“Cosmeticareala” FAKE

Va dati seama cu siguranta la ce ma refer cand spun “cosmeticareala” fake. Asta e unul dintre subiectele despre care am putea sa discutam ore in sir si e destul de interesant zic eu. Am vrut sa-l abordez ca sa va arat cateva dintre cosmeticele mele replici, nicidecum sa fac pe atostiutoarea si sa va sfatuiesc intr-un fel sa va feriti de achizitionarea lor. Dar o sa incerc si cateva sfaturi cu ajutorul lui nea`”gugal” 😀 .
 

Replicile, falsurile sau fake-urile (cum vreti sa le spuneti) se gasesc peste tot in Romania, pe internet, la vanzatorii ambulanti care merg din usa in usa, in supermarketuri si mai ales in micile magazine de cartier (tarabe).

Si desi pretul produselor contrafacute este mai mic fata de cel al produselor originale, acesta nu este intotdeauna un criteriu de deosebire. “Diferentele cele mai mari apar la produsele de lux, ce poarta marci renumite si care se adreseaza unui segment de public restrans”, afirma presedintele REACT Romania (Sursa: femina.ro).
 
Principala diferenta intre produsele originale si cele contrafacute consta in calitatea vizibil diferita a acestora, ceea ce determina si pretul mult mai mic cu care se comercializeaza produsele contrafacute. 
 
“Ne bucurăm când cumpărăm ieftin, însă preÅ£urile mici pot ascunde obiecte dubioase. Falsurile pot reprezenta un pericol ÅŸi pentru sănătate.” (adevarul.ro)
 
Am gasit o parere a unui sociolog care mi-a placut foarte mult si-i dau perfecta dreptate. Spunea ca de multe ori, romanii cumpara produse contrafacute pentru ca le plac anumite marci si, prin urmare, nu este important daca este fals, ci ca produsul “arata ca originalul”. “Asta spune despre noi, ca popor, ca suntem relativ needucati in cultura consumului, dar avem si un sistem de control deficitar din partea statului” (sociolog Mircea Kirvu) – true and sad 😉 .
 
E bine ca in acelasi popor mai exista si persoane care se respecta si prefera sa dea un ban in plus pe ceva de calitate decat sa-si puna sanatatea in pericol cu falsuri. Si desi vrem sa ne ferim de multe ori suntem pacaliti fara voia noastra.

Pentru a evita achizitionarea de replici trebuie mai multa atentie acordata anumitor aspecte:

Locul de vanzare; Evitaţi să cumpăraţi produse de pe stradă sau din orice alt loc neautorizat. Acestea trebuie achiziţionate doar din magazine autorizate şi specializate;
Calitatea produsului. La produsele cosmetice trebuie analizate aspectul ambalajului, calitatea tipăririi etichetei (culoare, hârtie, fonturi bine definite etc.). De cele mai multe ori, produsele contrafacute nu sunt finisate corespunzator, au defecte de fabricatie si nu prezinta toate elementele caracteristice produselor originale. De exemplu, au etichete diferite, instructiuni de folosire improprii, ambalaje necorespunzatoare etc.”
Preţul. Trebuie să fim atenţi la preţurile anormal de mici. 
Bonul fiscal. Reprezentanţii ANPC ne sfătuiesc ca întotdeauna după ce cumpărăm anumite produse să solicităm bonul fiscal, chitanţa sau factura şi să ne asigurăm că vânzătorul acceptă şi alte modalităţi de plată, nu numai în numerar. 
 – Etichetarea. Examinarea cu atenÅ£ie a etichetei, o calitate proastă a tipăririi sau o greÅŸeală de ortografie relevă în general o contrafacere.
Ambalajul. Trebuie să fim atenÅ£i la calitatea ambalajului, să verificăm dacă aceasta corespunde valorii produsului. „Există mari ÅŸanse ca un produs zis «de lux», ambalat în pungi de plastic sau într-o cutie banală, să fie de fapt o contrafacere”, afirmă reprezentanÅ£ii ANPC. (Sursa: adevarul.ro)
 Nu stiu cate dintre voi va bucurati oarecum de fake-uri si cat de multumite sau dezamagite sunteti de ele. Poate aflu din comentarii :P. Eu detin cateva produse fake si sunt relativ multumita de ele desi ingredientele nu prea exista ca sa le pot descifra. 
Primul produs fake achizitionat de mine a fost trusa de pensule mac, despre care am scris cate ceva AICI. Au fost si alte replici inainte, bineninteles, dar acum m-am referit strict la cosmetice. Deci nu includem gentile, parfumurile si hainele replici de marci renumite, care se gasesc la fiecare pas. 
Trusa de pensule am gasit-o la un pret de 130 ron si asta mi-a spus tot, parca pe ocazii (cel mai renumit site de falsuri). Constienta fiind de faptul ca e replica i-am trimis un mail vanzatorului punandu-i diverse intrebari scurte (in ce tara sunt fabricate?, din ce par sunt?, etc) fara sa-i las impresia ca stiu sigur ca sunt fake. Am apreciat foarte mult sinceritatea din raspunsul lui de a-mi recunoaste ca sunt furate de nu mai stiu unde si nu sunt originale, dar ar avea par natural. Eu mi le doream chiar si asa. Le-am cumparat si nu-mi pare rau pentru ca inca folosesc din ele si sunt bunicele.
Un alt produs fake este trusa de machiaj mac care am cumparat-o de ziua mamei dar am folosit-o mai mult eu. Arata cam rau in poze pentru ca a scapat-o pe jos in baie si s-a cam stricat ;)). Pretul ei a fost de 60 de ron. Culorile sunt frumoase si stau pe pleoape DOAR cu primer. Am atasat o poza unde sunt machiata cu cateva culori din ea.
Vanzatorul l-am intalnit intr-un salon de infrumusetare. Avea o geanta PLINAAA de cosmetice. A vrut sa ma prosteasca cu o poezie gen reclama…. I-am zambit frumos si i-am zis sa nu se mai oboseasca sa-si continue discursul pentru ca recunosc foarte bine un fake. A tacut. Eu nici nu le-am analizat bine incat sa-mi dau seama de asta asa repede, dar a fost suficient sa vad un om simplu cum vinde produse de lux la un pret de nimic, indesate intr-o valiza uriasa plimbandu-se din usa in usa cu ele.
Rascolindu-i valiza, constienta fiind ca sunt fake-uri m-am ales totusi cu cateva produse: trusa mac, un tus Bourjois si un ruj Clinique (deh, imaginea conteaza, ambalajul si cantitatea atrage cateodata in mod prostesc). Tin sa precizez ca aceste produse NU exista in original si au fost relativ ieftine.
Tusul a fost intre 15-20 ron, dar este de 2 lei practic. Nu-mi place, l-am incercat o singura data si nu mi-a placut cum se intinde, consistenta lui e ciudata, dupa uscare parca as avea un “aptzipild” pe pleoapa.
Rujul l-am luat pentru nuanta evident. Mi-a placut mult nuanta lui de corai ceva mai aprins, a fost 20 de lei dar tot de 2 lei este :)). Nu rezista, dupa catva timp se strange si intra in ridurile buzei.
A fost amuzant la final. Entuziasmat ca i-am facut ceva vanzare (eu si o prietena) tipul respectiv ne-a daruit acest creion de ochi negru sustinand apasat si tare ca e singurul lui produs original din tot ce are 🙂
Daca va uitati la poza o sa radeti si voi cum am ras eu cand am auzit treaba asta :)). Deci e un singur creion in toata poza doar ca e pozat pe parti diferite. Funny nu :))? E o combinatie unica intre Max Factor si Givency, nu se stie exact…probabil editie limitata :)).
Mai am o trusa primita cadou care cred eu ca este un fake dupa modelul ambalajului. Nu a avut cutie, nu are absolut NIMIC scris pe ea, stiu sigur ca nu e cumparata din Romania si dupa cum se vede ambalajul este à la Burberry.
Culorile sunt dragute si foarte pigmentate, rezista pe pleoapa cu primer, fara nu le-am incercat. 
Click pentru marire.
Cam asta a fost pe ziua de azi.  Daca vreti sa cititi mai multe despre produsele contrafacute, in special cele mac cititi postarea Afroditei aici si postarile Cameliei aici, aici si aici :P.
Nu stiu daca ati avut rabdare sa cititi pana la capat, cred ca m-am cam intins dar cine a fost cu mine pana aici ii multumesc!…Mi-ar placea sa stiu parerea voastra despre fake-uri si ma bucur cand primesc comentariile voastre 😀
XO XO
P.S.: Mai sunt cateva zile pana la finalul concursului. Daca nu v-ati inscris va invit cu drag  AICI :P.

Comments (34)

  1. Little Princess

    Chiar mi-a placut mult postarea! Super tare creionul ala 2 in 1:))))!

    Reply
  2. Federova

    Ms Lil`Princess! Da, e foarte tare, pacat ca desi a fost cadou nu-l folosesc :))

    Reply
  3. Camyutza

    Si mie mi-a placut postarea. Si am citit-o pana la final. Cel mai tare, fara doar-si-poate, a fost acel creion. M-am stricat de ras.:)))

    Reply
  4. deuta_01

    Cu siguranta creionul nu e fake:))

    Reply
  5. LazyCat

    foarte bine punctat post’ul.dar cel mai cel e creionul:))original 100%:))

    Reply
  6. Alexandra Rotaru

    :)))))))))))) cat de tare e creionul

    Reply
  7. coco

    da , am citit si eu multe chestii care m-au inspaimantat…si caut si eu un ruj corai lucios , semitransparent…am cateva dar nu ce vreau eu…vreau o nuanta foarte lucioasa sa bata spre corai…daca ai idee…ceva…

    Reply
  8. bondarica

    creionul cu 2 firme e genial:))…

    Reply
  9. buy rift account

    i really love the color on the palettes 🙂

    Reply
  10. Coconut

    F. interesanta postarea. Sincer, eu nu cumpar fake-uri, deoarece in general sunt mult mai proaste decat un produs drugstore pe care l-as putea lua de aceeasi bani. Nu am cine stie ce buget pt. farduri, dar decat un mac fake, mai bine un flormar original :). Oricum, farduri sunt destule la preturi accesibile si de o calitate buna. Parfumuri nu cumpar de la noi, nici macar din magazin. La genti si pantofi visez doar :).

    Reply
  11. world of leea

    imi plac foarte mult materialele tale, sunt foarte bine documentate, scrise bine, mereu mentionata sursa si debordeaza de bun simt. te felicit! 🙂

    Reply
  12. Federova

    coco,
    nu cred ca te pot ajuta pentru ca sincer nu dispun de prea multe rujuri, mai mult de 10 nu am. Dar ai putea sa incerci la Flormar unde am vazut o nuanta de corai calda, nu foarte aprins si putin lucios, chiar frumoasa.

    bondarica,
    daca stiam ca toata lumea va fi incantata de acel creion luam mai multe sa va bucurati si voi de el :))..glumesc 😛

    Coconut,
    Sa sti ca nu te contrazic, de exemplu eu nu ma pot desparti de creionul negru ADA care e incomparabil si nu stiu daca e mai mult de 3 lei :|. De parfumuri fake sa nici nu aud, iar de genti si pantofi la fel. Dar sincer…cred ca mi-ar fi jena sa port o geanta LV fake cu toate ca imi plac unele modele si mi-am dorit candva.

    world of leea,
    multumesc! O mentionez normal, de ce sa fiu nedreapta? Apelez si la “mrs google” cand e nevoie, de ce nu?;))

    Multumesc pentru comentarii fetelor! V-am pupat!

    Reply
  13. Let's make a diva

    poate s0au aliat cele doua firme si nu stiam noi:D:))))chiar a fost amuzant

    Reply
  14. ABeautyTale

    am si eu doua seturi de pensule MAC fake primite cadou si sa stii ca unele dintre ele sunt foarte bune. chiar folosesc vreo 5 dintre ele zilnic 🙂

    Reply
  15. Federova

    Let’s make a diva,
    io zic ca s-au combinat firmele si-au scos o editie limitata in secret ;))

    ABeauty Tale,
    si eu le folosesc inca…unele s-au asprit putin dar asa s-au asprit si cele de la Estee Lauder care au fost mult mai scumpe…si oricum la catva timp trebuie schimbate, doar nu m-oi folosi toata viata de acelasi set ;))

    Reply
  16. Anda Zelenca

    Ahahaha, m-a amuzat rau de tot creionul!:))))

    Reply
  17. Federova

    Stiu Anda, e prea unic si d-aia ;))

    Reply
  18. prajituracupatrunjel

    Hahaaaa creionul face toti banii :)))))
    Eu am primit cadou niste produse Benefit fake:( dar asta este.Ma bucur ca nu am avut probleme cu ele ;))

    Reply
  19. Federova

    Benefit?! As fi curioasa sa vad cum arata ;))…apropo, nu stiu daca te mai intorci pe pagina asta sa citesti…nu stiu cum sa dau follow pe wordpress 😀

    Reply
  20. prajituracupatrunjel

    Nu sunt greseli de genul creionului tau pe ambalaje, doar ca la Moon Beam si Benetint de pe sticlute se cam cojeste scrisul (pe cand cele originale poti sa si racai cu unghia ca nu se ia nimic).Aaa iar la pudra Dandelion se vede pe spate la instructiuni o diferenta fata de produsele originale;)) La consistenta, nuante, samd seamana cu cele din Sephora, dar acum nu sunt sigura si cat de benefice or fi ingredientele ;)) Persoana care mi le-a oferit mi-a spus ca le-a comandat de pe okazii :)))

    Reply
  21. Federova

    Interesant! Multumesc pentru informatii ;)), o sa caut pe ocazii de curiozitate doar 😛
    Pupici

    Reply
  22. Special K

    E plin de fake-uri MAC pe net…mai rau e ca sunt fete care le folosesc si se lauda ca au MAC, cand se vede clar pe pleoape ca’s prafoase mai rau ca ruby rose-ul 8-|

    Cat despre pensule, le zic mereu fetelor care ma intreaba sa se gandeasca ca o pensula costa de la 14 la 30 $…cum sa coste un set intreg doar 100 de lei? :)) Plus ca o firma ca MAC nu va face niciodata o trusa de pensule sau o paleta 120 :)) Dar si astea sunt chestii pe care le inveti in timp…la fel ca si alte modalitati de a depista fake-uri. Era sa cad si eu in capcana cu un set “chanel” pe okazii =))

    puup!:*

    Reply
  23. Butterfly

    Produse cosmetice nu am avut pana acum
    fake. Am avut totusi parfumuri fake, mi-am luat de la metrou acum nu mai stiu daca se mai gasesc, erau niste sticlute ca niste eprubete, miroseau ca cele originale dar nu persistau.:D

    Reply
  24. dorina

    Faza cu creionul e geniala!!!!

    Reply
  25. Federova

    Special K,
    da am observat ca e plin. Si sa fie cineva care chiar vinde un produs adevarat MAC n-as mai putea sa-l cred nici cu certificat :)); si sa sti ca trusa care o am eu nu e asa prafoasa, as putea spune chiar ca e mai bunicica decat un Ruby Rose :))
    Eu ma feresc de ocazii si in general de comenzi online, rar apelez la unele…imi place sa-mi aleg ce vreau direct din magazin, sa ating inainte produsul, sa-l testez daca e posibil, sa-l miros, d-astea ;))

    pup si eu!:*

    Reply
  26. Federova

    Butterflly,
    si eu am un parfum fake de anii de zile, stiam ca e fake ca doar l-am cumparat de la o tiganca de pe strada, dar m-a stresat o prietena ca vrea nu stiu ce parfum si ne facea reducere daca luam 2, si-atunci m-am sacrificat pentru prietena care nu-si permitea altceva ;))…persista ca un spray de corp ;))

    dorina,
    nu credeam ca o sa faca “ravagii”;))

    Reply
  27. Miu Miu

    eu am citit pana la sfarsit 😀 ma bucur pentru ca am mai aflat cateva lucruri.

    foarte tare faza cu creionul. :))))

    Reply
  28. Anca

    Haha creionul ala a fost cireasa de pe tort! :)) Eu nu am nimic cu fake-urile, dar sa fie bine facute.

    Nu imi place cand se lauda diferite fete ca vuai, ce creion “iestee louder” si ce geanta “vuton” au si sa fie fake-uri pe care le depistezi din spatiu…Ok ai un fake, ti-a placut modelu si n-ai bani de adevarata geanta, no problem!

    Reply
  29. Federova

    Miu Miu,
    multumesc ca ai avut rabdare! ;))

    Anca,
    sincer nu am vazut pe blog nici o fata (din cele urmarite de mine) care sa se laude cu un fake, sper ca n-am fost chiar EU luata ca atare :-o.

    Reply
  30. hapi2233

    Ce inseamna “prafoasa” ? :)) Eu folosesc Ruby Rose desi am acces la multe alte cosmeticale…..si am incercat destule
    Sunt foarte multumita de ruby rose

    Reply
    1. Federova

      Cunosc multe persoane multumite de Ruby Rose, am avut si eu dar nu stiu de ce am incetat sa-mi mai cumpar…
      Prafoasa = aspect de praf pe deasupra, se scutura sub ochi la folosire (in subiectul de fata), ma pui pe mine sa explic?! Uofff :))

      Reply
  31. hapi2233

    Super tare creionul mi-as cumpara si eu unul, doar sa-l arat prietenelor :)))
    Apropo, te-ai machiat foarte frumos Adica -la ochi frumosi chiar nu conteaza ce era scris pe trusa…….

    Reply
    1. Federova

      “Mulsumesc” frumos hapi! 😀
      Nici nu stiu daca il mai am sau pe unde il am ;)).

      Reply
  32. Anonymous

    Fetelor creionul negru Ada era f bun

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *