Amintiri de Paște, cadouri și cufărul din 1930

E imposibil să nu mă năpădească amintirile în fiecare an de Paște și să nu mă apuce un dor nebun de copilărie dar mai ales de mirosul acestei sărbători petrecute la bunica. Asta e partea bună cu trecerea anilor: apar riduri și alte cele dar adunăm momente de neuitat pe care le păstram și rămân vii în sufletul nostru.
Întâmplător înainte de Paște mi-am luat niște pantofi din lac (o să-i vedeți în curând) și am zâmbit imediat cum am deschis cutia. Mi-am dat seama că fără să vreau, am păstrat tradiția din copilărie. Mami ne înnoia de Paște ca să mergem la slujbă cu bunica, “premeniți” cum spunea ea. Numai eu știu cât mă băteau pantofiorii în drum spre biserică și abia așteptam să ajungem ca să stau jos. Mi se părea că durează o veșnicie slujba, o întrebam pe buni încontinuu când se termină. Afară nu prea mă lăsa să ies, eram “pedepsită” să stau lângă ea, lângă cor mai exact. Partea frumoasă și preferată de mine era după slujbă când ieșeam toți afară în curtea bisericii și înșiram pe mese coșurile pline cu preparate. Mâncarea avea alt gust după un post interminabil, iar ouăle colorate erau atracția nr.1. La noi în familie s-au făcut și se fac doar roșii. Sărbătorile de Paște petrecute la țară au rămas printre cele mai frumoase amintiri ale mele și îmi aduc aminte că zilele alea erau mereu însorite.

Acum s-au cam pierdut tradițiile, de când s-a dus bunica n-am mai avut tragere de inimă nici măcar o dată să țin postul.
Iepurașul, când vine, când se rătăcește 🙂 . Nu prea mai ținem cont de el, vine nu vine, e după posibilități și chef. Ultima dată când am fost pe la mami am dat de un iepuraș din ciocolată în vechea mea cameră. Învelit într-un material auriu gen staniol, drăgălașul se prezenta intact deși l-am primit de Paște în urmă cu vreo 5 ani de la al meu. M-a impresionat așa de mult încât l-am pus la păstrat crazy me 😀 .

Eu stau prost cu imaginația când vine vorba de cadouri pentru bărbați. Înainte de Paște m-am tot învârtit pe diverse siteuri și lăsând la o parte hainele, parfumurile și alte accesorii, m-am oprit la ceva simbolic, cum ar fi un ceas sau o clepsidră. Tot ce măsoară timpul mi se pare special și mă atrage. Am descoperit pe myman (ce frumos suna numele siteului 😀 ) fel și fel de articole impresionante, potrivite pentru oricare EL din viața noastră: pentru frățior, naș, tată, socru, fiu, șef, etc. Că sunt pasionații de navigație, de aeronautică, de mașinile de epocă sau de altele, aici e locul perfect pentru achiziționarea unul obiect de decor unic.

“Reproduceri istorice, busole, telescoape cu patină clasică, o selecție de cadouri pentru bărbatul cu bun gust, pasionat de istorie. Detaliile care dau valoare pieselor au fost meticulos executate, astfel încât replicile realizate să se apropie cât mai mult de modelele originale. Sunt lucruri făcute cu mult drag pentru frumos, constituindu-se în memorabile cadouri pentru bărbați!”3486Ceasul care mi-a atras atenția în mod special este o decorațiune nostalgică și foarte chic. Este o reproducere exactă a unui ceas în stilul Art Deco din anii ’30 și reprezintă un ceas încorporat într-un avion realizat din aluminiu, polisat. Eu zic că aș bate un apropo cu un astfel de cadou și poate chiar i l-aș scrie pe un bilețel: “…zboară timpul mult prea repede, hai să zburăm și noi mai des!” 😆 ♥

Chiar dacă este un site dedicat cadourilor pentru bărbați, multe dintre lucruri pot fi și pe placul femeilor. Mie mi-a mai plăcut foarte mult replica unui cufăr din 1930. E fascinant, l-aș pune undeva în pod și l-aș umple cu jurnalele și pozele din adolescență, rochia de mireasă și unele cărți.

Știați de site-ul ăsta? V-a atras ceva atenția?

Comments (12)

  1. coco

    Ce frumos ai povestit Fede, visam deja 🙂

    Reply
    1. Federova (Post author)

      La ce visai draga mea? 🙂

      Reply
  2. Diana Di

    Foarte frumos articolul. Și ceasul îmi place 🙂

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Ma bucur Diana 😀

      Reply
  3. fashiondoctor

    frumoasa poveste!

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Hihi, te pup Modni!

      Reply
  4. Ilda

    Am gasit aici asternute uele dintre gandurile si sentimentele mele sosite odata cu recenta mare sarbatoare crestina! 🙂
    Ai scris foarte frumos, cap-coada! S-a simtit ca ai pus suflet si acest aspect a fost completat in mod fericit de inspiratie! Te felicit, draga Fede! AM lecturat cu placere…
    De myman nu stiam, acum aflu! Merg sa vad daca nu gasesc cev din “copilariile” la care viseaza al meu drag uneori! 😀

    Puuuup si imbratisare!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Ma gandeam eu ca nu doar pe mine am navalit amintirile. Dorul si regretul ca nimic nu mai e la fel mi-au dat inspiratie. As vrea sa mai traiesc macar un Paste la fel, ca cel din copilarie :(.
      Ai gasit? Despre ce e vorba, la ce viseaza? 😀
      Te pup tare! O duminica frumoasa!

      Reply
      1. Ilda
        1. Federova (Post author)

          Eu as opta mai mult pentru jocul de table, mie personal imi plac astfel de jocuri, adica m-as implica sa joc si eu cu el :)).
          Noi avem setul de poker si ai nostrii baieti (din gasca noastra de prieteni), jucau ei linistiti in bucatarie in timp ce noi fetele conversam sau jucam catan (mai rar). Ce crezi? La scurt timp ne-am facut loc pe langa ei si am intrat in joc cu tupeu. Si uite asa ne-am vazut in fiecare wkd nerabdatori sa jucam poker de am ajuns sa facem tabele cu scoruri, clasament, etc. A durat vreo 3 ani, pana au aparut copilasii :)). Acum jucam rar, cam de 4-5 ori pe an si chiar mi-e dor :-D.

          Hai ca m-am lungit bine.
          Pupici!

          PS: Orice i-ai alege sunt sigura ca va aprecia.

          Reply
  5. Daniela

    Foarte faine produsele de pe site, sunt intr-adevar deosebite, de mult bun gust. Si pot fi cadouri aparte, care raman in memorie si nu numai.
    Cat despre copilarie, vai de cel care nu a avut-o.

    Reply
    1. Federova (Post author)

      Ce bine ai zis la final.
      Sunt intr-adevar lucrusoare frumoase pe site, elegante si scumpe. Si nu ma refer la pret ci mai mult la aspectul lor luxuriant.
      kiss

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *