O cina rapida…

Cel putin o data pe saptamana se intampla sa fiu pe fuga si sa nu am timp de nimic…dar stomacul cere zi de zi si tre’ sa fi inventiv in timp record cand e necesar.
Secretul sta in aprovizionarea bucatariei periodic cu diverse chestii usor de preparat…gen paste, conserve de peste, mazare, porumb, naut (I love it!), fasole, etc. In criza de timp sunt nemaipomenite.
Eu sunt adepta mancarurilor gatite, supelor si deserturilor…racituri mai putin, de preferat vara.

Pastele sunt foarte usor si rapid de pregatit si se pot baga in multe combinatii culinare delicioase.
Eu am ales sa le combin cu un sos cu ton simplu, imi place tonul in aproape ORICE si consum destul de des.
Ce-am folosit? (pt.4 pers.)
– 1 punga de paste (eu am ales pene) 400gr.;
– 2 cepe micute. Puteti pune una singura maricica, ale mele au fost micute;
– 4 catei de usturoi;
o raza de soare prin geam ;))
– ulei de masline 2-3 linguri;
– masline negre fara samburi, o manuta sa zicem ;));
– 2 conserve ton, de preferat in apa. Eu nu am gasit si-am luat in ulei dar le-am scurs bine;
– rosii conservate o cutie;
dragoste cat cuprinde :D;
– sare dupa gust si ierburi dupa preferinte. Eu am folosit busuioc si cimbru.
Am fiert pastele in apa cu sare iar intre timp am pregatit sosul.
Am calit ceapa si usturoiul (tocate marunt) in ulei, am adaugat maslinele (tocate si ele) si rosiile cubulete cu tot cu suc. Dupa vreo 10-15 minute am pus conservele de peste scurse bine si le-am mai lasat cam tot 15 minute. Am adaugat sare, ierburi dupa gust si gata sosul. Simplu si delicios…
Voila!
Si cum in ultima vreme nu prea mai exista zi din viata mea fara desert :((, am pregatit ceva dulce si simplu la fel de repede. Budinca..

Am amestecat continutul a 2 plicuri de budinca (am avut vanilie si capsuni) cu 12 linguri de lapte (dintr-un litru), 6 linguri de zahar si un galbenus de ou iar restul laptelui l-am pus la fiert. Dupa ce s-a fiert am adugat compozitia obtinuta si-am amesteact la foc mic cca 1 min pana s-a ingrosat.
Am luat amestecul de pe foc, l-am lasat sa se raceasca 10-15 minute, am amestecat din cand in cand dupa care am incorporat albusul de ou batut spuma.
Budinca fierbinte se toarna in forme/castronele clatite cu apa si se lasa la racit.
Am gasit o bucatica de ciocolata prin frigi asa ca am folosit-o ca ornament.
yami!!!
Voi ce preferati sa gatiti cand sunteti in lipsa de timp? Sugestii de delicii?        
Sunt o mica pofticioasa, ia sa vad cine ma oftica cel mai tare :D.
Imbratisari! 
     Federova….

Comments (22)

  1. Miu Miu

    looks goood, too good 😀

    Reply
  2. Anonymous

    pont.la paste ,tonul nu se fierbe deloc.se stinge focul cand este sosul gata si se adauga tonul,amestecandu-se usor.am invatat in italia sa le gatesc.

    Reply
  3. INTJ

    nu prea inteleg eu cum se impaca “rapida” cu “dragoste cat cuprinde” … da’ ca sa raspund provocarii: citeste aici si aici 🙂

    Reply
  4. coco

    si frumoasa…si gospodina 🙂

    Reply
  5. PreciousBoutique

    Eu nu am voie sa mananc decat anumite mancaruri,deoare am SII si am interzis la alimente iritante,ca sa nu mai spun de condimente.Eu de obicei imi iau paste din orez(fusilli)si le consum cu pui la gratar,cuptor si cu ulei de masline si putin suc de lamaie.nu am voie nici un fel de sos,tocanita sau chestii grele la stomac :(.E greu pt ca poftesc,dar…nu am ce face.

    Reply
  6. simona

    Off, nu cred ca s-a publicat comentariul meu intial,in sfarsit, voiam sa spun ca arata delicios pastele tale, mie imi place tot ce tine de peste cu exceptia ciorbei, iar reteta asta atat de simpla nu am incercat-o niciodata. Cred ca i-ar place si prietenului meu, asa ca am de gand sa o fac si eu…

    Ce mai gatesc eu cand sunt in criza de timp, dar si cand mi-e lene de ceva complicat, dar vreau totusi ceva gatit: carne de orice fel (uneori fac de pui, de porc, de curcan, chiar si afumatura am pus o data), taiata bucatele mici, legume de toate felurile,inclusiv cativa cartofi, taiate mai mari, condimente de tot felul si puse toate intr-o tava la cuptor, bucatile de carne fiind taiate mici se gatesc o data cu legumele si astfel rezulta …o mancare buna, care nu stiu cum sa o denumesc, dar garantez ca e buna si fara niciun efort 😛

    pup gospodina!!! 🙂

    Reply
  7. descude

    O adevarata gospodica:)
    Eu nu prea gatesc,in schimb imi place sa mananc|:D
    Pupici

    Reply
  8. Oana

    Si eu sunt mare fana de paste :D.

