Ce carti sa mai citesc?

AutorulIubito… Te rog!… Sunt epuizat
Femeia (îşi desface nasturii de la bluză)DoamneCum o  te descurciDragostea nu e treabă uşoarăCum o  faci faţă exigenţelor impuse de legislaţia unională armonizatăNu simţi ce tare mam încălzitIubiSunt un vulcan activîn prag de erupţie!… (Îl zgâlţâiecu pasiune.) Am nevoie de tineIubi!…
AutorulNu pot acum!…
FemeiaTrebuie  poţi(TremurăScoate o carte groasă din poşetă.) Uite!… Ţiam adus un stimulentDicţionarul Explicativ al Limbii Moderne… Cartea aceasta tea excitat de fiecare dată!…
Autorul (iritat)Am spus  nu pot!
FemeiaBinedar sunt în prag de erupţieEşti amantul meuDe cemi faci astaVrei  erup de una singură?
AutorulTe descurci tu cumvaEşti femeie măritată…”
Replica din piesa de teatru Herghelia albastră (Forţa imaginaţiei), scenariu de Valeriu Butulescu (2010)

Mi-a placut replica respectiva si cred ca mi-ar placea sa vad si piesa de teatru toata…dar cand? unde? cum? cu cine?…Trebuie sa am un motiv forte ca sa merg  EU la teatru ;)).

Si daca mi-a placut acea replica asta nu inseamna ca si eu ma folosesc in felul ala de vreo carte sau ca m-a excitat vreodata vreuna. NU! :))…dar sunt in cautarea ei :))…glumesc (sau cine stie) ;)).
Nu sunt o mare cititoare de carti si nici nu am fost vreodata, in liceu citeam strict ce ni se cerea si doar cateva carti alese de mine care nu aveau voie sa depaseasca mai mult de 150 de pagini ;)).

Acum ma aflu inca in perioada cand am destul timp liber doar pentru mine…si pe langa blogurile si site-uri-le care le urmaresc (pentru ca cititul virtual e in floare) mai rasfoiesc si cateva pagini de carte de 2-3 ori pe saptamana. Imi place, ma relaxeaza si ma face sa uit de lumea reala. Si in ultimul timp cand citesc e musai sa-mi urle in casti ultimul album de la “The weeknd”- facand abstractie de la versuri :)), imi plac mult sunetele si ritmul :D.
Am citit mult Paulo Coleho si mi-a placut, inca vreau sa-l mai citesc dar am zis sa mai fac o pauza si sa incerc si alt stil.

 Momentan sunt pe finalul “Fetele destepte iau barbati cu bani”Elizabeth Ford si Dr. Daniela Drake, carte care mi-a fost recomandata de o dna vanzatoare in librarie, dupa ce i-am zis ca vreau ceva modern cu tenta psihologica :)). Sunt capitole interesante dar in mare ma cam depaseste continutul in sensul ca nu prea mi se mai potriveste mie si prezentului meu…Mai degraba i-as recomanda-o unei fete de 18-22 de ani si nu s-o citeasca ci s-o 
invete bine :)).

Cum au fost pacalite femeile cu vise romantice si cum platesc scump pentru asta.
Elizabeth Ford si dr. Daniela Drake prezinta in aceasta carte date, situatii si povestiri adevarate care ne arata cum au fost pacalite femeile de propriile lor idealuri romantice si cum s-a ajuns ca idealul mitic de „a avea totul” sa insemne de fapt necesitatea de „a face totul”.

Fetele destepte iau barbati cu bani este o condamnare severa a societatii noastre (piperata cu o multime de gaselnite hazoase), o carte care va arata femeilor o noua cale prin care sa inteleaga casatoria si parteneriatul.” (sursa)
Zilele trecute mi-am procurat  “The Look Book”, Nina Garcia, carte care a fost distribuita cu revista Elle la un pret de nimic. Doar am citit-o putin printre randuri, am rasfoit-o de cateva ori si mi-a placut mult felul in care sunt aranjate paginile dar si ilustratele ;)). Are design atractiv, as fi fost in stare s-o cumar vreodata. O sa am timp si de ea dar inca nu simt ca tre`sa urmeze la “ora de lectura”.

Nu stiu unde am vazut coperta si o scurta prezentare a ei, dar o aveam salvata pe desktop ca si poza si  mi-o doream…la scurt timp am primit-o cadou. “Tanara, vreau cariera”, Hannah Seligson. Cred ca asta urmeaza s-o citesc si sper sa-mi si placa :D.

La revista “Liberatatea pentru femei” am primit “Vis in alb”, Nora Roberts si cred ca sapt asta s-a mai distribuit inca o carte din seria “Cvartetul mireselor” dar n-am mai luat-o. Nu stiu ce sa fac, dupa titlu si scurta descriere de pe spate imi dau seama ca are un continut romantic si nu cred ca e genul meu. Oi fi eu romantica care adora marea si lumanarile parfumate aprinse in toata casa dar parca nu-mi vine sa citesc povesti de dragoste…ma mai gandesc. Daca e cineva care a citit-o deja si are o parere formata despre ea, o astept :D…poate ma determina sa cumpar toata seria.


Nu stiu nici eu ce stil imi place sa citesc mai exact, aveam o lista de “wish read” care nu o mai gasesc. Si acestea fiind spuse poate ma ajutati cu cateva titluri frumoase…un mix de modern, psihologic, frumos si chiar erotic :D. 

Ca tot sunt la capitolul asta si mi-am adus aminte…cand eram mica imi placea sa rascolesc podul bunicii unde avea o valiza imensa plina de carti si de fiecare data cand coboram de acolo incepeam sa plang de durere de la atatea intepaturi de albine ;)). Cateva din momentele acelea unice si frumoase care m-au marcat si inca am o slabiciune pentru acel miros de carte veche…si foile acelea aspre, parca arse de soare….
Daca voi avea casa mea vreodata, un coltisor al ei sigur se va numi biblioteca...

 Pe voi ce carti v-au impresionat? Ce-ati putea sa-i recomandati unei fete la 25 de ani sa citeasca?

XOXO


Comments (10)

  1. LAURA

    Buna!Si eu sunt pasionata de carti si iti recomand sa citesti cartile din colectia Chic de la Polirom,sunt absolut superbe, sunt tare multe si la jumatate din ele vei gasi scurte descrieri pe blogul meu.Daca ar fi sa-ti dau cateva nume ar fi : Sophie Kinsella-Poti sa tii un secret?- este absolut geniala, Jane Green- Jemina J, precum si multe altele.
    Cat despre colectia de la Libertatea , eu am cumparat toate cele 4 carti pentru ca mi s-au parut destul de interesante .O lectura usoara si captivanta, eu zic ca se merita sa le cumperi , dar ramane la latitudinea ta.Te pup!

    Reply
  2. Ada Toma

    Nu prea are legatura varsta cu ceea ce iti place sa citesti…din cate imi dau seama esti cam genul chick lit,intreaba in librarii ca au o gramada

    Reply
  3. coco
  4. Sandra

    Buna, daca te intereseaza o carte din colectia chic, am eu cateva, pe care le-am citit si stau de pomana in raft: daca vrei putem face schimb- adica iti spun ce am si poti alege si mie mi-ar placea “Fetele destepte iau barbati cu bani”, Elizabeth Ford si Dr. Daniela Drake. titlul m-a facut sa trec peste ea, insa m-a facut sa ma opresc fraza: “Cum au fost pacalite femeile cu vise romantice si cum platesc scump pentru asta.”. Mi se pare interesant de ce…
    Daca esti interesata, let me know. :*

    Reply
  5. imasupergirl

    Iti recomand Breakfast at Tiffany’s sau The Great Gatsby. Nu ai timp sa spui ca nu iti plac pentru ca nu sunt voluminoase. BAT e probabil mai pe gustul tau, are glamour, are sex-related issues, psihologia femeii si e si o carte frumoasa. Doar s-a turnat si un film bazat pe acest scenariu 🙂

    Reply
  6. Federova

    Laura am rasfoit blogul tau, am dat de postul cu cartile, am citit, mi-au placut, am notat ;)). Si m-ai convins foarte usor sa iau toata seria “Cvartetul mireselor”, daca nu-mi plac le fac cadou ;))

    Ada Toma, intr-adevar nu are legatura varsta cu ceea ce place sa citesti, dar cred ca are legatura cu ceea ce poti sa citesti, d-aia am specificat varsta mea…Nu sunt chiar genul chick lit 100%, dar cred ca ma inclin spre el ;))

    coco multumesc! Mi-am notat ;)).

    Reply
  7. Federova

    Sandra pot sa ti-o imprumut fara probleme, si eu am cateva care stau in raft de pomana…dar din ce oras esti?

    imasupergirl multumesc! Am cautat pe google cele doua si-mi surade Breakfast at Tiffany’s. 😛

    Reply
  8. Sandra

    Eu sunt din Falticeni, Suceava, deci mai greu cu schimbul, trebuie trimis prin posta, insa tot e mai convenabil decat sa cumparam cartile intregi, oricum dupa ce le citim raman acolo, parasite. Am asa: poti sa tii un secret, seria la cumparaturi, vacanta lui Rachel. Cea mai amuzanta a fost ,,poti sa tii un secret”. Am ras copios cand am citit-o.

    Reply
  9. Federova

    Lasa-mi o adresa de e-mail sau y-mess intr-un comentariu, nu o sa-l public, dar e mai flexibil sa vorbim asa.

    Reply
  10. fashionstoryandmore

    F. Scott Fitzgerald
    Cei frumoși și blestemați (“The Beautiful and Damned”)
    Marele Gatsby (“The Great Gatsby”), capodopera sa si Romantic Porno Florin Piersic Jr

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *