O experiență dulce, plină de ciocolată la…Heidi Choco World

În urma unui comentariu în care eu îi povesteam cum a apărut ciocolata în viața mea și ce ne leagă, draga de Alina a hotărât ca eu s-o însoțesc la un seminar Heidi.
Așa că sâmbătă 12 octombrie 2013 ne-am întâlnit la locul în care ciocolata ia toate formele posibile și e condimentată cu cele mai aromate și colorate ingrediente. O mare surpriză a fost să aflu că în echipă va mai fi o bloggeriță pe care o știu și chiar nu credeam că o să ajung s-o cunosc. Este vorba despre Ilda, o mamă frumoasă, zâmbitoare, deschisă și cochetă, exact cum mi-o imaginam. A venit special la București să facă ciocolată cu familia ei alături de mine, Alina și alți cititori și prieteni ai Alinei.
A fost o experiență inedită. Nu mi-am imaginat cum va fi dar am știut că voi face ciocolată și gândul ăsta mă încânta mult.

(echipa în așteptare)
  (eu și Alina)
(echipați de scandal, eu, Alina, Ilda, Andreea și Diana, fetița Ildei)

Acolo, Cristina și Miruna au avut grijă de noi și ne-am explicat procesul prin care se obține delicioasa ciocolată Heidi. Probabil că nu ajung ele să-mi citească blogul dar chiar și așa țin să le felicit pentru răbdarea lor, pentru zâmbetele oferite și profesionalismul de care au dat dovadă.

Am aflat din ce țări se aduce ingredientul principal cacao, am atins și-am mirosit un fruct de cacao pentru prima dată iar Miruna ne-a povestit cum se obține pudra de cacao și care sunt celelalte ingrediente pentru obținerea ciocolatei: cacao, lapte praf, unt de shea, lecitină din soia.

Am fost șocată să văd că ciocolata albă și ciocolata neagră în stare lichidă se toarnă direct pe blatul de lucru și se amestecă cu ajutorul unor ustensile speciale până se ajunge o temperatură optimă.

În continuare am primit fiecare câte o formă cu numele fiecăruia pe ea și am fost provocați să ne punem talentul la încercare. Să creăm o ciocolată proprie, personalizată.
Eu am ales ciocolată albă, neagră și normală, evident că nu m-am putut decide la una singură. Iar ca ingrediente secundare și ornament nu știam ce să mai pun pe ea. Am ales alune caramelizate, portocală confiata, cireșe, fulgi de cocos, de pere, zmeură, puțin fistic, scorțișoară și nu mai știu :D. I-am dat și un nume, altfel nu se putea decât “BEBE ELF”:D.

 N-am reușit o simetrie perfectă și frumoasă cred că din cauza entuziasmului dar la gust a fost delicioasă.

La fel și pralinele ce le-am primit la pachet. Una a fost umplută de mine, hihi.
Alături de praline și ciocolata făcută de noi, fiecare am mai primit și câte o diplomă de excelență de “ucenic ciocolatier”.
Vă las cu restul de poze și vă încurajez să mergeți la un astfel de seminar pentru că merită!

Comments (12)

 1. Miu Miu

  cE FRUMOOOOS 😡 MI-AR PLACEA SI MIE SA IAU PARTE LA ASA UN SEMINAR DULCE 😡

  Reply
 2. ilda76

  Oooo, poza bebe Elf analizand ciocolata cu dedicatie m-a dat gata!:)

  Pupicei ciocolatosi!
  Ilda
  Lavender Thoughts

  Reply
 3. besiuta1

  Am fost in vacanta in Peru, este o tara interesanta din multe puncte de vedere, este o tara colorata, au foarte multe tipuri de legume si fructe, dar gasim si arborele de cacao.
  In Lima si Cusco exista muzeul de cacao,le-am vizitat pe ambele,unde poti sa bei o ciocolată calda sau ceai din coji de cacao, poti sa inveti cum sa faci niste bomboane de ciocolată sau altceva sau le poti cumpara de la magazinul lor, aveau si cosmetice.
  Am participat la un curs cum se fac bomboane de ciocolată, prima data ne-a vorbit despre arborele de cacao, apoi am trecut la prepararea boabelor de cacao, am prăjit boabele intr-un vas de lut, din coji am preparat ceai, boabele au fost pisate pâna am obtinut o pasta, am ales forma pentru bomboane , a fost o experienta interesanta.
  Se pot face excursii de câteva zile la o ferma de cacao, data viitoare o sa aleg una, vreau neaparat.

  Reply
 4. alicee

  Eu categoric m-as duce! daca s-ar face si la Cluj

  Reply
 5. Andreea Stoica

  Draga mea, ce frumos ai descris experienta noastra. A fost minunat si foarte dulce. 😀
  Multumim Alina pentru surpriza si sper sa ne mai intalnim in aceasta formula si cu alte ocazii. Multumim Fede pentru pozele incredibile care ne fac sa poftim la ciocolata 🙂

  Reply
 6. Andreea Stoica

  Multumim Fede pentru pozele minunate care ne fac sa poftim la ciocolata si multumim Alina pentru o experienta dulce pe care nu o vom uita prea curand 🙂

  Reply
 7. coco

  super experienta ta, esti un expert…dulce acum! 🙂

  Reply
 8. ramontzelu

  si cine-i cel mai dulce oare?! 😉 bebele elf din ultima poza 🙂

  Reply
 9. Alina Anghel

  Hihi, bebe elf si-a luat in primire “jucaria”! Va pup pe toti 😀

  Reply
 10. Mihaela Bolea

  Ultima imagine, cea mai dulce, dar şi cea mai dragă. Sunt convinsă că aţi avut parte de o întâlnire minunată! 🙂

  Reply
  1. preda

   Si eu vreau la un așa seminar , este posibil?!

   Reply
 11. preda

  Cred ca este minunat,sa fi părtaș la creerea celui mai bun produs din lume…cum sa nu fii fericit , mâncând asemenea delicatese?!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *