Cazare faină în Thassos ~ vacanța din 2021

Știu că vara e deja o amintire și vacanța din 2021 la fel iar subiectul nu mai este de interes în momentul postării, dar am decis să scriu despre această cazare după ce am văzut că în statistica blogului au fost de interes recomandările mele din alți ani. Și m-am gândit că poate va fi de ajutor altă dată, atunci când căutările în google vor fi despre o cazare faină în Thassos 😀 , insula mea preferată. E puțin forțat spus preferată pentru că alte insule grecești nu am văzut, dar în Thassos am fost de câteva ori și culmea, m-aș întoarce acolo oricând. Deja avem plajele noastre preferate, nu mai suntem în căutare de plaje noi ca în alți ani, mergem cam la aceleași restaurante iar oamenii care dețin restaurantele au început să ne țină minte. Anul ăsta am primit chiar și îmbrățișări de revedere, pe lângă desert din partea casei mai mereu.

În schimb, cazarea tot timpul vrem să fie alta, suntem mereu în căutare de ceva mai frumos, mai curat, mai aproape de plajă și mai ieftin desigur. De data asta nu a fost o variantă tocmai ieftină, dar a fost un preț bun dat fiind faptul că am rezervat în iunie și la sfârșit de iulie am plecat.

Noi rezervăm tot timpul prin Booking și după ce începem căutările și selectam câteva opțiuni, căutam site-urile hotelurilor, să vedem cum arată și care sunt prețurile. Pentru că uneori pot fi diferențe mari între o rezervare directă la hotel și Booking. Apoi, foarte important, citim cu mare atenție comentariile oamenilor, să vedem ce plusuri și minusuri au găsit.

Și după ce am căutat câteva zile la rând și ne-am tot sucit și răzgândit, am decis să mergem la Nefeli Fresh Hotel care arată superb în poze fiind o vilă cu mai multe camere renovată recent, chiar anul ăsta mai exact. Are o nota bună pe Booking, 9,6 la momentul de față și părerile oamenilor sunt bune în general.

Locația e la 5 minute de plajă (350 m), mers pe jos și au și piscină, un detaliu foarte important pentru noi. Pentru că știți cum e în concediu, poate exista o zi două în care nu ai chef de plajă și vrei să lenevești la piscină, dar nu s-a întâmplat. Am bifat oricum piscina, noi mai rar, Eduard zilnic. Apa era cam sloi dimineața la 10 când se putea bălăci, dar nu am vrut să îi iau această plăcere, mai ales că acolo am descoperit că știe să înoate, să stea singur la suprafață într-o apă ce depășește înălțimea lui și nu e sărată.

Inițial am rezervat pe Booking pentru 2 adulți fară să includem copilul pentru că el oricum dormea cu noi iar camera selectată era Deluxe ceea ce însemna un pat măricel dublu (nu aveau nimic disponibil pentru 3 persoane). Problema era că mic dejun inclus era doar pentru două persoane, nu pentru 3, așa că am luat legătura direct cu hotelul că să rezolvăm situația. Le-am explicat că am făcut rezervare prin Booking, că avem un copil care doarme cu noi, dar vrem să aibă și el mic dejun. Sugestia lor a fost să renunțăm la rezervarea de pe Booking și să rezervăm direct la ei, discountul fiind de vreo 7 euro, așa că în loc de 117 euro pe noapte cât era inițial pe Booking, ei au zis că ne oferă 110 euro pe noapte. Iar apoi extra, era de plătit micul dejun al copilului, adică 7 euro pe zi. Practic am ajuns la același preț ca pe Booking, dar avea și cel mic micul dejun asigurat. E și marele mâncăcios, vă dați seama 😆 .

Nu are rost să vă descriu drumul către Thassos, este pe nenumărate bloguri descris. Noi folosim waze sau google maps în general. Am făcut în jur de 9 ore până acolo (din București), drum ce include și mersul pe apă vreo 30 de minute cu feribotul, una din părțile mele preferate când vine vorba de Thassos.

Ajunși la destinație la timp, ne-am și cazat. Nefeli Fresh Hotel este în Skala Rachoniou într-o zonă pitorească lângă o livadă de măslini. Exteriorul arată exact că în pozele de pe site, are o gradină foarte îngrijită, piscină cu umbreluțe superbe, un bar lângă piscină, loc de joacă pentru copii și parcare disponibilă, gratuită. Camerele arată și ele ca în poze, dar mai mici în realitate. Foarte curate, prosoapele le-au schimbat zilnic, dar nu și lenjeria lucru care nu mi-a plăcut. Știu, o să spuneți și voi ca soțul meu, că și acasă o schimb odată pe săptămână, dar acasă e acasă. Acolo eram în concediu la mare, unde era mare umezeală iar noi dormeam 3 în pat. Eduard transpiră noaptea de face perna fleașcă. Clar aș fi vrut să o schimbe măcar odată.

POZE DE PE BOOKING:

Alt aspect ce nu mi-a plăcut și nu se vede în poze este baia. Dușul nu avea nici o protecție, practic te spălai și stropeai toată baia pentru că era prea mică și erau toate îngrămădite. Wc imediat lângă duș, apoi chiuveta și în față, ușa. Iar săraca ușă pentru că a stropit-o atâta lume și era din lemn, era varză făcută, mirosea a mucigai și arata groaznic văzută din baie. Băile sigur nu au fost renovate.

Camerele sunt decorate frumos, cu detalii din lemn, dar dulapul de haine care arată foarte bine fară uși era mult prea micuț, chiar și pentru două persoane. Ce mi-a lipsit mult a fost un cuier oriunde la intrare ca să îmi agăț măcar o geantă și o pălărie. În rest erau noptiere, o măsuță de toaletă, un scaun și un mini frigider. Iar pe terasă se găsea o masă cu 3 scaune și uscător de rufe peste balustradă.

Personalul foarte amabil, patronii erau zilnic acolo și munceau cot la cot cu personalul.

Micul dejun nu era foarte variat, cam zilnic aceleași preparate, dar bune, am avut ce să aleg timp de 8 zile (am mâncat cele mai bune plăcinte cu vanilie, cred că zilnic mi-am luat una-două 😯 ), dar servirea se făcea stând la coadă și păstrând distanța. Nu ne puteam servi singuri din cauza coviduțului. Nu m-a deranjat, dar fata care ne servea…doamne sfinte, doar viteza melcului o avea. Am iertat-o pentru că ne-a servit seara la bar niște Cosmopolitan foarte reușite. Scumpe, dar bune.

Ce mi-a mai plăcut în cameră a fost aerul condiționat care era cumva conectat la ușa de la balcon și cum închideam ușa pornea aerul automat, cum deschideam ușa, se oprea și aerul. De multe ori am adormit cu el pornit pentru că a fost extrem de cald și nu aveai cum să stai fără, dar spre dimineață deschideam ușa balconului și se oprea singur, nu trebuia să caut telecomanda și butonul de oprit.

Piscina măricică, era curată și pustie tot timpul, înconjurată de plante drăguțe și decor frumos și ce mi-a atras atenția și nu am mai întâlnit în Thassos a fost că avea lângă bar pe rafturi, prosoape disponibile. Din păcate era deschisă doar până la 7 seara pentru copii, lucru care nu prea mi-a plăcut, mai ales că nu era specificat pe niciunde. A fost aiurea pt Eduard care se uita seara la ea ca un cățeluș la os. Dar, ca să îi satisfacem și lui această plăcere, am stat aproape zilnic după micul dejun câteva ore pentru el 😀 . Și-apoi plajă.

La vreo 200 m se găsește plaja Arriba iar la câțiva km plaja Pachis și La Scala. Toate arată bine și au prețuri ok. Șezlongurile nu le-am plătit separat, doar am fost condiționați să facem consumație de o anumită sumă și atât.

Cam atât despre Nefeli Fresh Hotel. Am fost de vreo 3-4 ori în Thassos, dar până acum locația asta este nr.1 chiar dacă a avut și câteva minusuri.

Anul ăsta mi-a plăcut mult la plaja Pachis, dar și plaja de lângă care este în dreptul Hotelului Sentido. Apropo de cazare, și hotelul ăsta arată extrem de bine și e foarte dotat și frumos amenajat, piscină fix lângă plajă, curațenie, nisipul fin, apa faină, restaurant cu mâncare foarte bună, umbră multă de la copaci, etc. Doar că noi nu am găsit niciodată camere disponibile sau dacă erau, erau la un preț piperat. În orice caz, merită încercat și el.

Plaja Pachis

Nu am avut absolut nici o colaborare cu nimeni, am scris strict despre experiența mea la această cazare.

Și în caz că aveți întrebări, le aștept cu mare drag 😉 .

Pe curând!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *