În lupta cu petele cauzate de soare – Masca Pearl Powder alb de bismut

Kilogramele în plus, părul, pielea dar mai ales tenul mă preocupă în mod special și chiar dacă mai fac eu unele gafe și băi de soare, de crema cu FPS 50 nu uit. Niciodată n-am fost așa disperată preocupată de aplicarea ei zilnică. Se întâmplă de vreo 2-3 ani cred, de când m-am trezit cu primele pete cauzate de soare. A fost una singură în obraz care s-a mărit de la an la an cu câțiva mm. Acum sunt 3 dar războiul cu ele nu l-am încheiat. Am de gând să recurg la laser dacă prin creme și măști minune nu reușesc. Chiar dacă le acopăr cu corector și fond de ten, tot îmi stau pe creier. Primul produs pe care l-am folosit împotriva lor este Masca Pearl Powder alb de bismut | Moroccan Natural. Până să dau de ea, n-am mai încercat nimic special pentru pete. Am o cremă nedesfăcută care promite ștergerea lor dar aștept toamna ca s-o pot folosi mai relaxată.

Masca Pearl Powder nu îndepărtează doar meleasma (cea care generează petele maronii și pistruii pe față), dar are și alte beneficii: anti-îmbătrânire, redefinirea liniilor feței, îndepărtarea ridurilor fine, redă fermitate și strălucire pielii, hrănește epiderma și reface elasticitatea, împrospătează și luminează tenul.DSC03562

Să călătorim puțin în trecut și să ne imaginăm ritualurile de beauty din vremurile acelea 😀 :

Albul de bismut se utilizează în tratamentele faciale de mai bine de 3000 ani, a fost identificat prima dată în casa regală a Egiptului și ulterior în China. Cleopatra ultima regină a Egiptului și Wu Zetian, singura femeie pe care istoria chineză a atestat-o ca împărătească, au utilizat acest ingredient în tratamentele lor de înfrumusețare, pentru a-și menține tinerețea și frumusețea pielii.

Folosit din vremuri străvechi și reconfirmat de oamenii de știință din zilele noastre, pentru calitățile sale, albul de bismut stimulează regenerarea celulei și crește nivelul de colagen din piele. Este recunoscut pentru proprietățile de vindecare rapidă și îndepărtarea acneei, rozaceei și petelor proudse de soare.sursa: longeviv.ro

Produsul se prezintă într-un recipient mic, sub formă de pudră pulbere albă, după cum se înțelege și din denumire. Pare abrazivă în poză dar nu este deloc, la atingere fiind ca o pudră de talc, însă fără miros. Este dotată cu o mică spatulă ce asigură dozajul perfect. Pentru orice amestec în care se dorește a fi folosită pentru o utilizare, se folosește o singură măsură (=spatula).DSC03568 DSC03570 DSC03574

Cum se utilizează Masca Pearl Powder

Poate fi adăugată în orice mască pentru față, indiferent că este ceva cumpărat din comerț sau e preparat în casă. Deasemenea se poate introduce în crema obișnuită de față, în ser sau în ulei.

3 exemple de măști:

♦ mască de față anti-îmbătrânire: o spatulă de pudră pulbere amestecată cu o linguriță de iaurt, lapte sau miere. Se aplică și se lasă să acționeze 10 minute după care se clateste tenul bine.
♦ mască de față pentru hidratare și hrănire: se amestecă o spatulă de pudră pulbere, jumătate de albuș de ou, 2 picături de zeamă de lămâie și jumătate de linguriță de miere. Se aplică pe tenul curat și se lasă să acționeze 10 minute după care se clateste bine.
♦ mască pentru revitalizarea pielii uscate: se amestecă o spatulă de pudră pulbere cu o linguriță de ulei de argan sau alt ulei natural preferat. Se lasă să acționeze 10-15 minute după care se clateste bine.

Cum am folosit-o eu:

Cel mai des am folosit-o în amestec cu iaurt și o singură dată cu ulei. Iaurtul l-am tot ales pentru că mi se pare mai practic și mai răcoritor pe zăpușeala asta. Dar mari efecte nu cred să aibă. În combinație cu masca Pearl Powder s-a format o compoziție lucioasă, perlată. Am aplicat-o pe ten, gât și puțin din decolteu și am lăsat-o să acționeze aproximativ 15 minute. Primele senzații sunt plăcute datorită iaurtului rece dar pe măsură ce capătă temperatura corpului, feței, începe să se topească și preț de câteva minute devine incomodă. Apoi începe să se usuce dar urmează clatitul. Nu știu dacă văd doar ce vreau eu să văd și totul funcționează din creier, dar chiar am observat fața mai luminoasă și MAI ales, diminuarea nuanței petelor, ceea ce îmi doream la maxim. Asta am observat-o încă de la prima utilizare după care entuziasmul m-a împins să o folosesc mai des. Eu chiar visam să dispară complet petele dar minunea încă nu s-a produs. Oricum, în caz de suprize-surprize, eu am poze cu before și revin cu vești.
Amestecul cu uleiul l-am făcut în podul palmei după care mi-am masat fața câteva minute bune. Pe viitor vreau să o încerc cu miere.

Cutiuța pare minusculă dar nu e, adică are ea 15gr dar se consumă destul de greu având în vedere că se folosește o singură măsură (spatulă) pentru o aplicare.
Ingrediente: 100% Pearl Powder natural
Se găsește AICI.

Comments (3)

  1. Ilda

    Fede, mie imi pare foarte interesant produsul acesta! Iar daca, in timp, duce la indeplinirea obiectivelor, e de luat in calcul!

    Fain review, multumesc pentru impresii! Am notat pe wishlist masca asta…

    Pupici!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    Reply
  2. Daniela

    Pretul nu e mic, dar cred ca poti sa o utilizezi de destule ori ca sa amortizeze cheltuiala, iar daca tu zici ca are efect, cred ca e o afacere buna. Pup

    Reply
  3. Beauty By Irina

    Mi se pare tare interesant acest produs si cred ca maerita incercat :)Multumesc pentru recomandare!Pupici

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *