Lângă Arco d`Augusto ~ “la sute de ani distanță”

Mi se pare fascinant să pășești în locuri ce păstrează amprentele oamenilor de acum câteva sute de ani. Dacă unele ziduri ar putea vorbi, nu ar termina niciodată de povestit. Mi-a plăcut mult la Arco d`Augusto deși nu am putut să stăm prea mult și în general mă simt atrasă de monumente și clădiri vechi. Amintirile zac în ele, chiar dacă oamenii au intervenit la recondiționarea lor ca să le păstreze atâția ani. Am găsit câteva fotografii foarte vechi ale Arcului de Augustus original și am rămas șocată să văd cât poate fi de vechi. Nu știu cum au reușit, dar italieni sunt geniali la păstrarea monumentelor, și știu ce-i al lor și cum să câștige de pe urma lor. Italia toată parcă ar fi un muzeu. Nu există loc în care să nu zărești un monument interesant, o ruină frumoasă sau nu știu ce “piazza” fermecătoare.
Am înțeles că Arcul lui Augustus a fost dedicat împăratului Augustus în anul 27 i.Hr.  😯 și este cel mai vechi arc roman care supraviețuiește. Are o dimensiune excepțională și ar fi avut rol de poartă principală la intrarea în oraș pană în perioada fascistă, atunci când pereții și bolta a rămas ca monument izolat, pentru că a fost considerat a fi un arc de triumf, speculații negate în mod repetat de către mulți oameni de stiintă.
Împreună cu “Podul lui Augustus și Tiberius”, astăzi este unul dintre simbolurile orașului Rimini, atât de important încât apare pe stema orașului. Pe wikipedia am citit că există totuși multe alte ipoteze privind plasarea originală. În fine, nu vreau să exagerez cu povestitul deși îmi plac foarte mult subiectele de genul.

Am făcut un colaj cu ținuta mea/poza mea vs o poză din 1940, cred 😆 . Uitați-vă cât de adorabilă este femeia din stânga, cu fustă lungă, cămașă, umbrelă și pălărie. Ce allura interesantă are .
La fel de adorabilă este și rochia mea, nu-i așa? 😀 Glumesc și nu prea, dar chiar ador rochia asta cu toate că aș fi preferat-o o tentă mai lungă. Aș putea să-i atașez ceva în continuarea lungimii și la mâneci dar e deja încărcată ca material și mi-e că o stric. Oricum, la plimbare fiind, chiar mi-a prins bine să o port cu balerini. Am avut cei mai simpatici și ușori balerini ever, imitație după unii celebri, dar ai naibi de confortabili și ieftini 😆 .

Rochie: Bonprix, AICI

Balerini: New Chic, AICI

Aveam de postat ținuta cu rochia și-am ajuns să mă simt ca la ora de istorie. Sper că nu v-am plictisit, dar nu mă pot abține. Mi se par minunate monumentele astea atât de aproape și totuși atât de departe de noi. Cum pot ele să reziste…

Comments (16)

 1. Andra kat

  Mvai, ce locatie frumoasa!
  Iar rochia impreuna cu tine= superb!

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc mult, Andra!

   Reply
 2. Andres

  Istoria ca istoria, dar rochia e minunată! O curiozitate am, se potrivesc mărimile de la bonprix? Încerc să nu mai plasez comenzi fără a ști cum sunt mărimile, mi-am luat câteva țepe…

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc frumos!
   Se potrivesc marimile in general, dar e in functie de model, de material. Rochia asta este 36-38 si imi vine bine. Si atat port eu, M adica 36-38. Dar alta data am luat un tricou 38 si mi-e putin maricel. Acum depinde si de gusturi, conformatie. Prietenelor mele li s-au potrivit marimile comandate iar daca au fost diferente, nu au fost foarte vizibile.

   Reply
 3. Simona Tucu

  Chiar e o nebunie rochia asta, imi place maxim! Felicitări pentru alegere!
  Cat despre italieni, la fel simt si eu, stiu sa-si valorifice istoria si transforma orice in obiectiv turistic…cu intrare de 20€ ??
  Te pup, esti superba!

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc, Simo! Si mie mi-a placut mult, e tip halat mai vechi, nu? 😀
   Ai dreptate cu italienii, dar ai vazut ca nu toate obisectivele sunt cu intrare. Multee sunt in aer liber 😀
   Pupici!!

   Reply
 4. Mihaela Curea

  O imbinare frumoasa, tinuta s-a integrat bine in locatie!

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc, Mihaela! Sincer, mi-ar fi placut sa am pregatita o tinuta similara doamnei din poza veche 😀

   Reply
 5. Delia

  Îmi place mult imprimeul rochiei. Dacă ar fi fost un model pana la genunchi, as fi luat-o și eu 😀

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Cred ca ar da bine si pana la genunchi, dar nu as taia-o, hihi.

   Reply
 6. Loredana

  Cat de frumoasa e rochia! imi place mult imprimeul si culorile..sunt faine rau!!!

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc, Lore! Te pup!

   Reply
 7. Rokolla

  Rochita este cu adevarat superba si itt vine splendid. Ma pregateam sa-ti spun ca baleinii nu sunt waw si cand colo, ce sa vezi, la 6$ parca-mi plac si mie 🙂

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Chiar se merita, nu sunt wow, dar sunt foarte confortabili si usori pentru cat costa. Pe mine ma amuza ca sunt copii pana la capat, scrie si pe talpa in interior ce imita, haha.
   Te pup!

   Reply
 8. Andreea Voivozeanu

  Pe mine nu m-ai plictisit, asa am mai aflat de un loc nou de vizitat 🙂 E superba rochia si iti sta super bine in ea. 🙂

  Reply
 9. Eva Luna

  Balerinii sunt foarte dragalasi, ce spuneti voi acolo? :)) Imi place si rochita, eu zic sa nu o tai. ^_^

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *