Deliciul de week-end – fructe de mare…

Imi plac la nebunie… Daca as manca zilnic probabil ca mi s-ar lua…sau poate nu. 

Stiu ca muuulte persoane se stramba cand vad asa ceva si sper sa nu supar pe nimeni cu pozele mele :D. Am incercat multe preparate din fructe de mare, atat amestecate cat si separate. Imi plac in paste, prajite sau pane (mai putin supa din creveti) si asa simple…marinate (in ulei) cu lamaie storsa peste ele. Ultima varianta e number one ;))..
Pozele sunt facute cu telefonul si-am uitat sa pun lamaia in peisaj, ma scuzati! ;))
Chiar daca arata putin ciudat, fructele de mare sunt foarte sanatoase, bogate in vitamine si curate zic eu.
Cateva exemple mai jos.

  • Algele sunt o sursa rara de vitamina B12, de aceea sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie feripriva si vegetarienilor.
  • Crevetii sunt crustaceele cel mai des intalnite. Ele sunt o sursa nemaipomenita de iod, magneziu, natriu, cupru, zinc si alte microelemente.
  • Midiile contin o mare cantitate de proteine, saruri minerale, fosfor, fier si vitaminele A, B1, B2, B6, C, K. De asemenea, carnea de midii este considerata un produs dietetic. 100 g de midii contin 75 de calorii.

(SURSA: site)


Voua cum vi se par? 
Amintindu-mi acum cate preparate am incercat imi pare rau ca nu am poze cu ele sa va arat, dar bine ca exista google pentru cine e curios :P…

XOXO, 
              Federova… 

Comments (11)

  1. Cristina

    mie mi se par periculoase, in sensul ca poti da intr-o intoxicatie foarte usor, daca nu sunt bine preparate :-s

    Reply
  2. Maria

    Si au fost si vii…

    Reply
  3. Endre

    Delicioase si sanatoase!La fel ca tine,as servi asta de 3 ori pe zi.Pacat ca nu suntem o tara privilegiata in acest sens,pentru ca bunatati de mare sunt foaaarte multe.

    Reply
  4. coco

    iooo..nu ma stramb ! vin in vizita ??? 🙂

    Reply
  5. simona

    Ahh, daca imi place sa mananc ceva mai mult si mai mult pe lume, acelea sunt fructele de mare…Daca vom avea ocazia sa ne intalnim vreodata, mergem la un restaurant sa mancam fructe de mare, ce zici? 😀

    ce pofta mi-ai facut! 😛

    Reply
  6. Raluca

    inca nu le-am incercat…am evitat..am auzit ca sunt bune..am mancat insa melci..si ..mi-au placut..probabil daca imi voi face curajsa gust imi vor placea..ca si ciorba de burta……ani buni nu am mancat…pana la urma am gustat si acum nu mai ma satur de ea

    Reply
  7. modniza

    ador fructele de mare! pup

    Reply
  8. Beauty Tested

    Si mie imi plac foarte mult 🙂

    Reply
  9. Federova

    Cristina,
    sincer nu stiu nimic despre asta, n-am auzit nimic de rau in legatura cu ele pana acum :-?.

    Maria,
    cred da au fost vii candva :))

    Endre,
    daaaa…si pacat ca sunt cam scumpe :).

    coco,
    inca mai am acasa sa sti ;)). De multe ori m-am gandit ca daca as fi avut un casoi maricel as fi invitat cateva bloggerite 2-3 zile pt relax; sa le arat oraselul meu micut si curatel si imprejurimile lui superbe: Calimanesti, Olanesti, Govora…statiuni turistice in paragina dar cu un relief si o natura de vis :P.

    Reply
  10. Federova

    simona,
    ce frumos ar fi!! :D. Chiar mi-ar placea ;;)

    Raluca,
    tre’ sa incerci. Melci chiar n-am manacat sau poate nu-mi mai amintesc. Cunosc multe persoane care au o pb cu ciorba de burta, niciodata n-am inteles de ce. E asa de delicoasa…eu sunt o mancacioasa si-o pofticioasa :D.

    modnitza @ Beuty Tested,
    va fac cinste cu cate o portie virtuala ;)):P.

    Va pup tare! :*

    Reply
  11. Ela

    Fructele de mare sunt yummmy!Prima oara cand am mancat mi s-a parut ceva deosebit,un pic ciudat dar nu mi-a displacut.Apoi le-am adorat!Abia anul acesta am gustat si alge si mai vreaaaau!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *