Cele mai gustoase paste penne BIO ~ marca #dm (rețetă simplă)

Vi s-a întâmplat să disprețuiți un aliment și după câțiva ani să nu vă lipsească din frigider? Așa am fost eu cu sosul pesto, nu l-aș fi încercat nici plătită. Până am mâncat odată la restaurantul clădirii în care lucrez, paste cu sos pesto. Atunci i-am descoperit gustul și de atunci nu îmi lipsește din frigider; mi-am făcut orez cu pesto, sandvich cu pesto și preferatele mele paste cu pesto. Rețeta de mai jos este extrem de simplă, adaptată după ce aveam prin frigider și după regula bucătarului de la restaurantul la care vă spuneam că am mâncat pentru prima dată. Și anume prezența ingredientelor principale călite în ulei de măsline: ceapa și usturoiul. Indiferent că e sos pentru paste sau pentru altceva, de cele mai multe ori ceapa și usturoiul fac diferența iar eu le folosesc foarte des.

Cantitățile de mai jos le-am folosit pentru 4 persoane iar legumele pot fi înlocuite după preferințe. Mie îmi plac pastele fără carne, doar cu legume, cu sos alb, cu sos roșu, sau doar cu brânză și unt. Aaaa, să nu uit, excepție fac pastele cu fructele de mare. Pff, îmi plouă în gură 😯 .

Ingredinte:

  • 5-6 fire de ceapă verde (sau o ceapă mare normală)
  • 3-4 căței de usturoi
  • un dovlecel ras sau tăiat fâșii (eu l-am băgat în chopper de lene și a ieșit mai micuț)
  • o cutie de ciuperci (eu am avut congelate cât se vede în imagine)
  • 3-4 linguri de sos pesto verde (my favorite)
  • o cutie de smântână pentru gătit
  • paste penne BIO marca dm (puteți folosi orice fel de paste)

    Se fierb pastele în apă cu sare și puțin ulei.
    Se călesc ceapa și usturoiul tocate mărunțel, în ulei de măsline. După ce se înmoaie și devine ceapa aurie, se pun legumele și se lasă până ce se pătrund și ele. Ne apropiem de final, adăugăm smântâna și sosul pesto. Se amestecă bine și se mai lasă vreo 5 minute după ce începe să fiarbă, la foc mic. Sare, piper și sosul e gata, răsturnăm pastele scurse bine de apă, peste el. Se servesc cu parmezan după preferințe.

    Știu că nu arată spectaculos, dar gustul este genial. Ador gustul și mirosul de pesto, dar mai ales pastele. Nu aș putea să trăiesc fără paste, ele sunt marea mea slăbiciune în lupta cu kg. Aș putea să mă las de pâine, de zahăr, dar nu de paste. Dacă vă place mirosul busuiocului, sigur vă place și pesto. Colegul meu italian nu înțelege de ce noi românii punem smântână cam în toate sosourile pentru paste 😀 , dar mie mi se pare că ies prea uscate fără. Ei pun doar sos pesto când fac paste cu pesto și smântână doar la carbonara. La fel se miră și de pizza noastră cu de toate. Dar recunosc că aia nici mie nu îmi place așa încărcată 🙄 .

    Apropo de pastele BIO marca dm, în caz că stați în casă la autoizolare și duceți dorul produselor marca dm, să știți că se pot comanda (nu toate) prin aplicația tazz.ro , dar atenție, nu în toate orașele din țară. Vedeți acolo exact, ce și cum.

Sunt curioasă dacă citește cineva rețeta mea mirobolantă, nu am mai postat o rețetă de nu știu când. Dacă gătitul a devenit pasiunea românilor lately, am zis hai să fiu și eu în trend, hihi 😀 .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *