Cesenatico ~ cel mai frumos loc din Emilia-Romagna

Pentru că nu am văzut așa multe locuri din regiunea asta, e puțin impropriu spus “cel mai frumos loc” din Emilia-Romagna, dar mi-a plăcut atât de mult Cesenatico încât vreau să-l numesc CEL mai frumos loc. Poate și pentru că am nimerit într-o zi liniștită și însorită de septembrie. Fratele meu a fost și într-o zi de august și mi-a zis că era ceva mai aglomerat, plin de turiști. Mi-ar fi plăcut să stau mai mult acolo sau să revin să vizitez un muzeu sau orice stradă drăguță adiacentă canalului. Acolo am savurat cea mai bună înghețată și am admirat Muzeul Marinei care este în aer liber. Mi s-a părut impresionant, n-am mai văzut până acum nici o expoziție cu atâtea bărci și vaporașe interesante, vechi, frumoase și mai puțin frumoase. A fost o plăcere imensă să mă plimb pe lângă ele și să pozez. Aș vrea să mă întorc într-o zi, pare un loc romantic, potrivit pentru cuplurile iubitoare de colindat. Mi-a adus aminte de Veneția și cea mai frumoasă mini-vacanță petrecută acolo.
Cesenatico este un oraș port, situat in provincia Forlì-Cesena din regiunea Emilia-Romagna, la aproximativ 30 km sud de Ravenna. M-am uitat puțin pe Booking și am găsit niște cazări frumușele dar prețurile mi s-au părut puțin cam piperate. Oricum nu aș recomanda nimic în sezonul estival când e aglomerat și prea cald, perioade bune mi se par septembrie și mai. Biletele de avion diferă tot în funcție de perioadă. Noi am zburat cu Ryanair la dus și cu Wizz la întors, până în Bologna. Dacă alegeam să zburăm cu Wizz dus-întors plăteam dublu față de cât am plătit. Recomand, deci, să vă jucați cu datele, dar și cu companiile. De asemenea plecările în weekend pot fi puțin mai scumpe față de zborurile din timpul săptămânii, dar nu este o regulă.

Acum să trecem la fotografii. Mi-a fost greu să selectez doar câteva, recunosc. S-a nimerit la fix rochia de pe Amiclubwear, nici prin cap nu-mi trecea că o s-o port într-un loc atât de frumos sau că o să mai prind vreme pentru ea. A făcut senzație, erau oameni care se opreau să mă pozeze iar eu mă simțeam cumva picată din altă perioadă. Are dublură, e lărguță și pică foarte greu. Partea de sus e puțin cam transparentă, dar bineînțeles că am rezolvat-o eu atașându-i 2 cupe în aceeași nuanță.

Rochie/Dress: AMICLUBWEAR Cum vi se pare Cesenatico? Știați de orășelul ăsta?

Comments (2)

  1. Ioana

    Eu cu siguranta nu stiam de el, dar pare superb intr-o zi de vara! 😀

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Chiar este. Sper sa mai ajung pe acolo..

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *