Sfaturi privind îngrijirea tenului în sezonul rece.

Mă uitam mai devreme la un jurnal meteo și încercam să mă resemnez cu o față posomorâtă, oricât mi-aș dori să vină vara, e imposibil. Ne așteaptă o iarnă grea și urâtă de care mi-e groază.

Tenul/pielea sunt cele care suferă cel mai mult din cauza schimbărilor de temperatură – afară frig, în încăperi cald.
Acum o săptămână și ceva vă povesteam despre ritualul meu de îngrijire facială dar pare puțin incomplet și simt nevoia să revin cu câteva aspecte importante.

  • În primul rând trebuie respectați cei 4 pași importanți în îngrijirea tenului:

demachiere-curățare-tonifiere-hidratare. 

  • Indiferent de ce branduri alegeți să folosiți, evitați produsele pe bază de alcool. Alcoolul distruge bariera protectoare a pielii, usucă în mod excesiv și face loc bacteriilor să se înmulțească și să se dezvolte în liniște. Apoi pielea se descumeaza, devine sensibilă și predispusă la acnee. 
  • Chiar dacă e plin de nori și soare lipsă, nu trebuie să ne luăm la revedere de crema cu factor de protecție.

Razele ultraviolete își fac loc chiar și prin norișori pufoși și vremea gri iar cremele cu factor de protecție nu doar că feresc pielea de ele dar formează și o barierea împotriva vântului dur.

  • Exfolierea cel mult de 2 ori pe săptămână are un rol la fel de important în îngrijirea tenului pentru că îndepărtează celulele moarte, îl face mai neted și mai catifelat, grăbește procesul de refacere a pielii și ajută la creșterea producției de colagen și elastină.
     

    Acum folosesc un produs cumpărat dar înainte eram fană măștilor exfoliante preparate de mine. Mare lucru nu făceam dar după un masaj fin cu bicarbonat sau zat de cafea în amestec cu miere (nu e doar un simplu îndulcitor, ci o adevărată comoară pentru piele), mă alegeam cu o piele fină și gata de hidratare.

  • Aplicarea măștilor hidratante cel puțin o dată pe săptămână este esențială. Fie că e vorba de o mască cumpărată din comerț sau una făcută acasă, important e să fie pe bază de ulei hidratant sau aloe vera care ajută la regenerarea tenului. 

Mie îmi place mult masca cu aspirină (3 aspirine, 2 lingurițe apă minerală, 2 picături vitamina A uleioasă, 2 lingurițe miere),e ușoară, ieftină și nu usucă tenul. Este recomandată pentru tenul acneic și doar o dată pe săptămână pentru că poate usca pielea. Rezultatul este unul garantat și vizibil.

  • Simplul consum de apa nu este de ajuns pentru hidratare. Să nu uităm de o alimentație sănătoasă și diversificată bazată pe fructe și legume și consumul de lichide.
  • Nici buzele nu trebuie neglijate. Eu obișnuiesc să am un balsam de buze cam în fiecare geantă și unul neapărat pe noptieră. 

Pe lângă toate astea un control la dermatolog ar fi binevenit periodic, când sunteți în dilemă el știe întotdeauna ce tip de ten avem, care sunt problemele, cum și cu ce ar trebui să îl îngrijim.
Umiditatea aerului contribuie și ea la sănătatea pielii mai ales în timpul somnului. Dacă nu aveți un umidificator special, pune-ți pe calorifer un vas cu apă.

Să notăm greșelile ce trebuie evitate: folosirea produselor pe bază de alcool, aplicarea produselor de machiaj direct pe tenul uscat, dușurile fierbinți, utilizarea săpunului.
Să nu uit, nici vizita la cosmeticiană nu trebuie neglijată. Mie chiar mi-e dor de o extracție de puncte negre și mai ales de o hidratare intensă cu produse profesionale și-un masaj prelungit :D.
Până atunci mă răsfăț singură seară de seară cu NutriGold by L`Oreal ;).

Aștept comentariile voastre constructive, sunt curioasă ce aveți de adăugat sau cum vă îngrijiți voi pielea în sezonul rece.
        O săptămână frumoasă! 

Articol pentru Școala de Beauty Blogging by L`Oreal Paris

Comments (12)

  1. auroratoma

    Mi-a plăcut articolul tău! O să încerc și eu masca pe bază de aspirină, am auzit de ea dar nu am încercat-o încă.
    Ah, și…ești foarte frumoasă. Nu cred că mai contează că o zic și eu, dar nu pot să trec peste această remarcă!
    Multă baftă în continuare!

    Reply
    1. Federova

      Multumesc mult draga Aurora! Nici eu n-am mai incercat masca de ceva vreme.
      pupici

      Reply
  2. Macy

    Utile sfaturi, imi place postarea 😉 si trebuie sa incerc si eu masca cu aspirina pentru ca am auzit multe lucruri despre ea 😀

    Reply
    1. Federova

      O sa-ti placa. Numai sa nu ai tenul sensibil si sa te iriti.
      Multi pupici!

      Reply
  3. coco

    frumoase poze! frumusica mea 🙂

    Reply
    1. Federova

      Cocuta cum mai ai tu timp de comentarii nu stiu, inseamna ca e tare cumintica strumfita, asa-i?

      Reply
  4. ElenaC

    Masca cu aspirina sigur o incerc si eu! Multumim de pont.Tu cati ani ai, 16, 17? 😀
    http://elenaciucu.wordpress.com/

    Reply
  5. Macnetize

    ȘI trebuie să mai ai și gene pentru un ten bun, aa cum lesne se poate observa din fotografii 😀 Really, ai un ten de milioane și bravo ție că îl îngrijești cum trebuie.

    Reply
  6. Lucica Lazar

    Foarte utile sfaturile.Tenul tau ne spune cata grija ai de el 🙂
    Multumim! :-*

    Reply
  7. Cecilia

    Ce bine ai iesit in poze! Arati ca in reviste!

    Reply
  8. Anonymous

    esti foarte foarte frumoasa

    Reply
  9. elana88

    Foarte interesant articolul. Multe alte sfaturi utile pentru ingrijirea tenului si evident naturale, eu am mai gasit si aici (ingrijireatenului.ro).

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *