Prima dezamăgire de pe insula Thassos

 Bună tuturor!

Long time no see 😆 . Îmi era dor să scriu pe blog și abia așteptam să încep seria articolelor “de după concediu”. Am petrecut aproape 2 săptămâni, din nou, pe insula Thassos. La a treia vizită deja simțeam că mergem ca la noi acasă, de acea ne-am propus ca de la anul să mai schimbăm puțin placa. Presimt că nu va fi așa. Niciodată nu m-am plistisit acolo, chiar dacă un concediu pe insulă sau undeva la mare, implică multă plajă, asta nu înseamnă plictiseală. Mai ales când ai și kinderi prin preajmă , haha. Am reușit să finalizez o carte, să citesc alta cap-coadă și să o încep pe cea de-a treia. Am practicat snorkeling, dar parcă ceva mai puțin față de anul trecut, m-am confruntat și cu o mică problemă de sănătate, dar spre norocul meu, nu a fost nimic grav. În rest, am făcut câteva ședințe foto și ne-am bucurat de tot ce poate să ofere Thassos, de la delicatese culinare până la priveliști și plaje noi. Aveam impresia că am văzut toate plajele frumoase din Thassos, dar în concediul ăsta m-am convins că nu. Și tot acum am văzut cum arată insula pe vreme posomorâtă. Am avut 2 zile cu vânt și nori, ploaie fiind doar noaptea. Am simțit o oarecare dezamăgire, dar am zis să profităm de situație și să mergem să vizităm ceva, oricum era în plan. Așa că ne-am urcat în mașini și-am pornit spre primul obiectiv de pe listă – Mănăstirea Arhanghelul Mihail. Era cam în partea opusă față de unde eram cazați, așa că am avut ceva de mers (aproximativ 40`). Când prietenul nostru Waze ne arată doar vreo 600 m până la destinație, am rămas blocați, dar nu foarte mult timp, în coloană.  Pe dreapta și pe stânga erau mașinile parcate pe tot drumul, atât până în Mânăstire cât și după. Puteam să parcam și la 1 km de ea, nu era asta o problemă, dar ne întrebam dacă avem loc acolo, dacă n-o cădea stânca cu atâția oameni 😀 . Glumesc. Ne-am pierdut entuziasmul și-am mers înainte, nu ar fi fost nici o plăcere să ne înghesuim ca să ne bucurăm de priveliștea superbă de care se tot spunea că este. Am bănuit că toată lumea o să iasă la plimbare într-o zi posomorâtă, dar nu mă așteptam să fim atât de mulți 🙂 . Priveliști frumoase sunt de pe toate stâncile din Thassos, important e să oprești.

Regret că nu am văzut Mănăstirea nici de data asta, un motiv în plus să mai mergem încă o dată în Thassos, haha. Ne-a trecut supărarea cu opririle pe care le-am făcut pe stânci și cu masa copioasă de la Skala Potamia de langă Golden Beach. Apropo de Golden Beach, așa cum am scris și pe Instagram, acolo am fost cazați în 2012 și are un loc aparte în sufletul meu. Acolo am văzut primul răsărit, cel mai frumos posibil și tot acolo am avut primele simptome. Nu știam și nici nu credeam că e posibil, dar eu eram însărcinată 😀 . De data asta am constatat că plaja s-a micit, parcă marea a mușcat din ea. Nu mi-a mai plăcut cum arată. Plus că era vânt și valuri știu că sunt tot timpul. Dacă poposiți pe acolo, vă recomand restaurantul Captains Fish Taverna (Skala Potamia) dar aveți grijă ce comandați pentru că porțiile sunt imense. Eu am ales paste cu scoici dar nu am putut să dobândesc nici măcar jumate. Farfuria era huge, clar pentru 2 persoane. Cam toți am fost mulțumiți de ce am comandat dar am observat același lucru, porții imense. Iar prețurile sunt foarte bune. Farfuria mea a fost până în 10 € și cam așa erau majoritatea porțiilor. Dar să lăsăm mâncarea și distracția și să trecem la alte treburi. Înainte să plec am programat un video pe Youtube, cu ce car în vacanță după mine. Nu a ieșit tocmai cum am vrut eu, dar dacă tot am muncit la el, l-am postat. Și acolo vă arătam printre altele și ce haine iau cu mine. Una dintre cele mai frumoase piese, după părerea mea, este rochia pe care am comandat-o de pe ZAFUL. O lungime “indecisă”, cum îmi place mie să îi zic, până la gambe, model jucăuș cu volane, dungi și cordon în talie. Am purtat-o cu pălăriuță dar am renunțat la ea în scurt timp. Nu sunt cele mai reușite poze dar mi-s dragi. Îmi place mult modelul rochiei și mai ales faptul că o pot purta și fără sutien.thassos.view.blondie

Beautiful DRESS from ZAFUL

rochie.dungi zaful.dress zaful.strips.dress thassos.zaful.dress strips.dress.

Ne vedem curând, cu o tonă de poze noi din vacanță 😆 .
Am rămas eu cu dezamăgirea că nu am reușit, din nou, să vizităm Mănăstirea, dar tot am adunat amintiri noi și frumoase, de neuitat. Iubesc insula Thassos, recunosc .

Pe curând!

Comments (2)

  1. Cris

    Ce draguta e rochia, iti vine super! <3

    Reply
  2. Simplement Lui

    Great striped dress and lovely pictures 😉

    https://4highheelsfans.wordpress.com/2017/09/01/tuscany-collodi/

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *