Protejați-vă atât pe voi cât și pe cei din jurul vostru! Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ (review)

Despre importanța folosirii factorului de protecție solară (SPF în engleză) am mai scris și este un subiect care merită abordat periodic sub orice formă. Pentru că lumea încă nu conștientizează pericolul, pentru că am cunoștințe care își țin copilul dezbrăcat pe plajă fără pic de cremă, știu fete care frecventează solarul foarte des și chiar am auzit recent de la o cosmeticiană că nu e obligatoriu să folosești zilnic cremă cu factor de protecție solară. Aș fi vrut s-o contrazic dar nu am putut, într-adevăr nu e obligatoriu dar dacă vrei să amâni cât mai mult procesul de îmbătrânire al pielii și să previ pericolul (arsurile solare, petele pigmentare, cancer de piele), crema cu SPF cât mai mare devine obligatorie.

Ce este factorul de protecție solară?

Factorul de protecție solară reprezintă cantitatea de radiație solară pe care pielea o poate recepționa până în momentul în care începe să se înroșească, comparând situațiile dintre pielea protejată și cea neprotejată de radiațiile solare.
Există o formulă după care se calculează SPF-ul potrivit fiecărui tip de piele dar mie îmi dă cu virgulă (vorba vine) și mai bine zic așa: cu cât e pielea mai albă și mai sensibilă la expunere, cu atât factorul de protecție trebuie să fie mai ridicat. Indiferent de anotimp trebuie aplicată zilnic, generos, pe toată pielea expusă și la interval de 2-3 ore și mai ales după ce ieșim din apă (dacă e cazul).
De câțiva ani încoace am tot încercat produse cu factor de protecție dar parcă nici unul nu-mi îndeplinea toate pretențiile: să fie bine formulat în primul rând, să nu lase film gras, să se absoarbă rapid în piele, să nu-mi provoace coșuri, să nu conțină alcool și să nu coste prea mult bineînțeles.DSC00332 DSC00345 thAnul trecut citisem despre lansarea lui Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ dar și-a tot așteptat rândul pe lista mea de dorințe pentru că descoperisem Photoderm Spot 50+, tot de de la Bioderma și ne înțelegeam perfect. Acum că am intrat în posesia produsului și am testat toate cele 3 varainte disponibile, pot să spun că este cel mai bun produs pentru protecție solară pe care l-am folosit până acum.

Când m-am văzut cu cele 3 tubulețe în mână m-am gândit instant la noi 3, adică la mine, la sotu` și la copil. Bineînțeles că le voi folosi eu pe toate dar varianta incoloră ar fi fost perfectă pentru el, dacă nu ar fi așa greu de convins. Și ca să nu avem surprize, pentru piticania mică aleg întotdeauna produse potrivite copiilor de vârsta lui.

Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+, o realizare tehnologică unică ce combină o textură ultra-fluidă, lejeră ca apa, cu un efect DRY TOUCH și o protecție solară foarte inaltă, potrivită tuturor tipurilor de piele, inclusiv pentru cea mixtă sau grasă.
Formula lui Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ este optimizată prin folosirea a 3 pudre cu efect matifiant. Odată aplicat, pielea este protejată, matifiată și catifelată.

Care este diferența dintre SPF 50 și SPF 50+?

Până să aflu cât de important este acel “+” aș fi ales orice produs cu SPF 50 dar având pielea mai albă și destul de sensibilă la soare, mă voi orienta numai către 50+. Pentru că în unele state a fost interzisă etichetarea produselor cu SPF mai mare de 50, această numerotare cu “+” a apărut pentru a denumi un grad mai mare de protecție. Produsele cu SPF 50+ nu sunt cu mult diferite de SPF 50, dar sunt superioare, oferind o protecție mai bună.
Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ oferă dublă protecție împotriva razelor ultraviolete prin filtrele solare dermatologice și prin protecția biologică oferită de brevetul Bioprotectie Celulară®, care previne degradarea celulară și imbătranirea prematură a pielii.
Ingredientele cu rol de protecție solară sunt de două feluri: care reflectă sau resping razele solare (filtru fizic – Titanium Dioxide, în cazul de față fiind prezent doar în variantele colorate ale cremelor) și cele care absorb razele solare (filtru chimic – Octocrylene, Avobenzone), iar Aquafluide SPF 50+ a reușit să le combine rezultând astfel un nivel înalt de protecție atât împotriva razelor UVA cât și împotriva razelor UVB.DSC00421DSC00381 DSC00390 DSC00400Toate cele trei variante disponibile: Incolor, Claire Light Colour, Doree Golden Colour, s-au dovedit a fi compatibile cu tenul meu deși aș fi zis că Doree e prea închis iar Claire e prea deschis. Ambele mi se potrivesc ca nuanță dar cel mai des am folosit Claire. Îl aplic dimineața înainte de BB cream și se absoarbe destul de repede în piele. Nu lasă film gras, are textură lejeră și matifiantă și dacă nu aș avea câteva pete care trebuie acoperite (cauzate de soare, desigur), ar putea înlocui cu succes BB cream-ul.

Pentru că port machiaj aproape zilnic, nu aș putea să reaplic crema la 2-3 ore, mai ales la servici când nici nu e necesar. După un program normal de lucru, tenul începe să-mi lucească în zona “T” dar asta se întâmplă dintotdeauna. Uneori am o pudră în geantă care mă salvează de acest aspect neplăcut.fDSC00384

Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ are formulă fotostabilă, rezistentă la apă, hipoalergenică și non comedogenică.
Nu conține parabeni și parfum, asigură o tolerantă cutanată excelentă.

Prețul recomandat în farmacii:
Photoderm Aquafluid SPF 50+ Incolor, 40 ml – 56 RON
Photoderm Aquafluid SPF 50+ Claire, 40 ml – 60 RON
Photoderm Aquafluid SPF 50+ Doree, 40 ml – 60 RONDSC00397

Concluzii finale:

♦ Expunerea la razele ultraviolete ale soarelui este un factor de risc cunoscut care contribuie atât la formarea melanomului cât și a cancerului de piele benign.
♦ Folosiți cremă cu factor de protecție în fiecare zi indiferent de anotimp. În sezonul rece sunt mai greu de găsit dar să nu uităm de farmacii și de magazinele online.
♦ Nici o cremă nu oferă protecție 100%.
♦ Aplicați produsele cu SPF cu 20 de minute înainte de a ieși din casă (sau înainte de expunere).
♦ Citiți ingredintele și evitați produsele cu factor de protecție ce conțin alcool, parfum, iritanți și mai ales produsele cu SPF ce conțin vitamina A pe care o găsiți sub denumirea de retinyl palmitate, deoarece s-a dovedit că în prezența razelor solare pot duce la dezvoltarea tumorilor de piele.
♦ Nu uitați de buze și de păr (mai ales în extrasezon).
♦ Folosiți-vă de accesorii pentru o protecție completă: eșarfe, pălării, ochelari.
♦ Atenție la cosmetice! Au apărut foarte multe produse de machiaj cu factor de protecție dar asta nu înseamnă că ne și protejează la nivel optim. Experții spun că un fond de ten ar trebui reaplicat de 7 ori ca să ne protejeze la adevărata valoare a factorului de protecție de care dispune.
♦ Protejați-vă atât pe voi cât și pe cei din jurul vostru!

P.S.: Puteți viziona un teaser al review-ului pe canalul meu de Youtube. Vă aștept și acolo 😀

Comments (6)

 1. Lamiita P

  Multumim pentru aceste recomandari foarte utile . Incepe sezonul si avem nevoie de protectie cat mai buna si cat mai mare

  Reply
  1. federova

   Ma bucur ca ti-a fost util articolul meu. Te pup si te mai astept.

   Reply
 2. Lory's Blog

  Foarte dragut clipul! 🙂

  Reply
  1. federova

   Ma bucur ca placee 😀

   Reply
 3. Elena

  E tare fain clipul si astept cat mai multe. Eu respect recomandarea, astfel ca, nicio zi fara SPF (Bioderma, desigur) 😛
  La multi ani, scumpa doamna! :*
  http://www.beautybysunshine.com/

  Reply
  1. federova

   Multumesc frumos! Sunt sigura ca respecti 😀
   As vrea sa filmez mai mult dar nu am spatiu, nu ma simt confortabil cu tot ce se vede prin spate, mobila, usa sau eu mai stiu ce. Pe viitor sper sa ma ocup mai mult de aspectul asta.
   La multi ani si tie!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *