Chocolate, Chips, Fruits & Coffee ~ Juan Valdez | Columbia

De curând am descoperit niște produse de care sunt așa de încântată încât abia așteptam să scriu despre ele aici, pe blog. După cum se vede în titlu va fi vorba despre ciocolată, chipsuri, fructe uscate și cafea ~ Juan Valdez, toate produse în Columbia.
Sunt băutoare de cafea, dar recunosc că nu sunt tentată să testez diverse arome, cred că nu prea sunt în stare să fac diferența de gust. Numai că uneori gustul chiar poate fi diferit și mult mai intens sau aromat.
Produsele se găsesc în magazinele dm și deși am fost de nenumărate ori în dm, nu am fost tentată să încerc nimic. Acum, clar le voi căuta când mai ajung prin magazin.
Cel mai impresionată am fost de cioocolata albă cu lămâie, de la gust până la ambalaj este cu totul și cu totul diferit de tot ce-am încercat din supermarketuri până acum. Ador ciocolata asta, am devorat-o aproape singură pe toată, nu conține zahăr, este îndulcită cu îndulcitori, are gust de lapte praf și lămâie și este delicioasă. Amalajul pare să fie doar din hârtie iar pe interior am descoperit și mutrița celui ce a făcut-o. Mi s-a părut foarte interesantă treaba asta.CIOCOLATĂ ALBĂ CU LĂMÂIE ~ JUAN CHOCONAT ~ Ciocolată albă îndulcită cu zahăr de trestie nerafinat (panela) și 28% lapte praf. Aromată cu ulei de coajă de lămâie ecologic. Ingrediente: unt de cacao, zahăr de trestie nerafinat (panela), lapte praf (28%) și lămâie ecologică. Poate conține urme de fructe naturale, lapte sau nuci.
Nu pot spune același lucru și despre cioocolata neagră cu 76% cacao neprăjită, care este la fel de frumos împachetată (făcută de o domniță de data asta) doar că e ciocolată neagră amăruie iar eu nu prea o agreez (deși știu că e mai sănătoasă).

Apoi am rămas plăcut impresionată de cipsurile din platani, crocante, sărate și cât de cât sănătoase. Am încercat 3 sortimente și mi-au plăcut toate în aceeași măsură:

  • Chipsuri de plantan dulce
  • Chipsuri de Plantan Verde cu Lămâie
  • Chipsuri de Plantan Verde

Conțin o cantitate neglijabilă de grăsimi trans. Nu conțin conservanți. Nu conțin coloranți artificiali. Ingrediente: plantan (banană), ulei vegetal (*oleina de palmier) nehidrogenat, zahăr. Mi s-au părut foarte sățioase iar pungile măricele.

Am încercat și caramele caramelele Juan Valdez, niște nebunii cu gust de caramel și cafea, o combinație delicioasă. Iei una și îți vine  iei în continuare

CARAMELE CU GUST DE CAFEA  ~ JUAN VALDEZ

Ingrediente: zahăr, sirop de porumb, cafea solubilă liofilizată, (deshidratată prin congelare), cafea, unt, lapte praf, grăsimi vegetale, dextrin, zer, gelatină, sorbitol (E420), sare, Glyceryl Monostearate, arome artificiale, bicarbonat de sodiu, coloranți FD&C roșu #40 (E129), FD&C galben #5 (E102), FD&C albastru #1 (E133).

Cafeaua solubilă o savurez momentan aproape zilnic, cu lapte așa cum îmi place mie. Nu am aparat de cafea și cum asta se face extrem de repede îmi e muult mai ușor  îmi prepar deliciu de cafea folosind varianta solubilă.

Ca o paranteză las ceva interesant în caz  va întrebați așa cum m-am întrebat și eu cine este acest Juan Valdez:

“Juan Valdez este un personaj fictiv creat de agenția de publicitate Doyle Dane Bernbach în 1958 pentru a promova federația producătorilor columbieni de cafea, Federacion Nacional de Cafeteros (FNC).
Juan este un simbol al fermierilor columbieni de cafea și este portretizat ca un bărbat puternic, cu mustăți și pălărie, însoțit de măgărița Conchita, care duce în spinare saci cu cafea 100% columbiană, crescută în regiunile montane (“mountain grown coffee”).” 
Exact așa mi-l imaginam și eu, dar nu  așteptam  fie un personaj fictiv. Cert e  s-a bucurat de succes mai ales pe piața americană, ajutând cafeaua columbiană să se distingă între celelalte origini sud-americane.

Trecem la fructele deshidratate care mi s-au părut la fel de delicioase. Am încercat mai multe sortimente: Mango, Cătină Încasa, Baby Banane Deshidratate, Ananas Deshidratat, Mango Deshidratat, Pitahaya Deshidratată, cele din urmă fiind preferatele mele. 

Sunt BIO, nu conțin conservanți, nu conțin coloranți artificiali, nu conțin zahăr adăugat.  Asta în caz   întrebați de ce sunt atât de scumpe fiind la gramaj de 30 grame.

Rămâne de încercat Extract Trestie de Zahăr Nerafinat Panela, pe care încă nu l-am început, dar vreau  îl folosesc la cafea sau/și la deserturi.

Ingredientemelasă de trestie de zahăr ecologic nerafinata, ulei de cocos ecologic, bicarbonat de sodiu.

Dacă v-am stârnit interesul pentru aceste produse,  aduc aminte  se găsesc în magazinele dm și puteți face comandă la dm și prin aplicațiile: Bringo sau/și Tazz.

Am mai găsit produsele online și AICI iar dacă vreți  savurați direct o cafea, o puteți face în cafenelele Guau Cafe (se pot face și comenzi acasă), momentan doar în Timișoara.

Știu   repet, dar sunt foarte încântată de produsele astea columbiene, gurmandă fiindmai ales când e vorba de gusturi rafinate, exotice…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *