Pentru piele prea uscată ~ numis®med UREA

Exact cu problema asta mă confrunt eu în ultima perioadă, piele mult prea uscată și mai ales pe mâini. E un cumul de factori: vremea care joacă feste, detergentul de vase, spălatul prea des pe mâini și folosirea excesivă a dezinfectantului (așa sunt vremurile 🙁 ). Nu am cum să evit toate astea și ca să ameliorez cât de cât situația folosesc creme de mâini. Dezinfectant, cremă de mâini și balsam de buze am peste tot, pe noptieră, în genți, pe birou 😯 , all over.

De curând am intrat în posesia unor produse de la numis®med UREA este o gamă de dermatocosmetice produse în Germania, destinată persoanelor cu piele uscată și foarte uscată, alergică, sensibilizată, iritată, așa cum sunt cei care suferă de neurodermatite, condiții diabetice, hipertiroidism sau psoriazis. Este eficientă în prevenirea și ameliorarea stării pielii în cazul diverselor atopii. Produsele sunt benefice și în cazul celor care au suferit transplant de păr (pentru îngrijirea scalpului) sau tatuaje. 

Substanța activă principală UREA (CARBAMIDA) este o componentă naturală a pielii, ce are efect emolient asupra structurilor cornoase (îngroșate) și redă suplețea pielii. UREA susține capacitatea pe care o are pielea de a reține apa și îmbunătățește menținerea hidratării ei. Carbamida inițiază un proces prin care stratul cornos al pielii elimină mai repede celulele moarte, astfel că fisurile sunt ameliorate.

O utilizare cu regularitate a produselor cu uree poate susține și echilibra pierderea de umiditate, păstrând pielea hidratată și împiedicând uscarea ei. Dermatocosmeticele numis®med UREA  au formule deosebit de atent concepute, fără parabeni, detergenți agresivi , coloranți sau ulei de silicon.Gama conține:

♦ Cremă de față Sensitive 5.5 pentru zi și noapte
♦ Loțiune de spălare Sensitive 5.5 pentru față și corp
♦ Șampon Urea
♦ Balsam de mâini cu Urea 10%:
♦ Unguent pentru tălpi, calusuri, bătături cu Urea 25%

În momentul de față folosesc două produse iar unul dintre ele, așa cum am menționat și la început este Balsamul de mâini cu Urea 10% care oferă o îngrijire specială mâinilor extrem de afectate, cu pielea aspră, uscată sau iritată. Datorită ureei și glicerinei din compoziție, balsamul este foarte eficient în hidratarea intensă și protejarea pielii, reducând senzația de iritare și mancărime.
Îmi place că este foarte hidratantă, dar nu grasă. Așa că nu lasă absolut nici o peliculă grasă pe piele. În afară de asta, pielea se simte altfel după ce mă spăl pe mâini, ca și cum și-ar păstra umiditatea. E o senzație foarte plăcută.

Un alt produs pe care îl folosesc aproape zilnic la duș este Loțiunea de spălare Sensitive 5.5 pentru față și corp: dezvoltată pentru curățarea delicată a pielii foarte uscate și sensibile, formula are un pH de 5,5, care conservă stratul acid protector al pielii și îi conferă o rezistență sporită la factorii de mediu care o pot afecta, prevenind iritațiile și reducând sebumul. Îmi inspiră încredere pentru că are ph 5,5, dar nu o pot folosi pe față, nu știu de ce. În schimb o folosesc cu spor pentru corp, are un miros plăcut parfumat și delicat, dar nu foarte puternic și curăță pielea blând.

Produsele numis®med UREA se găsesc exclusiv în farmacii, dar și în magazinele online, cum ar fi AICI.
Mai multe informații despre gamă găsiți pe: https://www.facebook.com/numismed.dermatocosmetice/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *