TAG: Despre frumusețe cu Beauty Barometer

Pe 23 Martie, chiar de ziua mamei mele a avut loc o întâlnire frumoasă unde Ana Maria și-a serbat aniversarea blogului alături de alte fete bloggerite.
S-a discutat, s-a râs, s-a mâncat și s-a băut fără mine, și ca să simt că am facut și eu parte din gașcă (cu sufletul), am decis să răspund întrebărilor pe care ea le-a pregătit pentru fete.
Înainte să încep îi urez încă o dată La mulți ani blogului ei și îi doresc cât mai multe postări frumoase și utile ca și până acum. Și sper să nu mai ratez nici una.
1. Ce înseamnă pentru voi industria de beauty, cosmeticele? Fiind atât de pregătite și documentate, cum cumpărați voi acum un produs cosmetic?
 
Pot să spun că am crescut cu ele, mama fiind o moțată pasionată de cosmetice, am avut contact cu rujul și oja încă de mică. De fiecare dată când mă prindea că dau atacul în portafardul ei, îmi dădea aceeași replică pe care nu prea o înțelegeam atunci ” îți strici pielea, o să îmbătrânești mai repede mami”.
Pe la 17 ani, la prima mea ieșire din țară,  în Italia, am avut ocazia să cunosc mai mult decat Oriflame și Ruby Rose. Tot timpul îmi spunea prietena mea că sunt o norocoasă că am cel mai hidratant ruj cu sclipici de la Maybelline care la noi nici nu se găsea, creme L’Oreal și Olaz, Allure de la Chanel (printre primele mele parfumuri scumpe) și multe alte mărunțișuri de care nu-mi mai aduc bine aminte.
Atunci sursele noastre de informare erau revistele și în funcție de tendințele publicate prin ele, ne formam și noi wishlistul și visam.
Acum internetul e “în aer” și ne oferă toate informațiile de care avem nevoie, de la apariții și tendințe până la păreri personale. Să nu înțelegeți că trăiam în junglă, aveam net și pe vremea aia, era 1,5 ron ora dar nu făceam altceva decât să stăm pe mirc și să verificăm ce mai face Mariah Carey, când scoate Britney Spears ultimul song, la ce videoclip lucrează Aguilera, de-astea.
Să revenim în prezent.
Faptul că dețin un blog cred că mă ajută mult în alegerea corectă a unui produs cosmetic și nu numai. Mă documentez înainte de toate sau pur și simplu citesc alte bloguri și dau de informații utile fără să vreau.
Recunosc că de multe ori mă fură ambalajul dar în mare parte încerc să fiu atentă la reviewuri, la ingredinte și desigur, la preț.
2. Care considerați că au fost brandurile cu cea mai buna evoluție în ultimii 3 ani pentru piața românească?
În ultimii ani am observat multe evoluții bune pe piața noastră și asta mă bucură, simt că ne ridicăm la un alt nivel. M-au impresionat L’Oreal, Farmec, Max Factor Cosmetic Plant, Garnier, Bourjois, Bioderma, Nivea și altele.
3. Haideți să facem niște previziuni pentru 2014 – care credeți că vor fi cele mai interesante produse cosmetice care vor veni pe piața românească?
Periodic a apărut câte o chestie care m-a surprins plăcut: o oja cu nu știu ce textură, o cremă de duș, un parfum de păr, o perie sofisticată, un ulei multifuncțional, o vopsea ce oferă ombre direct și lista poate continua. Mi-e greu să prevăd ce ar putea să urmeze, nu am bănuieli pentru că fiind concurență mare între branduri, majoritatea sunt plini de surprize. Vom vedea.
4. Veți primi fiecare câte o foaie de hârtie, vă rog să treceți pe ea cele 10 produse cosmetice pe care le-ați cumpăra în acest moment, indiferent de contextul financiar sau geografic.
1. Blanc Expert Derm-Crystal – Lancome
2. Fondul de ten ColorStay – Revlon
3. Concealerul Instant Age Rewind – Maybelline
4. Noul lac de unghii Peace and Mauve – Bourjois
5. Parfumul  Addict – Dior
6. Niște perle Guerlain
7. O mască de față Sisley
8. Autobronzantul spuma ST.Moriz
9. Un set Label m, șampon și mască pentru păr fin.
10. Urban Decay 3
5. Vreau să atingem centrul discuției – Ultimate beauty choice – să luam acel exemplu comic cu evadarea pe o insulă pustie și care ar fi cele 7 produse pe care le-ați lua cu voi acolo. 7 este o cifră magică.
Aș vrea eu să aterizez pe o insulă pustie.

Îmi place cifra 7, pe 7 ianuarie e ziua mea de sfânt și pe 7 mai trebuia de fapt să nasc :P.
Fiind o insulă bănuiesc că ar fi și mult soare așa că primul produs ar fi
– o cremă de față cu SPF 50, momentan folosesc și îmi place Anthelios de la La Roche Posay, pentru copii
– apoi o cremă cu SPF 25-30 pentru corp, ca să nu plec de acolo albă brânză totuși
– ulei de cocos în cantitate cât mai mare. Ăsta e bun la toate. L-aș servi la micul dejun, mi-aș hidrata pielea cu el, aș aplica mască pe păr, mi-ar folosi și la accelerarea bronzului peste crema de protecție. O minune.
– pasta și periuța de dinți, nu se poate una fără alta așa că le consider împreună un singur produs :D.
– loțiunea micelara de la Bioderma Sensibio H2O, pe post de demachiant sau tonic
– apă termală pentru împrospătare, curățare, de preferat de la La Roche Posay
– un spray Victoria Secret, l-aș folosi pe post de deodorant sau spray de corp doar la nevoie.
6. Sunteți pe fugă către un eveniment de beauty și trebuie să vă faceți un machiaj în exact 4 minute, nu 5 minute, ci 4. Ce produse folosiți și cum faceți machiajul?
Cred că m-am machiat de nenumărate ori în 2 timpi și 3 mișcari. În primul rând aplic repede un BB cream sau un fond de ten lejer. Baza e importantă, dacă tenul arată fresh și bine restul conteaza mai puțin. Apoi sprâncenele nu trebuie neglijate. Dacă le am vopsite doar intervin cu un mic retuș din fard. Pudră, blush sau bronzer, rimel doar pe genele superioare și un ruj mai pronunțat pe buze. Par multe etapte dar nu sunt, cine are mâna formată și chiar se grăbește, în 4 minute e păpușă :P.
7. Gândiți-vă că pregătim o scrisoare capsulă pentru viitor, pe care o vor citi bloggeritele de beauty care vor exista peste 10 ani, vă rog să notați pe această coală mare de hârtie fiecare un sfat, o recomandare, ceva despre un produs sau o marcă, orice doriți voi.
Frumusețea atrage atenția, doar personalitatea captează inima.
Fii originală și consecventă. 
Perseverează!
Anei i-a rămas coala de hârtie pe care fetele au notat câte un sfat. Sunt curioasă cum vor vedea mesajele respective peste 10 ani 😀 și cum le vor percepe bloggeritele proaspete care acum se joacă cu păpușile… sau candy crash pe facebook?!
Dacă v-au plăcut întrebările, puteți să luați postarea sub formă de leapșă și să-mi răspundeți la ele printr-un comentariu sau printr-o postare. Eu am preluat ideea de AICI.
Pe curând!

Comments (7)

  1. Contessina

    Nu stiam ca Bioderma e romanesc!
    Imi place tare mult ca ai lua pe insula pustie pasta si periuta de dinti, n-am mai vazut la altcineva sa noteze ca si-ar lua astea doua produse cand a raspuns la o intrebare de gen…sau poate se gandesc ca produsele de igiena personala nu se iau in calcul, se gandeau doar la cosmetice, cine stie!
    Imi plac raspunsurile tale 😉

    Reply
    1. Federova

      Pai nu cred ca Bioderma e romanesc, de unde ai tras concluzia asta? Am scris pe undeva?
      Nu stiu daca fetele s-au gandit la cosmetice strict, ca sunt cosmetice sau de ingrijire eu am luat doar 7 in calcul. Iar periuta si pasta de dinti intra la ingrijire clar. Uite ca de gel de dus am uitat :/.

      Reply
    2. Contessina

      Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Reply
  2. Contessina

    Referitor la Bioderma, intrebarea la care ai raspuns era “care considerați că au fost brandurile cu cea mai buna evoluție în ultimii 3 ani pentru piața românească?”
    De aici am tras concluzia de mai sus, probabil am interpretat gresit.

    Reply
    1. Federova

      Si pe mine m-a dus putin in eroare dar nu, nu se referea la branduri strict romanesti.

      Reply
  3. ilda76

    Fede, mi+a placut sa citesc raspunsurile tale! E interesant ca fiecare dintre noi, trecand prin prisma proprie, ofera raspunsuri diferite, vedem astfel din mai multe perspective!

    Daca nu as fi raspuns deja la Alina pe blog, raspundeam aici! Ca tag nu il preiau – nu stiu cand, de ce si cum am ajuns “certata” cu acest tip de postare :)); sigur imi va trece!

    Pupicei mii!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    Reply
    1. Federova

      Certata? :)) Bine ca mi-ai spus ca sa stiu sa nu te taguiesc vreodata. Pupici Ilda!

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *