Ce cărți iau în concediu și ce am terminat de citit

Deși am impresia că am așteptat o veșnicie până la concediu, acum simt că se apropie cu păși repezi și deja mă apucă tristețea când mă gândesc că o să treacă la fel de repede. Mi-am făcut liste peste liste cu bagajele și cu ce o să car după mine 😯 . Dacă plecam cu avionul cred că era mai simplu. Dar cum noi o să călătorim cu mașina, îmi permit să-mi iau și 2-3 cărți, nu una singură ca altă dată. Cu toate că nu cred că le voi citi în întregime.
Am dat un search pe google, am citit câteva recenzi și mi-am comandat câte ceva. M-au cucerit mai multe descrieri dar în concediu mă vor însoți doar cele 3 de mai jos. Am studiat și site-urile de unde obișnuiesc eu să-mi comand și-am pus și prețurile și sursa. Se pare că elefant rulz, au reduceri super bune.

“Zilele amanților” – Corina Ozon (24,95 lei AICI și 12,48 lei la reducere AICI )

„Cand am primit invitația de a citi manuscrisul cărții Corinei, am acceptat temător. Sunt la o vârstă când îți spui arogant că ai citit cam tot și te întrebi seniorial ce ar putea să te mai surprindă. Ei bine, cartea Corinei. Care te surprinde prin toate locurile pe care le credeai securizate, impenetrabile. Te surprinde în primul rând pentru faptul că refuză fără efort scriitura feminină, melancolică și vag lamentabilă. Frazele sunt scurte și nu intră bătând la ușă, ci trântind-o de perete. Apoi, te surprinde temă predilectă a cărții: amantlacurile, iubirile frugale, relațiile interzise, tot tacâmul. Practic, Corina omoară în poveștile ei orice ipocrizie feministă (chestie care mie mi-a mers la suflet), o îngroapă adânc și îi pune capac. N-o să omit sub nicio formă limbajul, care surprinde de asemenea. Corina folosește limba română fără să se ferească de extremele ei.”Ștefan Caramanmurakami.carti

“Pădurea norvegiană” – Murakami (19,95 lei AICI și 15,96 AICI)

Romanul Pădurea norvegiană, care-și împrumută titlul de la un hit al formației Beatles, Norwegian Wood, are ca fond atmosfera social-politică agitată a anilor ’60. Narațiunea opune acestui laitmotiv dur momente de o intimitate emoțională răscolitoare. Povestea lui Toru Watanabe urmărește firul implicațiilor psihologice născute din dragostea imposibilă pentru iubita prietenului mort. Totul se petrece pe fundalul unor episoade marcate la tot pasul de scene erotice în camere sordide de cămin studențesc, de afișe și discuri cu Jim Morrison, Miles Davis sau Bach, de lecturi din clasicii literaturii universale.”

Ultima scrisoare de dragoste” – Jojo Moyes (23,92 lei AICI și 14,95 lei AICI)

Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găseste în arhivă ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăsească soțul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hătisurile unei po¬vesti de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea insăsi are o legătură cu un bărbat însurat. În 1960, Jennifer Stirling se trezește în spital, unde a ajuns în urmă unui accident de masină. Nu-și poate aminti nimic: nici de soț, nici de prieteni, nici cine era. La înapoierea acasă, descoperă o scrisoare de dragoste și începe să-și amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să riște totul….”jojo.moyes

Jojo Moyes mi-a intrat la suflet cu Înainte să te cunosc, carte la care am plâns cum nu credeam vreodată. Mi-a plăcut și filmul deși am fost șocată de stilul lui Lou Clark. Mi-o imaginam complet diferită și nu atât de colorată. Acum citesc continuarea poveștii – “După ce te-am pierdut” ( 31,92 lei AICI si  și mai am puțin și o termin. Nu pot să spun că îmi place mai mult ca “Înainte să te cunosc” dar are mai multă acțiune. La un moment dat mi s-a părut că o cam dă în telenovele. Dar abia aștept să apără și filmul care va fi cu siguranță mai plin de acțiune și din câte știu va avea un final fericit. Deci, no more tears 😯 .dupa.ce.te-am.pierdut

Dacă aveți recomandări, le aștept cu mare drag. Nu-mi mai cumpăr nimic acum dar am o listă de completat, pentru viitor zic.
Voi citiți cărți în concediu? 😆 

Comments (5)

 1. Simona Nemtanu

  Ce faine sunt poze, Fede!

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Multumesc Descude! Si mie imi plac mult 😀

   Reply
 2. Georgiana Sabina

  Eu momentan citesc Mananca, roaga-te, iubeste de Elizabeth Gilbert (sper ca nu i pocesc numele) si tocmai am terminat Manual pentru viata de Joe Vitale.

  Reply
 3. Loredana

  Daca mai ai timp, sa intri pe blog – am cateva recenzii noi ale unor carti chiar faine, ce merita citite, zic eu! (recenzie carte e cuvantul cheie)
  Murakami inca nu am apucat sa citesc, dar e pe lista mea.
  Jojo e una din preferatele mele sincer si vreau sa bifez toate cartile ei.
  Te pup!

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Pai la tine am vazut recent In pielea unei jihadiste, e pe wishlist :-D. Vad multe titluri faine si carti comune <3
   Pup si eu!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *