Bucharest Fashion Week – cum a fost în prima zi

Deși a trecut o săptămână de atunci abia acum mi-am făcut timp să scriu despre experiența la Bucharest Fashion Week, cel mai mare festival de modă din România la care am fost prezentă în prima zi. Am îndrăznit să mă înscriu la concursul “Young Designer Atelierele ILBAH on stage“, am participat cu o colecție intitulată “Maxi, Chic and Feminine” dar creațiile mele simple, cuminți și purtabile nu s-au potrivit cu gusturile celor din juriu. Pentru un asemenea eveniment, au vrut ceva mai spectaculos, mai complicat, ieșit din comun, care să atragă atenția și să lase o amprentă. Ori lucrurile simple sunt ușor de uitat, nu?

În final au fost desemnați 3 câștigători: Nicoleta Obis, Denisa Pricop și Alexandra Lazăr, care au avut ocazia de a debuta în domeniul modei cu prima colecție chiar pe scena Bucharest Fashion Week.

Fiecare a realizat o colecție formată din câte 5 ținute vestimentare într-un timp relativ scurt, lucru care nu a fost chiar ușor! De apreciat sunt însă perseverența, ambiția și dorința de a se impune în domeniul designului de modă cu un concept unic, plin de dinamism și culoare.
Prezentarea dedicată designerilor Atelierele ILBAH a debutat cu creațiile Nicoletei Obis, care s-au potrivit perfect contextului Zilei Naționale a României. Colecția semnată de ea, “Marmur”, se bazează pe tradiționalismul popular maramureșan transpus în variantă sa modernă și exprimă emoția și atmosfera de sărbătoare din Maramureș. 10398030_1025718907454858_3021193039536843194_n BFW-ziua-1-15Au urmat apoi creațiile designerului Denisa Pricop, din cadrul colecției “€œPassion by D”, care îmbină elemente ornamentale rusești cu texturi transparente, care subliniază liniile frumoase ale corpului feminin. Ținutele se adresează femeilor elegante, care vor să se simtă speciale și fericite! 10846130_1025719250788157_5587822486949025404_nBFW-ziua-1-17BFW-ziua-1-16Prezentarea s-a terminat pe o notă dinamică și puternică, prin creațiile designerului Alexandra Lazăr, cuprinse în colecția “Glamorous Balance”, care a surprins printr-un amestec de duritate, putere, rafinament, feminitate și simplitate. 559636_1025720034121412_8098766561181686781_nFiecare colecție a avut farmecul ei dar nu mă pot abține să spun că preferata mea a fost “Passion by D” cu ale ei elemente rusești și nu mă refer doar la cele 5 creații prezentate pe podium ci la toată colecția de 12 desene pe care le-am văzut la concurs.

Chiar și în calitate de susținător am fost foarte bucuroasă să pot participa la un asemenea eveniment. Din păcate timpul nu mi-a permis să ajung și în backstage pe timpul zilei dar tare mult mi-ar fi plăcut să văd agitația fascinantă plină de culoare și fete frumoase de acolo.

Dacă n-am mai zis-o vă spun acum că sunt o mare admiratoare a blogăritei Kristina Bazan (Kayture) și îi urmăresc cu interes activitatiile și surprizele pe care i le oferă viață, printre ele fiind și participările la toate evenimentele Fashion Week organizate în cele mai importante orașe ale modei. Stând eu cumințică și plină de emoții pe scaunul transparent din stânga scenei, mi-am adus aminte de ea și mi-am dat seama ce momente intense trăiește de fapt. Dacă eu am simțit fluturi în stomac vizionând live colecții noi ale designerilor români, oare ea cum se simte când admiră colecții Dolce&Gabbana, Ralph Lauren, Victoria`s Secret și alții? Nici nu vreau să mă gândesc. 10352940_1025715167455232_6280869726664734269_nCei care și-au prezentat colecțiile în prima zi au fost:

– Ana Radu
–  Mineli
 – Elena Perseil
 – Nicoleta Obis, Denisa Pricop și Alexandra Lazaƒr (Atelierele Ilbah) – despre care v-am povestit mai sus.
 – George Hojbotaƒ
 – Andreea Dogaru

Mi-a captat atenția colecția de rochii luxoase și foarte frumos gândite ale Anei Radu, colecție intitulată “Luxury”. BFW-ziua-1-03Apoi mi-a rămas gândul la câteva perechi de cizme peste genunchi Mineli și am fost fascinată de cum a început prezentarea colecției Elenei Perseil, cu un videoclip de nota 10, pornind de la imagine și până la sunet/melodie <3.

Deși nu mă caracterizează deloc stilul, m-a impresionat și colecția lui George Hojbota. Nu știu de unde s-a inspirat de i-au ieșit asemenea creații dar pe mine m-au dus cu gândul la Iulia Albu 😆 și femeia aia mie chiar îmi place. Ca să nu mă înțelegeți greșit, nu-mi place neapărat stilul ei vestimentar sau alegerile în materie de..”animal de companie” ci ea ca femeie și ca nivel de inteligență și cunoaștere în lumea modei. 111210846046_1025720340788048_1768527721260673090_nCuvintele colorate duc la linkuri către albume de poze, eu am selectat doar câteva ca să nu vă zăpăcesc.
A fost o experiență unică și dacă nu era locația așa de departe (Ambasad`Or Club Otopeni) poate că mai mergeam și în alte zile. M-am uitat peste pozele și din celelalte zile și mai mult rău mi-am făcut.

Pentru marele eveniment am ales să port pantaloni scurți cu paiete Stradivarius găsiți în outletulul meu preferat Kurtmann la un super preț, cizme peste genunchi de pe Lovelyshoes, o bluză simplă albastră și un paltonaș model houndstooth.

DSC05084

 Ce spuneți, v-a plăcut ceva din pozele selecționate de mine de la Bucharest Fashion Week?

Comments (7)

 1. Manases Andrea

  Nu am fost niciodata la un astfel de eveniment, pare foarte interesanta. Richiile luxoase imi plac enorm de mult.

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Erau superbe intr-adevar!

   Reply
 2. Ella

  Toate sunt frumoase, dar cel mai mult îmi plac creaţiile Nicoletei Obis şi a Anei Radu! N-am fost niciodată la un astfel de eveniment, dar mi-ar plăcea.
  Şi eu o urmăresc cu interes pe Kayture, chiar are o viaţă wow. Şi-mi place şi stilul ei vestimentar.
  Pupici

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Si eu sper sa mai am ocazia sa particip la astfel de evenimente. Chiar mi-a placut atmosfera :).

   Reply
 3. Nicoleta Buru

  Amazing pictures and you look so beautiful, my dear <3

  Have a great day,

  Nicole

  http://www.nicoleta.me

  Reply
 4. Descude

  Iti citisem ieri postarea si azi am intrat pe blogul lui Kayture( si eu o urmaresc ) si imediat m-am dus cu gandul la tine, mi-am dat seama ca aveti trasaturi comune si semanati cumva 🙂

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Uhh, as vrea eu sa seman cu ea 😀

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *