply
  3. descude

    Habar nu am ce gust poate sa aiba(nu am mancat niciodata),dar dupa ingrediente cred ca e un adevarat rasfat!
    Pup,gospodina frumoasa!

    Reply
    1. Federova

      O combinatie reusita de bezea, gem de capsuni si migdale. Daca iti plac migdalele si bezelele sigur o sa-ti placa si desertul asta.
      Pup si eu!

      Reply
  4. coco

    dami-le mieee…asa gresite !!!

    Reply
    1. Federova

      Cu cea mai mare placere ti-as oferi :*

      Reply
  5. Butterfly

    Foarte tare…eu am gresit la o reteta de Cremsnit, dar pana la urma am mancat-o chiar daca avea crema super moale, foarte bine ca ai reusit sa le salvezi, era pacat de compozitie. E bine ca exersezi si nu te dai batuta…nepotii tai vor fi mandra de bunica lor:)) Pup!

    Reply
    1. Federova

      Cremsinit suna deja a provocare, offf fluturas ce-mi faci tu mie?! :))
      Nooo, nu ma dau batuta, imi place in bucatarie :P.
      Pup!

      Reply
  6. Gya

    Yummmy:X

    Reply
    1. Federova

      😀

      Reply
  7. Alina

    Arata super!Cred ca au fost ft bune!Abia astept sa fac si eu!

    Reply
    1. Federova

      Au iesit foarte bune chiar daca am gresit procesul de preparare. Sa inteleg ca esti si buna gospodina nu doar superba fashionista!? 😀

      Reply
  8. ChicBoutique

    :)habar nu am ce gust trebuie sa aiba..nu am papat niciodata nici macarons nici pricomigdale(!!!!) :))) dar , am incredere ca sunt foarte foarte bune:) Nu-i asha? pupici!!

    Reply
    1. Federova

      Eu zic ca sunt bune dar acum depinde si de gustul fiecaruia. Ar trebui sa incerci! Pricomigdale first ca sunt mai putin gretoase/dulci :p.

      Reply
  9. C.L.M.

    pe mine m-ai indulcit de tot!:))))

    Seara faina sa ai:X

    Reply
    1. Federova

      La fel si tie! :*

      Reply
  10. hapi2233

    Arata delicios! Nu stiam reteta asta
    Cand o sa am ocazia sa coc din nou o sa incerc si eu sa vedem ce iese. Fara gem nu se poate?

    Reply
    1. Federova

      Se poate si fara gem, daca stiam ca sunt asa dulci nu mai puneam nici eu :P.

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *