Prima dată am gustat prăjitura asta la cumnata mea și mi s-a părut genială, am vrut neapărat rețeta, am făcut-o de câteva ori și acum o împărtășesc cu voi. E preferata familiei și a prietenilor, de fiecare când o văd fac ochii mari și abia așteaptă să o guste.
De 8 Martie am dus o tavă și la servici și după ce au gustat colegele mele dragi, am fost nevoită să printez rețeta în vreo 5 exemplare :)). V-am convins? Că pozele nu sunt prea reușite.
De 8 Martie am dus o tavă și la servici și după ce au gustat colegele mele dragi, am fost nevoită să printez rețeta în vreo 5 exemplare :)). V-am convins? Că pozele nu sunt prea reușite.
Gustoasă cum e are și un minus mare din cauza plicurilor din conținut de Creme Ole de la dr.Oetker. Știu ca produsele dr.Oetker sunt foarte populare și ne ușurează munca prin bucătărie dar eu nu prea le recomand (multe e-uri).
O să încerc altă dată o variantă a prăjiturii fără ele, puțin mai naturală să văd ce-mi va ieși.
Rețeta e super simplă, o să vedeți.
Ingrediente:
O să încerc altă dată o variantă a prăjiturii fără ele, puțin mai naturală să văd ce-mi va ieși.
Rețeta e super simplă, o să vedeți.
Ingrediente:
Blat:
– 6 oua (de la temperatura camerei)
– 6 linguri de zahar
– 1 plic de creme Ole cu gust de ciocolată dr. Oetker (80gr)
– 6 oua (de la temperatura camerei)
– 6 linguri de zahar
– 1 plic de creme Ole cu gust de ciocolată dr. Oetker (80gr)
Crema:
– 1 plic de creme Ole cu gust de vanilie dr.Oetker (80gr)
– 200 ml lapte
– 200 ml smântână dulce (eu am folosit smântână pentru frișcă de la Milli)
– 1 plic de creme Ole cu gust de vanilie dr.Oetker (80gr)
– 200 ml lapte
– 200 ml smântână dulce (eu am folosit smântână pentru frișcă de la Milli)
Glazura:
– 100gr ciocolată (eu am folosit o ciocolată Poiana si câteva bucațele de ciocolată neagră)
– 100 gr unt
– 100gr ciocolată (eu am folosit o ciocolată Poiana si câteva bucațele de ciocolată neagră)
– 100 gr unt
– 2 linguri zahăr
– 2 linguri apă
Blat
Se separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un vârf de cuțit de sare și cu zahărul punând puțin câte puțin (mixând la o viteză mai mare). După ce se obține o consistența spumoasă (ca de bezea) se adaugă gălbenușurile unul câte unul. La final punem plicul de Creme Ole cu gust de ciocolată amestecând cu mixerul la o viteză mai mică. Într-o tavă unsă cu unt (dacă nu e de iena recomand hârtia de copt) se răstoarnă amestecul și se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 min.
Crema
După ce am scos blatul de la cuptor ne apucăm de cremă.
Amestecăm laptele, smântâna și plicul de creme Ole cu gust de vanilie și mixăm până se obține crema. O întindem uniform pe blat și dăm prăjitura la rece.
Între timp preparăm glazura.
Se separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un vârf de cuțit de sare și cu zahărul punând puțin câte puțin (mixând la o viteză mai mare). După ce se obține o consistența spumoasă (ca de bezea) se adaugă gălbenușurile unul câte unul. La final punem plicul de Creme Ole cu gust de ciocolată amestecând cu mixerul la o viteză mai mică. Într-o tavă unsă cu unt (dacă nu e de iena recomand hârtia de copt) se răstoarnă amestecul și se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 min.
Crema
După ce am scos blatul de la cuptor ne apucăm de cremă.
Amestecăm laptele, smântâna și plicul de creme Ole cu gust de vanilie și mixăm până se obține crema. O întindem uniform pe blat și dăm prăjitura la rece.
Între timp preparăm glazura.
Glazura
Amestecăm pe foc 2 linguri de apă, 2 linguri de zahăr, ciocolata și untul în bucățele. În rețeta găsită pe net se pun și 2 lingurițe de lichior, eu n-am avut.
După ce s-au topit și omogenizat bine o lăsăm puțin la răcit și apoi o întindem frumos peste cremă.
Se pune la frigider și se poate servi peste 2-3 ore tăiată bucățele cu un cuțit cald.
Amestecăm pe foc 2 linguri de apă, 2 linguri de zahăr, ciocolata și untul în bucățele. În rețeta găsită pe net se pun și 2 lingurițe de lichior, eu n-am avut.
După ce s-au topit și omogenizat bine o lăsăm puțin la răcit și apoi o întindem frumos peste cremă.
Se pune la frigider și se poate servi peste 2-3 ore tăiată bucățele cu un cuțit cald.
E delicioasă.
Nu vă zic câte bucățele am mâncat doar când am facut pozele. Mă mai citește și soțul :D.
Să-mi spuneți dacă o coaceți și cum vi se pare la gust.
Știu că nu e sănătoasă dar această bombiță calorică chiar merită încercată.
Nu vă zic câte bucățele am mâncat doar când am facut pozele. Mă mai citește și soțul :D.
Să-mi spuneți dacă o coaceți și cum vi se pare la gust.
Știu că nu e sănătoasă dar această bombiță calorică chiar merită încercată.
Pup tare!
I freaking love this cake! :)) am gasit reteta pe un blog culinar, si-am facut-o inainte de Pasti. De-atunci o fac aproape in fiecare weekend si ai mei o mananca intr-o jumatate de zi :))) e extraordinara ♥
Aproape in fiecare week-end?? wow! Eu o fac cam la o luna doua, e plina de calorii si in plus nu vreau sa ne plictisim de ea, vreau sa-mi fie dor de gustul ei :)).
Si la noi dispare foarte repede, e prea gustoasa, n-ai ce-i face..
Arata super bine,cred ca e delicioasa.Pacat ca e miezul noptii ca acum ma apucam de ea.
Este, da! Mie seara tarziu imi place sa fac dezastru in bucatarie, cred ca din cauza caldurii ;)).
Cum sa nu fie reusite pozele? Arata perfect 🙂
Mi-ai facut pofta, trebuie sa incerc si eu reteta sa vad ce iese :))
Nu m-am exprimat corect, acum mi-am dat seama. Pozele sunt cat de cat ok dar aspectul ei s-a cam daramat. De la caldura a inceput sa se topeasca ciocolata si s-o ia la vale :)).
Sa-mi spui cum ti se pare daca o incerci.
Pup!
arata delicios si nu pare greu de facut
E simpla reteta, se face repede si se mananca la fel de repede.
arata demential :X
Imi scriu si eu reteta 😀
Asa am zis si eu cand am vazut-o. Iar dupa ce am gustat-o m-am inmuiat toata :))>
Unde vad o reteta cu praji,hop si eu…acum vii si tu:))
Mai am cateva pe lista,azi vreau sa fac cornulete cu ciocolata,saptamana viitoare cred ca urmeaza a ta:D
Nici nu ma indoiesc ca nu ar fi gustoasa,arata…mmmm,delicios!
Yay ce imi plac cornuletele cu ciocolata, nuca sau gem!! Nu am facut niciodata, nu cred ca mi-ai iesi, chestiile cu coca ma cam depasesc. Nu stiu sa framant, sa intind, fac numai faina peste tot :))
Eu nu stiu sa framant, sa intind dar nici faina peste tot nu fac pentru ca nu ma apuc de aceasta operatiune complexa!:))
Ilda
Lavender Thoughts
Io am incercat sa fac odata lipii si am facut dezastru in bucatarie :)). Aveam faina si in nas.
brava mamico! o sa incerc si eu!
Sa-i faci la graviduta 😀
Nu se zice Dr.Oetker ? 😀 Pare f gustoasa si interesanta
Nu se zice Dr.Oetker? 😛 Pare foarte gustoasa si interesanta .
Era suficient un singur comentariu ca sa ma atentionezi :P.
Asa se scrie, da. Imi disparuse postarea asta din cauza ca am intrat de pe telefon si nu se sincronizase dupa care am publicat iar si era ciorna, n-am mai stat sa bibilesc.
Uitasem ca am scris gresit Oetker. Ms de atentionare oricum!
HEy! sti ca o sa o incerc in viitorul apropiat …nu-i asa? arata f bine…si e super simplu de facut. In ceea ce priveste continutul….cred ca avem si noi din cand in cand voie sa pacatuim….:))) pupp!
Eu pacatuiesc cam des recunosc. As manca dulce in continuu, nu e zi in care sa nu gust ceva dulce. Si cica vreau sa scap de burta :|.
Te pup! S-o faci, e simpla si buna!
Mmmm, seamana cu niste prajituri ciocolatoase pe care le stiu si eu dar e diferita; neaparat trebuie incercata!
S-a notat, Fede! Multumim!
Imi freamata papilele gustative, nu mai stiu de capul lor, fac tumbe pe limba mea! :))
Pupici, harnicuto!
Ilda – Lavender Thoughts
Stiu ca ai postat tu odata ceva asemanator dar parca avea si ceva nuca in continut.
Lasa ca si eu am salivat la unele postari ale tale, pai ce numai io? 😀
Te pup si ei!
vai,vai,vai…..:X arata suuuperb si dupa ce am citit reteta arata parca si mai bine.. 😀
o sa salvez pagina si o s-o incerc imediat ce am ocazia.. 😀
pupici!
http://cherryqueendee.blogspot.ro/
E de-li-cioa-sa! Noteaz-o undeva sa nu o pierzi, o sa-ti placa ciresico!
Pupici
Am niste musafiri la sfarsitul saptamanii si s-ar putea sa o incerc atunci. 🙂 Arata tentant si simplu de facut!
Io zic s-o incerci, chiar o sa impresionezi cu ea, you’ll see. Si e si usoara, fara batai de cap. Daca respecti reteta iti iese aceeasi bunatate.
Ei bine , uneori orice fata merita o micuta bomba calorica. Arata absolut delicios, iar pe mine m-ai convins cu pozele. Ti-au iesit foarte bine, pacat ca pozele nu pot fi gustate, hihi.
Cu toate ca nu sunt as in bucatarie, o voi incerca in curand, mai ales daca zici ca-i usor de facut.
Mie mi-ar fi placut sa se poata simti mirosul asa virtual :)).
Merit mai des ca imi papa bebe toate resursele, sunt la pamant cu glicemia :))
OMG ! Arata delicios ! Trebuie sa o incerc si eu cand vin de la mare 😀
Mda..cred ca o fac iar in weekend :))
Doamne cat de bine arata! salivez :/
Si nici nu sunt cele mai reusite poze.
Lasa ca si eu am salivat la cornurile tale :))
De cand am descoperit reteta la tine am preparat-o si eu de vreo 3 ori si a avut un succes nebun!
Ma gandeam acum (pentru ca iubesc prajiturile de vanilie) ca se poate incerca varianta cu Dr. Oetker de vanilie si in blat …. Yummy!
Multumesc ca ai impartasit reteta cu noi !!
Hihi, ma bucur ca a avut succes! Chiar ieri imi spunea o prietena acelasi lucru :)). Eu n-am mai facut-o de ceva timp dar intentionez in curand ca tot vine ziua sotului meu. Zilele astea am facut alt desert delicios, adica si wkd-ul trecut si acum am repetat-o. Postez zilele astea deliciul :D.
Pup