DIY – Șemineu fals | Fake fireplace

Am zis că e suficient să public clipul pe Youtube, dar îmi este atât de drag proiectul DIY-Șemineu fals, încât simt nevoia să scriu și aici și să descriu întreaga poveste. Clipul are în jur de 10 minute, dar ca să fac acel șemineu fals m-am întins câteva zile la rând, pentru că ce să vezi? Eu ajungeam acasă la 16 și ceva, iar la 17 era deja întuneric afară. Și cum aveam nevoie de lumină ca să filmez, am fost nevoită ba să amân, să aștept weekendul și tot așa. Am reușit eu să-l fac gata înainte de Crăciun, dar nu am reușit, din păcate, să editez și clipul. Nu-i nimic, o să-i dau 38724 de share-uri anul ăsta, în luna decembrie 😆 .
Îmi aduc aminte că eram mică când vedeam șeminee prin filme și mă gândeam că e o sobă ceva mai modernă și sigur o să am și eu când mă fac mare. Norocul nu a fost de partea mea, încă îmi doresc unul adevărat și nu e imposibil să-l am, dar la bloc…nu prea e loc de așa ceva. De unde a pornit inspirația? Căutam ceva pe Pinterest și întâmplător am dat de o poză cu șemineu fals, făcut din cutii de carton. Nu-mi venea să cred ce vedeam, niciodată nu mi-a trecut prin cap că poți să faci așa ceva, atât de ușor. În următoarele zile am terorizat pe toată lumea întrebând de cutii, ba chiar am strâns câteva de nu știam unde să le mai ascund. Am zis să îmi fac planul de cumpărături până adun eu cutiile potrivite și simetrice, dar apăruse o problemă. Pe Pinterest văzusem proiectul cu autocolant lipit, dar eu voiam model de cărămidă cât mai real, nu ceva lipit/desenat.
Am dat un search pe google “cum pot să imit cărămida” sau ceva de genul și din link în link am descoperit cât de ușor se poate face din polistiren. Mi-au sticlit ochii instant și mă și vedeam scobind în spumă de mare. Mi-a zburat gândul la cumnatu` care tocmai terminase podul de izolat și așa am făcut imediat rost și de plăcile de polistiren. După schița din mintea mea, am ales 6 bucăți, nu toate la fel. Am fost ajutată să le tai după bunul plac, le-am numerotat ca să nu mă chinui de fiecare dată să le aranjez ca prima dată și le-am luat cu mine acasă.Apoi am cumpărat de la magazin ce mai aveam nevoie. Un tub de silicon cred că are oricine prin casă, de șurubelniță și pensulă nu mai zic. Așa că, mi-a rămas să mai iau vopsea și colorant. Colorant aș fi vrut ceva cu tentă de roz-roșcovan, dar nu am găsit și cum era aglomerația aia de dinainte de sărbători nu aveam nici un chef să ajung la vreun magazin de specialitate. Așa că am cumpărat ce-am găsit, un galben. Vopseaua este albă, acrilică, pe bază de apă și mi-a plăcut foarte mult pentru că nu este lucioasă, nu miroase a diluant și se spală de pe haine și de pe pensulă, foarte ușor, doar cu apă.
Cum am procedat în rest, vă invit să vedeți clipul de pe YOUTUBE și dacă vă place, nu uitați de LIKE 😀 .

Eu sunt tare mândră de el. În poze l-am pus în dreptul ușii pentru că aveam o instalație lipită pe ușă și dădea bine pe fundal, dar el a stat lângă pom de fapt. Acum a rămas lângă geam, am pus o tăviță pe el și 2 ghivece de suculente.

Dacă vă tentează să faceți vreodată șemineu fals, să mă țineți la curent. Sau dacă aveți întrebări, le aștept cu mare drag.
Pe curând!

Comments (14)

 1. Pandrea Florina

  Vaaai,ce bine arata!! Felicitări, nu știu dacă aș fi avut atât de multă răbdare ?

  Reply
 2. Mihaela Curea

  Sora mea a făcut un semineu fals când avea clubul pentru copii, acolo era locul unde se faceau poze și se citeau povesti.
  Semineul tau arata tare bine!

  Reply
 3. Luca Raluca

  Am vazut poze si pe instagram! Arata absolut genial!!?

  Reply
 4. violeta balaban

  Ce ideie minunata cu acest semineu,iti vizionasem si clipul pe youtube. Ma bucur ca ai scris si articol.

  Reply
 5. Cristina

  Wow! Foarte frumos arata semineul! ??

  Reply
 6. Andra kat

  Vaaai!!!
  Cat de dragut!
  Tare mi as dori si eu unul la casa mea

  Reply
 7. Simona

  Wow, ce idee interesantă!! ??? Nu am mai auzit până acum de un șemineu fals, dar arată foarte bine rezultatul tău. Cred că este o tactică bună atunci când dorești să înfrumusețezi decorul casei, mai ales în sezonul rece. Ți-a ieșit super, pupici!!? ? ?

  Reply
 8. Loredana

  Mi-a placut atat de mult ca ai facut acest semineu!!! Am vazut si eu clipulete si mi s-a parut ca dureaza destul de mult.
  Ti-a iesit excelent, ce sa zic! Bravooo!

  Reply
 9. Daniela Oţet

  Dar cat de bine arata. As incerca si eu,dar nu cred ca voi reusi!

  Reply
 10. Simona Tinca

  Cat de frumos arata !!! Ti-a iesit de minune.

  Reply
 11. Paula Ion

  Ce idee interesanta. Ti-a iesit super, zici ca e semineu real. Felicitari.

  Reply
 12. Mari

  Wow, arata atat de bine! Pacat ca eu nu am spatiul necesar sa fac asta, ca mi-ar fi placut foarte mult!

  Reply
 13. adn de femeie

  Arata superb! si eu am fost tentata de un asemenea proiect, dar timpul a trecut foarte repede! Salvez clipul sa il am pentru sezonul urmator <3

  Reply
 14. Insecticide ecologice

  Wow! Ce idee reusita, chiar e foarte frumos. Cred ca voi incerca si eu 😀

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *