Ținute lejere de vară, aplicații dantelate

De când și-a intrat vara în drepturi îmi stă gândul numai la ținute lejere cu terminații dantelate pentru concediul care se apropie dar nu-știu-când-va-fi 🙂 . Ador materialele fluide cu astfel de terminații și aplicații încă de când eram copilă și asta se datorează mamei, desigur. Încă are o slăbiciune pentru ele numai că acum preferă bumbacul cu ceva broderie,  voalul și pânza topită rămânând la stagiul de amintiri plăcute.
Am văzut cum majoritatea siteurilor s-au aprovizionat cu nenumărate modele care mai de care și recunosc că multe mi-au atras atenția, chiar și modelele pe care eu nu aș putea să le port. Nu-mi place dantela în cantitate mare, o prefer doar aplicată atât cât să-i dea ținutei un aer romantic și jucăuș. Mi se pare extrem de feminină și rafinată în orice combinație dar alături de alb cred că formează echipa perfectă. Am selectat câteva modele de pe un site descoperit recent – zaful.com și trebuie să vă spun că am rămas foarte surprinsă de prețurile extreme de mici. Nu am comandat de el ei, poate pe viitor, dar mi-a plăcut mult ce am văzut.
Bineînțeles că iubesc rochiile always and forever dar în mare parte am fost captată de salopete pe care le consider în continuare piesele de bază vara, când vine vorba de comoditate, lejeritate, feminitate și…pană de idei. Nu știu să vă spun ce model mi-a plăcut mai mult, eu am ales doar câteva exemple dar pe site găsiți nenumărate.

Prețuri între 12$ si 17$ 😯

1                AICI                           AICI                         AICI                           AICI

4AICI                           AICI                         AICI                           AICI

2            AICI                          AICI                        AICI                           AICI

A se observa că toate modelele au ceva în comun, în afară de aplicațiile delicate 😀 , sunt scurte toate și simt nevoia să specific că nu m-aș simți prea confortabil să port așa ceva pe străzile noastre deși m-aș încumeta. Îmi inspiră, mare, plajă, soare,sunt versatile, potrivite aproape oriunde. O tentă mai lungi ar fi ideale pentru mine, mai ales dacă transparența nu există.
Drept dovadă că dantela și broderiile sunt printre slăbiciunile mele, mărturisesc că în colecția de primăvară-vară, desenată pentru examenul de “Designer vestimentar”, multe dintre modelele mele de pe hârtie au purtat combinații de voal și dantelă. Așa cum am presimțit, au rămas doar la stagiul de desene, îmi e imposibil să le dau viață 😥 .

Nu știu cât v-am ispitit cu postarea asta, pentru că presimt că am făcut-o, dar am și eu la rândul meu nevoie de inspirație, mai ales pentru ținutele de concediu care trebuie să fie cât mai puține, lejere și versatile, așa că, aștept cu drag exemple.

Sunt curioasă câte dintre voi ați purta asemenea modele și ce ținute lejere de vară preferați.

Pe curând!

Comments (4)

 1. Beauty By Irina

  Sunt foarte frumoase,imi plac toate doar ca asa cum spuneai si tu le-as purta doar la mare,nu m-as incumeta sa ies cu ele pe strada :)Pupici

  Reply
 2. Daniela

  Mie imi plac cu precadere cele lejere, dar le-as purta doar in vacanta; in Bucuresti nu am “tupeu”. Pup

  Reply
 3. Laura Iovan

  Deja mi-ai starnit curiozitatea cu site-ul asta! Imi place tot ce ai ales. Vara si eu prefer salopetele sau tinutele formate din two-piece.

  Reply
 4. Lory's Blog

  Vaaai, dar ce frumoase sunt!!! ALB- niciodata nu se va demoda! Este minunat!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *