
Si culmea, cum imi place sa vorbesc despre beauty asa imi place sa vorbesc si despre preparate culinare…Sunt o pofticioasa si-o mancacioasa incurabila, atat de mancaruri cat si de dulciuri. Cand am chef si timp GATESC! Si-mi place daaaar, atentie!!! Asta nu inseamna ca vrea sa-mi petrec toata viata la cratita :))). Intelegeti voi ce vreau sa spun :D;))….si sa nu deviez de la subiect…..
….sa incepem!
De ce avem nevoie? (pentru 4 pers)
- 2 cepe verzi sau normale (eu am folosit verde pt ca e de sezon si-mi si place)
- 1 morcov
- 1 borcan de ciuperci
- 1 piept de pui
- o smantana 200g
- 2 linguri amidon alimentar (puteti folosi faina daca nu aveti)
- o chita de marar
Pasii catre deliciu:
- Am taiat ceapa marunt si-am calit-o in ulei.
- Am ras morcovul direct in craticioara si-am adaugat o cana cu apa :D.
- Am spalat/curatat bine puiul de oase, l-am taiat bucatele mititele si l-am rasturnat peste ceapa si morcovul ce se caleau.
- Am scurs ciupercutele de zeama, le-am spalat putin, le-am tocat feliute si le-am rasturnat si pe ele in chestia ce avea sa devina deliciu.
- Am zis odata…Apoi le-am lasat sa fiarba cam 25-30 de min dupa care….
- Am uitat de poza vad ;)). Am pus 2 linguri de amidon alimentar peste smantana, am amestecat bine. Ca folositi amidon alimentar sau faina e foarte important sa amestecati bine sa nu ramana cocoloase mici. Dar daca vreti sa gatiti mai sanatos (faina umfla, amidonul nu stiu ce face), puneti mai putina apa si nu mai folositi nici faina si nici amidon, puneti smantana direct.
- Am adaugat smantana, am amestecat cateva minutele dupa care am pus mararul tocat marunt si sare dupa gust, NO more vegeta.

And voila! 🙂
Da, stiu! Pozele nu sunt ca in reviste sa te lase cu ploaie in gura, dar mirosul ar fi dat pe spate pe oricine 😀
De obicei, imi place sa gatesc (mancarurile) cu multa ceapa si multa verdeata. De vegeta incerc sa ma las putin cate putin (multe E-uri, stiti voi).
* Mai puteti adauga la inceput in prajeala de ceapa 4-5 catei de usturoi pisati. :>
Sa avem pofta! 😀
Desertul data viitoare ;))…Oare ce-o sa fie?
P.S: Va deranjeaza/displac astfel de retete?…Adica culinare si nu cu masti/scrub de fata/corp/etc..home-made gen cum e blogosfera obisnuita.
buna dimineata 🙂 draga, dar cum poate sa ne deranjeze ceva, atat de util, interesant, practic si in cazul retetelor culinare atat de delicios :D….o zi buna.
scuze, sper ca nu te superi ca te-am adaugat in lista mea de bloguri?! 😀
Super! Cred ca a iesit delicios! Pe mine nu ma deranjeaza deloc, din contra, m-as bucura sa mai publici retete!
eu fac o reteta asemanatoare doar ca in loc de marar folosesc busuioc verde si mai adaug si oregano pt. aroma
Buna scorpi! ;)) Multumesc ca m-ai adaugat in lista ta si ma bucur ca nu deranjeaza astfel de postari…
Beauty Tested da chiar a fost delicios desi n-am folosit condimente si iar ma bucur ca nu deranjeaza retetele mele, tre`sa stiu si opinia cititorului.:D
G.W.Oregano imi place, atunci am uitat de el, iar busuicoul il prefer doar in paste 😛
Offf, sunt la serviciu si imi este atat de foameeee, promit sa incerc si eu reteta asta, si asa sunt in pana de idei culinare, iar sotul mi-a facut o lista luuunga cu ce ar vrea el sa manance (eu i-am cerut sa o faca, dar nu ma asteptam sa aiba atatea pofte :))toate numai bunatati de pe net pe care eu nu stiu sa le fac:))
Imi pare rau daca ti-am facut pofta, stiu ce inseamna sa lucrezi si sa-ti fie fomica :(. Nu e pb daca nu sti sa le faci, respecti retetele, mai adaugi de la tine putina dragoste si iese un deliciu ;))
Yummy!!!
Totul trebuie sa fie cat mai natural,ma bucur ca ai renuntat la vegeta+ ca mancarea are alta aroma de la condimentele naturale,cu vegeta am impresia ca toate mancarurile au acelasi gust:D
Draga mea, peste vreo doua saptamani, ma pun sa fac vegeta de casa 😀
O sa iti dau si tie pontul daca imi iese…