    Reply
  9. Sudessa

    Fed,arata atat de bine!!!!Uf…ce pofta mi-ai facut…

    Reply
  10. Rox

    pastele cu rosii si ton sunt primul tip de paste pe care am invatat sa-l gatesc cand am venit in italia… a fost si cam prima experienta in bucatarie :))))
    daca vrei iti pot scrie niste retete de paste sanatoase si care se fac cu ingrediente ce se gasesc la noi

    Reply
  11. simona

    …deci INTJ stie sa si gateasca…

    Reply
  12. hapi2233

    Chiar ma gandeam ca semanam, numai ca eu sunt un dezastru in bucatarie. Cand intru acolo, se ascunde care pe unde………
    Imi plac pastele de orice fel, numai ca nu mai mananc carne de porc, in rest ton, pui, whatever
    Si budincile……le ador

    Reply
  13. Federova

    Anonim,
    multumesc pentru pont! Nu obijnuiesc sa gatesc strict dupa reteta, mai mult dupa “gust”.

    INTJ,
    se impaca bine, e secretul fiecarei retete.
    Legat de “aici” si “aici”:
    1. Multumesc de surse, cu ocazia asta m-ai bagat intr-un blog fascinant si ma bucur ca il urmaresc :D.
    2. Ma referam la retete simple si rapide iar tu insiri acolo straturi de clatite langa care io stau vreo 2 ore sa le coc in tigaie :)), oricum suna delicios si poate o sa-mi fac curaj anul asta sa mixez ceva printre straturi de clatite:P.

    Iar placinta cu mere am facut acum vreo 2 sapt si mi-a iesit delicios numai ca eu calesc merele (inainte) pe aragaz cu scortisoara, lamaie rasa si zahar. Blatul l-am framantat eu, nu-mi plac foile, nu in combinatie cu mere, nu stiu de ce…si nu mi-ar placea nici in amestec cu altceva cum ai facut tu cu branza (presupun) ;)).

    Reply
  14. Federova

    Miu Miu, coco,
    multumesc! 😀

    PreciousBoutique,
    unele regimuri sunt bune pentru sanatate si mentinerea greutatii, am tinut si eu regim cateva luni in urma unei probleme de sanatate si a fost greu pentru ca eu sunt pofticioasa…te inteleg! Nu stiu cum sta treaba cu SII dar poate o sa gasesti un remediu, o cale de mijloc macar…

    Simona,
    si mie imi place aruncatul in tava a tot ce se poate si facut la cuptor…mi-ai facut pofta, nah! :))

    Reply
  15. Federova

    descude,
    nici mie nu-mi placea dar nu sti proverbul ala “pofta vine mancand”? :))
    Cand stai singura fara mami si e musai sa faci unele chestii la un moment dat iti intra in reflex si incepe sa-ti si placa. :P.
    Nici eu nu stiu sa gatesc “ca la carte”, unele incercari imi ies un dezastru :)).

    Rox,
    mi-ar placea, eu sunt fana mancaruri italiene asa ca daca ai timp sa-mi trimiti vreo reteta o astept cu drag. Ma gasesti la contact :).

    Sudessa,
    sorry! 😀

    Reply
  16. Federova

    Simona,
    se pare ca da ;)).

    hapi2233,
    eu mananc carne de porc rar, de craciun si cand se nimeresc carnati prin frigi…

    Pup toate fetele! 😛

    Reply
  17. deamyworld

    Mie imi plac pastele la nebunie, insa cu ton am incercat doar in varianta:paste+ton+porumb+masline+putina maioneza sau smantana ca sa se “lege” compozitia.Varianta asta nu am incercat-o, dar cand imi voi cumpara ton cu siguranta o sa o fac 🙂

    Reply
  18. C.L.M.

    yuuuuuumy:D eu nu ma ocup cu gatitul:) mami se ocupa:D:) dupa mine daca ar fi as manca, pateu, salam, lapte:)) chestii care nu trebuiesc gatite:))

    Reply
  19. ChicBoutique

    eheee…super dragutz arata!imi plac mult postarile de genu’ asta la tine…pui si poze si scrii toti pasii..f ok!deci…super like!Eu…am o reteta de tiramisu, pe care vreau sa o incerc…din cate imi aduc aminte parca tu stii sa faci..ai putea sa ma “consiliezi”..eu nu ma prea pricep la praji..cu gatitu’ stau mai bine!:) te pup

    Reply
  20. daninho dj

    da-i cu sandwichuri, ce cina… :)))

    Reply
  21. Federova

    dreamyworld,
    ador porumbul in mancaruri sau salate :D. De maioneza nu mai zic, e pacatosa, stiu dar imi place mult! Nici eu nu am incercat reteta ta, suna bine.

    C.L.M.
    sa inteleg ca nu esti pofticioasa? Mi se pare ciudat pentru un geaman ;;).

    ChicBoutique,
    am facut tiramisu, da! Si mi-a iesit delicios iar reteta am luat-o de pe net, cea mai simpla :P. Pup si eu!

    daninho dj,
    sandwichuri vad mai rar, incerc sa mananc cat mai sanatos :P.

    Reply
  22. Oana

    MMMMmmm yummy…imi plac pastele foarte mult, dar nu am mai incercat sa le gatesc cu ton. Sunt curioasa ce gust au 🙂 O idee buna de luat in calcul 🙂
    Am auzit ca budinca e mai buna daca pui si un ou in ea. Voi incerca si eu 🙂

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *