Doamna profesoară ~ FashionMia

https://www.facebook.com/fashionmiacom/Știu că în curând o să înceapă să curgă peste tot cu lookuri “Back to school” și tot fetele alea care le postează blamează apoi fetele de liceu că se machiază și se aranjează și că exagerează pentru vremurile astea. Nu vreau să dezvolt subiectul, dar săracele fete de liceu ce să învețe din lumea asta, din onlineul ăsta plin de siluete și chipuri perfecte… La 14 ani eu sufeream când vedeam în Bravo platforme și pantaloni mulați și evazați (nu îmi permiteam să am și nici nu mă lasă mami, evident) 😐 , dar apoi să văd toată ziua pe telefon vacanțe peste vacanțe, silicoane, mașini, haine de lux, genți de firmă și alte cele…emo kid scria pe mine 😯 . Nu știu în ce direcție ne îndreptăm, dar e clar că evoluția face mai mult rău decât bine.

Revenind la subiect, ținuta de azi este doar o sugestie de ținută elegantă, deci nu o să urmeze o serie cu lookuri de profesoară. Nu îmi diplace ideea, dar pe cuvânt că nu am timp de așa ceva.
M-am tot gândit la ținuta asta și nu aveam nici o idee de poveste. Chiar dacă nu mai citește nimeni bloguri, eu vreau să scriu povești din când în când, să fie clar.
Și până la urmă, văzându-mă în poze cu coc și tocuri cui, mi-am adus aminte de profa de germană din liceu. Doamne ce apariție era ea la ore, parcă ateriza direct de pe podium, mai avea și vreo 1,80 m. O ajuta și fizicul, dar era atât de elegantă și faină tot timpul încât nu îmi puteam lua ochii de la ea. În general când porfesorul arată într-un fel, nu neapărat frumos la chip ci îmbrăcat bine, elegant, cu gust, atent la detalii, atunci îmi capta atenția și eram doar ochi și urechi la oră.
Unele persoane, chiar dacă au trecut prin viața mea o scurtă perioadă de timp, mi-au rămas întipărite în minte doar pentru că, cumva…mi-au captat atenția prin ceva. Și asta nu cred că e valabilă doar pentru mine.

O “profă” de engleză de exemplu, foarte deșteaptă dealtfel, nu reușea deloc să ne bage ceva în cap. Ora ei era un haos total. Acum nu dau vina doar pe stilul ei vestimentar care era un dezastru, ci mai mult pe atitudine. Niciodată, dar niciodată nu ne privea în ochi când vorbea sau când ne asculta la oră. Efectiv se uita în gol, în spate, pe geam, numai la noi nu. Niciodată nu mi-a transmis vreo emoție, absolut nimic și în felul ăsta nici engleza nu a fost o atracție pentru mine.
Și dacă vă gândiți că m-am găsit eu acum să vorbesc despre ea, după 17 ani, să știți că atunci o vorbea toată școala.
Nu știu cum e în ziua de azi în licee, dar mi-ar plăcea să știu că există comunicare și mai ales un psiholog, unde să poți spune tot ce vezi și ce crezi.
Nu zic că trebuie să fii elegant zilnic, ca profesor, dar poți să cucerești un elev prin felul în care te prezinți. O spun din propria experianta, în caz că nu s-a înțeles. Cred că mi-ar fi plăcut să fiu profesoară, dar nu. Doamne ferește. Îmi place să mă îmbrac elegant și atât, dar nu pot să mă port așa atât de des pe cât aș vrea eu deși jobul îmi cam permite. Multe persoane mi-au spus că mi se potrivește stilul și eu cred tot la fel,  dar nu când alerg zilnic la tramvai, de la tramvai la metrou, de la metrou la autobuz și invers seara. Păi cine poate să facă maratonul ăsta zilnic pe tocuri cui de dragul eleganței? Că eu nu.
Deci da, uneori mă plimb cu tocurile în geantă și mă transform pe sub birou la serviciu 😀 .
Rochia, pentru că este o rochie deși pare costum, mi-am comandat-o de pe FashionMia prin martie-aprilie. Am crezut că nu o mai primesc, dar nu știu prin ce minune m-am trezit cu coletul la poștă … luna trecută. Îmi place la nebunie modelul și cromatica. Materialul este sintetic din păcate, dar la toamnă când se răcorește sigur nu mă deranjează.
Am mai pus ochii pe niște rochii la fel de elegante și ieftine, dar nu știu ce să fac. Altă dată când mi-am luat o rochie și mai frumoasă, cu buline, mi-a ajuns mult mai repede coletul.

V-ați comandat vreodată de pe FashionMia?

Comments (2)

 1. Roman Nicoleta Ana Maria

  Un articol foarte frumos! O prezentare frumoasă a acestui costum!imi place foarte mult cum iti sta! Ești foarte frumoasă draga mea!

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc mult, Nicoleta!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *