Uleiuri Esențiale Sélection D’OR SOLARIS

Acum ceva timp am primit un pachețel simpatic de la SOLARIS și am fost atât de încântată de micile sticlute încât le-am pregătit o ședință foto imediat. Și a fost una cu năbădăi pentru că al meu pui de om m-a prins și nu mai scăpam de el, voia neapărat să stingă lumânarea, să sufle în ea ca la tort 🙂 . Într-un final l-am păcălit, am reușit să finalizez treaba și mi-am dat seama că nu prea am cum să bucur de aromaterapie. Cu suportul cocoțat pe undeva, vreau nu vreau, trebuie să ard o combinație de eucalipt cu mentă. Nu dorm bine, am ochii injectați, nasul roșu, abia respir, sunt praf. Parcă niciodată nu am fost așa și antibiotic eu nu vreau.
Dar să vorbim despre lucuri frumoase și să revenim la pachețelul Solaris. Conține 5 sticlute cu pipetă, de uleiuri esențiale a câte 5 ml fiecare: lavandă, mentă, eucalipt, tea tree, portocală.
Pentru consum intern eu nu prea recomand și nici nu știu cum și cât se amestecă. În schimb, pentru aromaterapie mi se par perfecte.
Se recomandă 3-5 picături în amestec cu 30 ml apă, în lampă de aromoterapie, pentru odorizarea mediului ambiant, având efect plăcut și relaxant. Pentru masaj se folosesc 3-5 picături în 50 ml ulei bază pentru masaj.selection.dor solaris.oilsaromatherapy esential.oils.solaris

Uleiul esențial de lavandă este un ajutor pentru cei care suferă de insomnii, anxietate, migrene, stres emoțional, afecțiuni cardiace cu substract nervos, tulburări digestive.
Uleiul esențial de mentă este unul dintre cele mai versatile, folosit în produse de igienă dentară, parfumuri, produse de curățenie și altele.
Uleiul esențial de tea tree este un puternic dezinfectant, are proprietăți antimicotice, antivirale, antibacteriene, decongestionante.
Uleiul esențial de portocală are un miros plăcut și tonic, potrivit în lunile calde sau reci. Relaxează, acționând că un ușor sedativ.

Uleiul esențial de eucalipt este foarte popular datorită eficienței și gamei largi de utilizare, este un ajutor în răceală, gripă, inflamarea țesuturilor. Emoliaza căile respiratorii, este cicatrizant și antihelmintic.
Uleiul esențial de eucalipt este bactericid. De exemplu, plasați un amestec de două procente într-un arzător de aromaterapie și va elimina 70% din bacteriile stafilococ dintr-o cameră. Un alt exemplu: cercetătorii din India au descoperit că eucaliptul este eficient și împotriva mai multor tulpini de E. coli. Proprietățile medicinale ale uleiului de eucalipt sunt: antiinflamator, antispastic, decongestiv, deodorant, antiseptic, antibacterian, anti-viral, anti-fungic, expectorant, febrifug, vermifug, stimulent imunitar, antibiotic, diuretic, analgezic și cefalic. Mai mult, răcorește organismul vara și îl protejează în timpul iernii. Eu nu vreau nici să mă protejez și nici să mă răcoresc, doar să scap de stările oribile de răceală. lavander aromatherapy.oils

Mi-am pus câteva picături în arzătorul de aromaterapie dar am făcut și inhalație, ca pe vremuri. Într-un vas cu apă clocotită am pus 3 picături de ulei esențial de mentă, 3 de eucalipt și am respirat aburul pentru 10 minute. Nu este recoamndat pentru astmatici. Când eram mai mică mami obișnuia să ne liniștească stările de răceală în felul ăsta dar cu ceai de mentă și/sau mușețel, numai că ne punea un prosop pe cap și stăteam cu toată fața deasupra oalei. Era greu de suportat. Acum am crescut și-am studiat problema și am constatat că aburul poate fi iritant pentru ochi și ten, așa că mi-am format metoda mea de inhalare: ori cu masca de aerosol, ori cu o mască făcută din sticlă. Se taie partea de sus a sticlei, în formă de pâlnie (sticla de Aqua Carpatica e mai bună), se înfășoară un prosop de gura ei (îi luați dopul, evident) acoperind și oala în același timp cu prosopul. Aburul trebuie să treacă prin gura sticlei, practic. Și bineînțeles, se stă cu gură și nasul în mască și se inspiră și expiră.
Eu o consider o alternativă naturală la medicamentele sintetice care pot produce nenumărate efecte secundare.
Dacă vă tentează uleiurile esențiale, pe Solaris este ofertă la pachețelul de 5 uleiuri și ofertă la alt pachețel cu 6 uleiuri.

Ați încercat până acum uleiurile esențiale Solaris? Vă tentează? 😆 

Comments (2)

 1. Loredana

  Vaaai, Fede….cat de misto sunt pozele! Am vazut si eu o oglinda recent in Pepco…dar nu am luat-o. In ultimul timp tot am cautat chestii pentru decor…si parca am innebunit…zic ca am inceput sa fac o colectie! :)))

  Reply
  1. Federova (Post author)

   Lore, scuza-ma ca nu ti-am raspuns, imi aduc aminte ca m-ai intrebat de oglinda. Da, din Pepco am luat-o acum ceva timp. Au multe chestii faine, am cam facut depozit, nu stiu ce ne facem :)).
   Te pup!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *